Ο Τούχελ έχει δύο χρόνια ν' αποδείξει ότι μπορεί...

Το συμβόλαιο που πήρε ο Γερμανός προπονητής από τους Άραβες της Παρί Σεν Ζερμέν εμπεριέχει εκτός από χρήματα και μια διορία να πετύχει αυτό που δεν κατάφεραν οι προκάτοχοί του. Ποια λέξη... δεν θα έπρεπε να έχει χρησιμοποιήσει για να μην... πάθει ό,τι ο Έμερι.

FILE - In this Wednesday, April 26, 2017 file photo, Dortmund's head coach Thomas Tuchel arrives for their German Soccer Cup semifinal match against FC Bayern Munich at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany. Arsenal is looking for a new manager for the first time this century after Arsene Wenger on Friday, April 20, 2018 announced his decision to leave his role at the end of this season. Regarded as a brilliant tactician and owning a reputation for giving young players a chance at the top level, Tuchel has been without a club since getting fired by Borussia Dortmund in May last year. (AP Photo/Matthias Schrader, file)
Τόμας Τούχελ AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Από την Παρί Σεν Ζερμέν δεν λείπουν οι εγχώριοι τίτλοι. Απ' αυτούς να φαν'... et les poulets, που λένε και στη Γαλλία! Έχει χαθεί το μέτρημα με τα τρόπαια που έχουν γεμίσει τη βιτρίνα των Παριζιάνων απ' όταν το... Κατάρ αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και άλλαξε το επίπεδο της... ΠΑΕ!

Τι θέλουν από τον Τόμας Τούχελ οι Άραβες; Το τρόπαιο με τα αυτιά, το ιερό δισκοπότηρο, την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ με λίγα λόγια.

Ο Γερμανός προπονητής, που τον τελευταίο χρόνο προτίμησε να μείνει εκτός γηπέδου σε μια περίοδο περισυλλογής και εκτίμησης των καταστάσεων, πήρε ένα συμβόλαιο δύο ετών.

Μέσα σ' αυτό το διάστημα καλείται να πετύχει όσα δεν κατάφερε ο Ουνάι Έμερι, αλλά και οι προηγούμενοι (Αντσελότι, Μπλαν). Πρωτίστως να διαχειριστεί τα δύσκολα αποδυτήρια της Παρί και κατόπιν να οδηγήσει την ομάδα στην υπέρβαση που κυνηγάει χρόνια: την πρωτιά στην Ευρώπη.

Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος και περήφανος. Ακριβώς την ίδια λέξη (σ.σ pride) είχε χρησιμοποιήσει και ο Έμερι πριν από 23 μήνες, στα τέλη Ιουνίου του 2016. Μετά ήρθαν οι... μέλισσες, με αποτέλεσμα να χάσει όποιο έρεισμα είχε και επί της ουσίας να είναι ξένο σώμα.

Η πρόσληψη του Τούχελ έκπληξη δεν ήταν. Από τα μέσα Απριλίου είχε κυκλοφορήσει ως πληροφορία, μετά το 7-1 επί της Μονακό και την κατάκτηση του τίτλου. Τότε διαψεύστηκε, αλλά ουδείς το πίστεψε με τον χλιαρό τρόπο που έγινε. Και δευτεριάτικα ήρθε να επιβεβαιωθεί η συμφωνία. Αν ο Τούχελ μπορεί να παρουσιάσει μια φρέσκια ιδέα με το υλικό που θα έχει στα χέρια του, θ' αποδειχθεί στο χορτάρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK