"Όλα τα λεφτά" τα λόγια του Μπουφόν για Εμπαπέ

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν εξήγησε σε συνέντευξή του για ποιο λόγο επέλεξε την Παρί στα 40 του χρόνια ενώ είπε κουβέντες για τον Κιλιάν Εμπαπέ που θα κάνουν τον νεαρό Γάλλο φορ να... κοκκινήσει!

"Όλα τα λεφτά" τα λόγια του Μπουφόν για Εμπαπέ

"Επέλεξα να έρθω στην Παρί Σεν Ζερμέν επειδή πάνω από όλα αισθάνομαι πως είμαι ακόμα ανταγωνιστικός. Αυτή η απόφαση έρχεται επίσης από την πεποίθηση ότι μπορώ να δώσω στην Παρί, στους συμπαίκτες μου, στην ομάδα, κάτι σημαντικό από πλευράς εμπειρίας και ενθουσιασμού. Ναι, μπορώ να δώσω μία χείρα βοηθείας.

Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σπουδαίο σύνολο", τόνισε ο εμβληματικός κίπερ στο πλαίσιο συνέντευξής του στο "Psg Magazine", με τον Μπουφόν να μην κρύβει επίσης το πόσο πληγώθηκε από το γεγονός ότι "δεν έδωσα στο έθνος μου, στους συμπατριώτες μου, την ευκαιρία να δουν την Ιταλία στην τελική φάση του Μουντιάλ στην Ρωσία".

Ωστόσο, το πιο "ζουμερό" κομμάτι της συνέντευξης Μπουφόν αφορούσε έναν συμπαίκτη του και όχι τον Νεϊμάρ όπως οι περισσότεροι θα υπέθεταν. Ο επί 17 συναπτά έτη πορτιέρε της Γιουβέντους αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον Κιλιάν Εμπαπέ σε αγώνα της Γιουβέντους με την Μονακό για τα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2016-17 και εκεί έμεινε... άφωνος.

France's Kylian Mbappe kisses the trophy after the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
France's Kylian Mbappe kisses the trophy after the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

"Στο φινάλε εκείνου του αγώνα μίλησα με τον Αντρέα Μπαρτσάλι, έναν από τους μεγαλύτερους φίλους μου, που μου είπε: "Τζίτζι, σε είκοσι χρόνια καριέρας σπάνια έχω δει έναν τόσο γρήγορο παίκτη, να τρέχει τόσο γρήγορα με τη μπάλα στα πόδια.

Είχα δυσκολία να τον μαρκάρω. Αυτά τα λόγια έχουν ένα μεγάλο βάρος επειδή ο Μπαρτσάλι, όταν είναι συγκεντρωμένος και σε φόρμα, είναι πραγματικά ένας πολύ σπουδαίος αμυντικός. Είναι προφανές πως ο Εμπαπέ έχει κάτι παραπάνω σε σύγκριση με τους άλλους.

Ελπίζω ότι θα παραμείνει ταπεινός και θα διατηρήσει την επιθυμία του να μεγαλώνει και να θυσιάζεται. Εάν το κάνει αυτό θα γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο και εκπληκτικές σελίδες σε αυτό το άθλημα. Εάν μείνει συγκεντρωμένος στους στόχους του θα γίνει ένας από τους μεγάλους της μπάλας: όπως οι Πελέ, Μαραντόνα, Ρονάλντο, Μέσι.

Είμαι ευτυχισμένος που παίζω μαζί του και θα τον βοηθήσω όσο είναι δυνατόν για να γίνει ακόμα πιο δυνατός", δήλωσε χαρακτηριστικά για το wonder-boy του γαλλικού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK