Τ.Δώνης στο Contra.gr: "Η μεγάλη ευκαιρία μου στη Νις"

Λίγες ημέρες μετά τη μεταγραφή του στη Νις, ο Τάσος Δώνης μιλά στο Contra.gr για την προοπτική της Γαλλίας, την εμπειρία του στη Γιουβέντους, τις Εθνικές ομάδες και το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια.

Τ.Δώνης στο Contra.gr: "Η μεγάλη ευκαιρία μου στη Νις"

Πριν καν συμπληρώσει 20 χρόνια ζωής, ο Τάσος Δώνης απολαμβάνει τους πρώτους καρπούς της δουλειάς που κάνει στο εξωτερικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια.Πέρυσι έκανε μία μεστή σεζόν στο ελβετικό πρωτάθλημα με την Λουγκάνο και έτσι η Νις, μία από τις κορυφαίες ομάδες του Σαμπιονά, τον έκανε δικό της (για την ακρίβεια το δανείστηκε με εξαιρετικούς όρους από τη Γιουβέντους) προσφέροντάς του μία μεγάλη ευκαιρία.

Τα συμβόλαια υπογράφτηκαν μόλις λίγα 24ώρα πριν από το μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια, γεγονός που θορύβησε αλλά δεν επηρέασε τον Ελληνα άσο που ανυπομονεί να αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις του.

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, όταν τον εντόπισε το Contra.gr, ακουγόταν ενθουσιασμένος: "Πέρυσι η ομάδα έκανε μία πολύ καλή σεζόν, βγήκε 4η και εξασφάλισε την απευθείας παρουσία της στους ομίλους του Europa League. Oι συνθήκες που συνάντησα είναι πολύ καλές, πρόκειται για σύλλογο που του αρέσει να δουλεύει με νέους παίκτες και να τους προωθεί. Με αυτό το κριτήριο επιλέχθηκε και ο νέος προπονητής.

Το γαλλικό είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Ισως να υπάρχει ένα μικρό ρίσκο γιατί σε άλλη ομάδα θα είχα σίγουρα χρόνο συμμετοχής. Πάντως αν αγωνιστώ στο Europa League ή στο πρωτάθλημα θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό πριν καν κλείσω τα 20 να δουλέψω με μία μεγάλη ομάδα και μ' αυτόν τον προπονητή για τη βελτίωσή μου. Νομίζω ότι έχω πολλά ακόμα να βγάλω".

Η φωνή του και το ύφος του σοβαρεύουν απότομα θα έλεγε κανείς όταν αναφέρεται στη φρίκη της τρομοκρατίας. Ηταν πάντως τυχερός μέσα στην ατυχία του: "Είχαμε συμφωνήσει πριν γίνει το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια, είχαν μείνει τα διαδικαστικά με τα συμβόλαια. Δεν με επηρέασε απλώς επειδή ήταν να έρθω εδώ δυο τρεις ημέρες νωρίτερα στάθηκα λίγο τυχερός. Πριν κάποιες ημέρες που βγήκα υπάρχει μια βαριά ατμόσφαιρα είναι η αλήθεια. Στους δρόμους υπάρχουν παντού λουλούδια, πριν από λίγες ημέρες ήρθε και ο Γάλλος Πρωθυπουργός, είχαν κλείσει τα πάντα. Σιγά-σιγά πάντως η πόλη ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της".

Το deal της μεταγραφής, όπως τονίσαμε και πιο πάνω, ήταν εξαιρετικό αλλά και ολίγον πολύπλοκο: Ηταν επίσης μία συμφωνία που καθιστά τον Δώνη τον πιο ακριβοπληρωμένο Ελληνα στην ηλικία του: " Η Νις μέχρι τις 15 Ιουλίου του 2017 θα πρέπει να αποφασίσει αν θα με αγοράσει. Σε περίπτωση που γίνει αυτό η Γιουβέντους θα έχει άλλες 15 ημέρες για να με αγοράσει πίσω εφόσον το επιθυμεί.

Οκ, τα λεφτά έρχονται στο ποδόσφαιρο. Εφυγα από τα 15 μου από την Ελλάδα και ξεκίνησα φυσικά με το μίνιμουμ συμβόλαιο. Η Γιούβε μου έκανε από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην Πριμαβέρα, στη συνέχεια με ανανέωσε. Τώρα έχω πράγματι ένα μεγάλο ποσό ετησίως (σσ 400.000). Νομίζω ότι σ' αυτή τη φάση πάντως το καλό είναι να παίζω και να βελτιώνομαι, να δουλεύω σκληρά. Τα χρήματα θα έρθουν.

Ο μεγάλος στόχος όταν πήγα στην Ιταλία ήταν να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα της Γιουβέντους, γνωρίζω όμως ότι δεν είναι εύκολο. Προέκυψε αυτή η μεγάλη ευκαιρία στη Νις, θέλω να δουλέψω για να βελτιωθώ και ότι είναι να γίνει του χρόνου, θα γίνει. Χαρούμενος θα είμαι είτε μείνω εδώ είτε επιστρέψω στη Γιουβέντους είτε με αγοράσει άλλη ομάδα".

Παρά το γεγονός ότι λείπει εδώ και χρόνια από την Ελλάδα δεν ξεχνάει τις Εθνικές ομάδες χωρίς πάντως να...βιάζεται: "Προσπαθώ να μην σκέφτομαι την Εθνική Ανδρών αρκετά. Εχω αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια με την U21 αλλά πιστεύω ότι αν ξεκινήσω να αγωνίζομαι με την Νις και τα πηγαίνω θα είμαι έτοιμος και για την Ανδρών. Δεν βιάζομαι πάντως. Θέλω να βοηθήσω και την U21 να προκριθεί στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι Εθνικές είναι τιμή για μένα".

Επίσης δεν ξεχνά και τον πατέρα του, τον Γιώργο Δώνη, του οποίου η συμβολή στη μεταγραφή είχε έναν καθοριστικό συνάμα και συμβουλευτικό χαρακτήρα: "Είχε προκύψει από τον Φεβρουάριο το ενδιαφέρον από τη Νις, με είχαν δει σε 14 ματς. Ο μάνατζέρ μου ενημέρωσε τον πατέρα μου για το ενδιαφέρον, ξέραμε ότι είναι πολύ καλή επιλογή. Ημασταν όμως λίγο επιφυλακτικοί για το γεγονός ότι η ομάδα παίζει Ευρώπη, θα ήταν, φανταζόμασταν, δύσκολο να δώσει ευκαιρίες σ' ένα νέο παιδί.

Κάναμε ένα ραντεβού με τον αθλητικό διευθυντή, μας τόνισε ότι η ομάδα πάντα εμπιστεύεται τα νέα παιδιά. Ο πατέρας μου ρώτησε και τον Εντουάρντο που είχε παίκτη στην Αλ Χιλάλ και του είπε τα καλύτερα. Είχα παράλληλα ένα ενδιαφέρον από το Βέλγιο για το οποίο ήμουν λίγο σκεπτικός. Και έτσι κατέληξα στη Νις. Εγώ έτσι και αλλιώς εδώ ήθελα να έρθω από την αρχή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK