Όταν δυο πρώην πράσινοι, ταπείνωσαν τον Ροναλντίνιο

Πριν από 13 χρόνια δυο πρώην ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αρνήθηκαν στον Ροναλντίνιο τον πρώτο του εγχώριο τίτλο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ προηγήθηκε, όμως οι δυο "πράσινοι" με δικά τους γκολ έφεραν το ματς... τούμπα και τον τίτλο μακριά από τα χέρια του Ρόνι (VIDEO).

Όταν δυο πρώην πράσινοι, ταπείνωσαν τον Ροναλντίνιο
Ronaldinho

Ο πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός του σπουδαίου Ροναλντίνιο ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν. Τότε που τις τύχες του συλλόγου δεν είχε κάποιος πλούσιος Άραβας, αλλά το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο Canal+.

Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου είχε κοστίσει μόλις 5.000.000€ από την Γκρέμιο, ενώ δυο σεζόν αργότερα πουλήθηκε επεισοδιακά στην Μπαρτσελόνα έναντι 30.000.000€ ( οι μπλαουγκράνα ήθελαν τον Μπέκαμ που πήγε τελικά στην Ρεάλ Μαδρίτης).

Στις δυο σεζόν στην Γαλλία, ο Ροναλντίνιο κέρδισε έναν μόλις τίτλο, το κύπελλο Ιντερτότο το 2001 ( νικήτριες ήταν τρεις ομάδες μαζί με Άστον Βίλα και Τρουά), όμως θα μπορούσε να πάρει και το κύπελλο Γαλλίας, αν δεν τον σταματούσαν δυο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού!

ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

Η Παρί αντιμετώπισε την Οσέρ στον τελικό και άνοιξε το σκορ στο μόλις στο 21ο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γκι Ρου ισοφάρισαν στο 76ο λεπτό με τον Τζιμπρίλ Σισέ και έκαναν την ανατροπή τίτλου στο 89' με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως για την Οσέρ αγωνίστηκαν και οι Καπό, Ακαλέ με τον πρώτο να περνά αργότερα από τον Λεβαδειακό και τον δεύτερο από τον Παναιτωλικό.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΡΙ (Χαλίλχοτζιτς): Αλόνσο, Κριστομπάλ, Ποτσετίνο, Χάιντσε, Ποτιλόν (Αλοίσιο 90'), Λερουά, Ντεού, Λεάλ, Φιορίς (Σέζας 85'), Ροναλντίνιο.

ΟΣΕΡ (Γκι Ρου): Κουλ, Ραντέ, Μεξές, Μπουμσόνγκ, Πιέρ-Ντουμπέ, Μαθίς, Γαγιέ (Μπενζανί 71'), Λαουέρ, Φαντιγκά (Ακαλέ 46'), Καπό, Σισέ.

Σκόρερ: Λεάλ 21' -- Σισέ 76', Μπουνσόνγκ 89'

News 24/7

24MEDIA NETWORK