Μπάγερν - Ντόρτμουντ: Βα(ρ)υαρότητες

Η Μπάγερν μπορεί να μην έχει... Viserion, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να διαλύσει το "κίτρινο τείχος", τρομοκρατώντας την Ντόρτμουντ στην μάχη για τον τίτλο. Δύο... ασεβείς πρώην άνοιξαν τον χορό των τερμάτων για το τελικό 5-0 στην "Allianz Arena".

Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring his side's second goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Borussia Dortmund in the Allianz Arena in Munich, Germany, on Saturday, April 6, 2019. (AP Photo/Michael Probst)
Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring his side's second goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Borussia Dortmund in the Allianz Arena in Munich, Germany, on Saturday, April 6, 2019. (AP Photo/Michael Probst) AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Μια βόλτα στο Ζάππειο Μέγαρο θα μπορούσε να αποδειχθεί περισσότερο κουραστική για τους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου, σε σχέση με το ντέρμπι τίτλου απέναντι στην Ντόρτμουντ. Ένα klassiker που έμεινε στα χαρτιά, αφού η αναμέτρηση στο "Allianz Arena" εξελίχθηκε σε μια -σχεδόν εκνευριστική- παράσταση για έναν ρόλο. Οι Βαυαροί διέλυσαν το "κίτρινο τείχος" πιο εύκολα από ότι έκανε ο Viserion στο 7ο επεισόδιο του 7ου κύκλου στο Game of Thrones, ανοίγοντας τον δρόμο για τους White Walkers. Και η Μπάγερν μπορεί να μην είχε δράκο, είχε όμως δύο πρώην που δεν δίστασαν να πληγώσουν την παλιά τους αγάπη.

Mats winner Λεβαντόβσκι

Η Ντόρτμουντ έμεινε στο ντέρμπι για... έξι ολόκληρα λεπτά. Τόσο της πήρε μέχρι να δημιουργήσει την πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι, όταν ο Νταχούντ με πλασαριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι άφησε άγαλμα τον Νόιερ, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας.

Μετά όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πολύ επώδυνα για τους Βεστφαλούς. Με ευθύνη δύο δικών τους παιδιών, που αγωνίζονται στο απέναντι στρατόπεδο. Ματς Χούμελς και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έφτιαξαν την καριέρα τους στην Ντόρτμουντ αλλά τη συνεχίζουν στην Μπάγερν Μονάχου.

Οι δυο τους ευθύνονται εν πολλοίς για το πάρτι τίτλου που έστησαν οι Βαυαροί στην "Allianz Arena" και το οποίο κράτησε σκάρτα 25 λεπτά. Από ασίστ του Αλκάνταρα, ο 30χρονος στόπερ νίκησε τον Μπούρκι για το 1-0 στο 10'.

Και επτά λεπτά αργότερα ήρθε ένα αυτοκρατορικό γκολ του Πολωνού διεθνή φορ, το 200ο στην καριέρα του, για το 2-0. Ο Λεβαντόβσκι έκλεψε τη μπάλα από τον Ζαγκάντου, την τσίμπησε εκπληκτικά προ του εξερχόμενου Μπούρκι και πριν αυτή σκάσει, με εναέριο βολ πλανέ την έστειλε στα δίχτυα!

Οι πρώην είχαν κάνει τη δουλειά και η Ντόρτμουντ κατέρρεε... Ο Χάβι Μαρτίνεθ στο 41' και ο Νιαμπρί στο 43' (από ασίστ του Μίλερ με το αριστερό - ναι έγινε και αυτό) έστειλαν την Μπάγερν στα αποδυτήρια με προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στο klassiker.

Γυρισμός δεν υπήρχε και η δράση στο δεύτερο ημίχρονο περιορίστηκε σε λίγες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Λεβαντόβσκι απλά να βάζει τον επίλογο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι για το τελικό 5-0 στο "Allianz Arena".

Έτσι, έξι στροφές πριν το φινάλε της Bundesliga οι Βαυαροί πήραν κεφάλι στην κούρσα του τίτλου, έστω κι αν μιλάμε για ένα ισχνό προβάδισμα ενός βαθμού. Ωστόσο ο τρόπος ίσως παίξει τον δικό του ρόλο, αφού η Ντόρτμουντ θα πρέπει να ξεπεράσει το σοκ από το σφυροκόπημα στο Μόναχο, ενώ οι παίκτες του Νίκο Κόβατς πήραν μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια.

Photo credits: AP Photo/Michael Probst

News 24/7

24MEDIA NETWORK