Η Μπάγερν απέλυσε πέρυσι τον Αντσελότι ακριβώς για ό,τι κάνει τώρα ο Κόβατς

Ο Κάρλο Αντσελότι πέρυσι απολύθηκε γιατί είχε έρθει σε ρήξη με παίκτες, σημείωσε κακό σερί αποτελεσμάτων και ηττήθηκε 0-3. Πλέον, ο Νίκο Κόβατς τα έχει κάνει όλα αυτά με την Μπάγερν...

Η Μπάγερν απέλυσε πέρυσι τον Αντσελότι ακριβώς για ό,τι κάνει τώρα ο Κόβατς
MATTHIAS BALK/DPA VIA AP

Η Γκλάντμπαχ προκάλεσε σοκ με τον τρόπο που επιβλήθηκε μέσα στο Μόναχο. Δεν ήταν μόνο το σκορ, το καθηλωτικό 3-0 επί της ανάστατης Μπάγερν, ήταν και ο τρόπος, αφού οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν.

Το μεγάλο ντέρμπι της δεκαετίας του '60 και του '70 είχε βρει πολλές φορές νικήτρια την Μπορούσια, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα χαμόγελα είχαν στερέψει. Πέρυσι είχε επικρατήσει στο 'Μπορούσια Παρκ', ωστόσο εκτός έδρας είχε μόλις τρεις νίκες στην ιστορία της Bundesliga, μέχρι σήμερα: η πρώτη το 1995, η επόμενη το 2011 και η πιο πρόσφατη το 2015.

Μέσα στα 16 πρώτα λεπτά του αγώνα, τα 'πουλάρια' ήταν μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα. Ο Νίκο Κόβατς έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα και την τελευταία του στο 55'. Κανένα αποτέλεσμα. Η κωμική αντίδραση των έξι παικτών του που ουσιαστικά μάρκαραν δύο αντιπάλους στο 88' κατέδειξε ότι ποτέ δεν υπήρχαν ρεαλιστικές ελπίδες ανατροπής.

Η ήττα έφερε την Μπάγερν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από 7 αγωνιστικές στη Bundesliga και με κίνδυνο να πέσει στην 6η θέση της βαθμολογίας, αν η Λειψία νικήσει την Κυριακή.

Η κατάσταση, πάντως, μόνο πρωτόγνωρη δεν είναι για τη διοίκηση και τους φιλάθλους. Ακριβώς πριν από έναν χρόνο, βίωσαν τα ίδια συναισθήματα, για ίδιους λόγους, με ίδια αποτελέσματα και μία κατάληξη: την απόλυση του προπονητή.

Ο Κάρλο Αντσελότι είχε απολυθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, μετά από την πιο βαριά ήττα της Μπάγερν σε φάση ομίλων Champions League από το 0-3 στη Λιόν το 2001. Πέρυσι, ξανά η Γαλλία έκανε τη ζημιά, αφού το 0-3 από την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ιταλό προπονητή.

Ο Αντσελότι, πάντως, προκάλεσε την τύχη του, αφού άφησε εκτός ενδεκάδας τέσσερις από τους παίκτες πρωτοκλασάτους παίκτες με τους οποίους τις προηγούμενες ημέρες εμφανιζόταν να έχει έρθει σε ρήξη. Οι Φρανκ Ριμπερί, Άριεν Ρόμπεν και Ματς Χούμελς έμειναν στον πάγκο, ο Τζερόμ Μπόατενγκ, αν και είχε επιστρέψει στη δράση μετά από τον τραυματισμό του, έμεινε εκτός αποστολής, ενώ αγωνίστηκε μόνο ο Τόμας Μίλερ από την επίμαχη πεντάδα.

Μάλιστα, η ήττα αυτή σημειώθηκε σε ένα πολύ άσχημο σερί για τον σύλλογο, ο οποίος έμεινε για τρεις διαδοχικούς αγώνες δίχως νίκη, κάτι αρκετά ασυνήθιστο στη σύγχρονη ιστορία του. Η αρχή έγινε με το 2-2 κόντρα στη Βόλφσμπουργκ στο Μόναχο, ακολούθησε η συντριβή στο Παρίσι και με τον βοηθό του Αντσελότι στον πάγκο, Βιλί Σανιόλ, η Μπάγερν έμεινε στο 2-2 και με τη Χέρτα στο Βερολίνο.

Έναν χρόνο μετά, τίποτα δεν φαίνεται να άλλαξε. Η Μπάγερν γνώρισε μία από τις πιο βαριές ήττες των τελευταίων ετών, με 0-3 από την Γκλάντμπαχ, σε έναν αγώνα που κυνηγούσε ένα θετικό αποτέλεσμα, για ψυχολογική ανάταση.

Μεσοβδόμαδα προέκυψε δημοσίευμα από το περιοδικό SportBild στο οποίο ο Κόβατς φέρεται να έχει έρθει σε σύγκρουση με τέσσερις παίκτες. Ο ένας είναι ξανά ο Χούμελς, αφού ο Κροάτης τεχνικός δεν δείχνει να εκτιμά τα προσόντα του. Οι Χάβι Μαρτίνεθ και Σάντρο Βάγκνερ στράφηκαν εναντίον του Κόβατς εξαιτίας του μικρού χρόνου συμμετοχής και υπάρχει και η περίπτωση του Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός, εκ των MVP της περσινής σεζόν όταν απολύθηκε ο Αντσελότι, έφυγε αμέσως από το γήπεδο μετά από την ισοπαλία με τον Άγιαξ, ενώ την Παρασκευή νέο δημοσίευμα τον ήθελε να λέει στα αποδυτήρια προς τον προπονητή του: 'Δεν είσαι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης'.

Όπως συνέβη και πέρυσι, έτσι και τώρα, υπάρχει ένα σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Σε αντίθεση με πέρυσι, όμως, αυτό δεν σταμάτησε στα τρία παιχνίδια. Μετά από το 1-1 με την Άουγκσμπουργκ, την ήττα 0-2 από τη Χέρτα και το 1-1 κόντρα στον Άγιαξ, η Μπάγερν δεν κατάφερε να νικήσει για 4ο διαδοχικό παιχνίδι και πρώτο σε περίοδο Oktoberfest τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Πέρυσι, σε μία αντίστοιχη κατάσταση, Ούλι Χένες και Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε αποφάσισαν να διώξουν τον Αντσελότι, ώρες μετά από την ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν. Φέτος, χωρίς τη δικλείδα ασφαλείας του Γιουπ Χάινκες, θα κάνουν το ίδιο με τον Κόβατς που προσέλαβαν μόλις προ μηνών;

Photo credits: Matthias Balk/dpa via AP

News 24/7

24MEDIA NETWORK