32η αγ.: Η Γκλάντμπαχ χάλασε το πάρτι της Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν

Η Γκλάντμπαχ δεν επέτρεψε στην Μπάγερν να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα από σήμερα, αποσπώντας ισοπαλία στο Μόναχο. Η Ντόρτμουντ ξέσπασε στη Βόλφσμπουργκ, για 7η σερί φορά Champions League η Λεβερκούζεν, εκτός έδρας νίκη για Σάλκε.

32η αγ.: Η Γκλάντμπαχ χάλασε το πάρτι της Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν

Η Μπάγερν Μονάχου είχε μόνο έναν στόχο μετά από την ήττα στη Μαδρίτη για τα ημιτελικά του Champions League: να φτιάξει την ψυχολογία της ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη εβδομάδα στη Γερμανία. Τι καλύτερο από την κατάκτηση του 26ου πρωταθλήματος στην ιστορία της και τέταρτου συνεχόμενου; Η Γκλάντμπαχ είχε διαφορετική άποψη, όμως, με συνέπεια να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στην "Άλιαντς Αρένα" και να μεταθέσει πιθανότατα για την επόμενη εβδομάδα το πάρτι. Η πολυνίκης της Γερμανίας παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στο "Βιθέντε Καλδερόν" και ένας από τους... αναπληρωματικούς, ο Τόμας Μίλερ, έστησε για ακόμα μία φορά στον τοίχο τον Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού σκόραρε μόλις έξι λεπτά μετά από τη σέντρα.

32η αγ.: Η Γκλάντμπαχ χάλασε το πάρτι της Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν

Η Μπορούσια είχε τεράστιο κίνητρο για να κάνει την έκπληξη και να πάρει βαθμούς σε μία έδρα που λίγες εβδομάδες νωρίτερα ούτε που θα μπορούσε να διανοηθεί. Έναν πόντο μακριά από την τέταρτη θέση, βρίσκεται στο κυνήγι της Χέρτα για το Champions League και σε καμία περίπτωση δεν... φοβήθηκε τους γηπεδούχους. Η επιστροφή του Τζερόμ Μπόατενγκ στο κέντρο της άμυνας μετά από τρεις μήνες διήρκεσε περίπου 68 λεπτά. Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από πολλές ευκαιρίες των παικτών του Αντρέ Σούμπερτ, ο Αντρέ Χαν ισοφάρισε σε 1-1 και σκόρπισε απογοήτευση στις εξέδρες που είχαν προετοιμαστεί να πανηγυρίσουν τον τίτλο.

Μπάγερν (3-4-3): Νόιερ, Μπενατιά, Μπόατενγκ (68' Αλάμπα), Τάστσι (77' Κόστα), Ραφίνια, Ρόντε, Κίμιχ, Μπερνάτ, Κομάν, Μίλερ, Γκέτσε (62' Τιάγκο)

Γκλάντμπαχ (3-4-3): Ζόμερ, Ελβέντι, Κρίστενσεν, Νόρντβεϊτ, Τραορέ (61' Χέρμαν), Νταχούντ, Τζάκα, Βεντ, Χαν, Αζάρ (57' Στιντλ), Ραφαέλ (90+1' Χόφμαν)

32η αγ.: Η Γκλάντμπαχ χάλασε το πάρτι της Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν

Μπορεί η Ντόρτμουντ να διέλυσε με 5-1 τη Βόλφσμπουργκ, ωστόσο αυτή η νίκη πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού τα φώτα τη δημοσιότητας έπεσαν στον αρχηγό Ματς Χούμελς, λίγες ώρες μετά από το αίτημα να μεταγραφεί στην Μπάγερν Μονάχου. Οι φίλαθλοι που τον αποδοκίμασαν αρκετοί, υπήρξαν και πανό στις εξέδρες στου γηπέδου εναντίον του, παρ' όλα αυτά ο Τόμας Τούχελ τον χρησιμοποίησε ως βασικό και θέλησε να κατευνάσει τα πνεύματα με τις δηλώσεις του.

32η αγ.: Η Γκλάντμπαχ χάλασε το πάρτι της Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν

Οι "λύκοι" είχαν μόνο μαθηματικές ελπίδες για να διεκδικήσουν ευρωπαϊκό "εισιτήριο", οι οποίες εξανεμίστηκαν μέσα σε εννέα λεπτά αγώνα. Στο 7' ο Σίντζι Καγκάβα και στο 9' ο Αντριάν Ράμος έβαλαν μπροστά στο σκορ την Μπορούσια, η οποία δεν αντιμετώπισε μεγάλους κινδύνους απέναντι σε μία ομάδα σε ελεύθερη πτώση, με έξι παιχνίδια πρωταθλήματος μακριά από τη νίκη. Ο Μάρκο Ρόις "χτύπησε" στο 59' και Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με δύο γκολ σε δύο λεπτά (έφτασε τα 25, δύο πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, μείωσε ο Αντρέ Σίρλε) έδωσε διαστάσεις θριάμβου για την ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (έμεινε στον πάγκο), που ουσιαστικά προετοιμάζεται για τον τελικό κυπέλλου με την Μπάγερν στις 21 Μαΐου.

Ντόρτμουντ (4-4-2): Μπίρκι, Πίστσεκ (63' Ντουρμ), Μπέντερ, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μεχιταριάν, Βάιγκλ (69' Σαχίν), Κάστρο, Ρόις, Καγκάβα, Ράμος (69 Ομπαμεγιάνγκ)

Βόλφσμπουργκ (4-2-3-1): Μπενάλιο, Τρας (80' Βιεϊρίνια), Νάλντο, Κνόχε, Σάφερ, Γκιλαβογκί, Γκουστάβο, Καλιτζιούρι, Άρνολντ (71' Κρούζε), Σίρλε, Ντοστ (81' Σεγκουίν)

32η αγ.: Η Γκλάντμπαχ χάλασε το πάρτι της Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν

Μετά από την ήττα από τη Λεβερκούζεν, η Σάλκε είχε μία τελευταία ευκαιρία για να προλάβει το τρένο του Champions League, ωστόσο τίποτα δεν ήταν στο χέρι της. Η νίκη επί του Ανόβερο ήταν επιβεβλημένη και μετά από τέσσερις σερί γκέλες, έφτασε στο "τρίποντο" με 3-1, με το οποίο καταδίκασε σε υποβιβασμό και μαθηματικά τον αντίπαλό της. Η ομάδα του Αντρέ Μπράιτενραϊτερ προηγήθηκε μόλις στο 11ο λεπτό με τον Έρικ Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ, ωστόσο ο Άρτουρ Σόμπιεχ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, που ήδη είχαν αρχίσει να σχεδιάζουν τη νέα σεζόν στη Zweiteliga.

32η αγ.: Η Γκλάντμπαχ χάλασε το πάρτι της Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν

Πριν από την ανάπαυλα, ο Κλάας Γιαν Χούντελααρ ανέκτησε το προβάδισμα για λογαριασμό των "βασιλικών μπλε" που δεν ήταν πολύ καλύτεροι στο γήπεδο, ωστόσο η ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών τους υπερίσχυσε. Στο 80' ο Αλεσάντρο Σεπφ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και κράτησε ζωντανή τη Σάλκε στη μάχη της 4ης θέσης.

Ανόβερο (4-2-3-1): Τσίλερ, Σάκαϊ, Άντον, Σανέ, Αλμπορνός, Σμίντεμπαχ, Φόσουμ (86' Πριμπ), Ζάρενρεν Μπαζί (76' Σάλαϊ), Κιγιοτάκε, Κλάους (71' Σουλεϊμανί), Σόμπιεχ

Σάλκε (4-2-3-1): Φάρμαν, Καϊσάρα (46' Ρίτερ), Ματίπ, Νόισταντερ, Κολάσινατς, Γκορέτσκα, Χιέιμπιεργκ, Σανέ (80' Μπελχαντά), Μέγερ (78' Σεπφ), Τσούπο Μότινγκ, Χούντελααρ

32η αγ.: Η Γκλάντμπαχ χάλασε το πάρτι της Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν

Λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση του Μπερντ Λένο ότι θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στη Λεβερκούζεν, ήρθε ακόμα μία ανακοίνωση, αυτήν τη φορά από τα μεγάφωνα της "Μπάιαρενα", όταν άρχισαν να παίζουν τον ύμνο του Champions League. Η ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ επικράτησε 2-1 της Χέρτα και "κλείδωσε" την 3η θέση και της φετινής Bundesliga, η οποία οδηγεί απευθείας στους "χρυσοφόρους" ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

32η αγ.: Η Γκλάντμπαχ χάλασε το πάρτι της Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Γιούλιαν Μπραντ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (ο τραυματίας Κυριάκος Παπαδόπουλος έμεινε ξανά εκτός αποστολής) και με το έκτο σερί παιχνίδι στο οποίο σκοράρει, έσπασε το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ ως ο νεαρότερος σκόρερ διαδοχικών αγώνων της Bundesliga. Ο Λαρς Μπέντερ, αν και άρχισε από την άγνωστη θέση του δεξιού μπακ τον αγώνα, χρίστηκε σκόρερ κι αυτός στο 16ο λεπτό, δίνοντας σοβαρό προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Βένταντ Ιμπίσεβιτς, πάντως, έκανε ξανά ντέρμπι το παιχνίδι στο 21', με την ομάδα του Βερολίνου να μετράει πέντε αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο μακρία από τη νίκη. Δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και πλέον το όνειρο του Champions League ξεφτίζει...

Λεβερκούζεν (4-2-3-1): Λένο, Μπέντερ, Ραμάλιο, Κράμερ, Χένριχς, Αράνγκις, Καμπλ, Μπελαράμπι, Τσαλχανόγλου (90+1' Κρουζ), Μπραντ (75' Κίσλινγκ), Ερνάντες (90' Τοπράκ)

Χέρτα (4-4-2): Γιάρστεϊν, Πέκαρικ, Λάνγκαμπ, Λούστενμπεργκερ, Πλάτενχαρντ, Βάιζερ, Σταρκ, Σκιέλμπρεντ (77' Μπάουμγιοχαν), Τσιγκερτσί, Ιμπίσεβιτς, Καλού (57' Χαραγκούτσι)

Σε ρυθμούς twitter

32η αγ.: Η Γκλάντμπαχ χάλασε το πάρτι της Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν
32η αγ.: Η Γκλάντμπαχ χάλασε το πάρτι της Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν
32η αγ.: Η Γκλάντμπαχ χάλασε το πάρτι της Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν

# Οι φίλοι της Μπάγερν είχαν αρχίσει το πάρτι τίτλου από νωρίς...

# Ο Κώστας Σταφυλίδης επέστρεψε στην αποστολή της Άουγκσμπουργκ και παρακολούθησε από τον πάγκο την εντός έδρας "λευκή" ισοπαλία με την Κολονία.

# Ο Χάρης Μαυρίας πέρασε ως αλλαγή στο 59' στην εκτός έδρας ήττα της Φορτούνα Ντίσελντορφ με 2-1 από την Ντούισμπουργκ, στο ντέρμπι παραμονής στην Zweiteliga.

# Ο Άγγελος Αργύρης αγωνίστηκε για 35 λεπτά και αποχώρησε τραυματίας από την εκτός έδρας ήττα 3-1 της δεύτερης ομάδας της Βέρντερ από την Όσναμπρικ για την 3. Liga.

# Ο Αλέξανδρος Καρτάλης έμεινε εκτός αποστολής στην εντός έδρας νίκη της Άλεν με 3-2 επί της δεύτερης ομάδας της Μάιντς.

# Ο Σπύρος Φουρλάνος έμεινε εκτός αποστολής στην εκτός έδρας συντριβή της Ζόνενχοφ Γκρόσασπαχ από το Μαγδεμβούργο.

Τα αποτελέσματα της 32ης ημέρας

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

21:30 Άουγκσμπουργκ - Κολονία 0-0

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

16:30 Μπάγερν - Γκλάντμπαχ 1-1

(6' Μίλερ - 72' Χαν)

16:30 Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ 5-1

(7' Καγκάβα, 9' Ράμος, 59' Ρόις, 77', 78' Ομπαμεγιάνγκ - 86' Σίρλε)

16:30 Ανόβερο - Σάλκε 1-3

(21' Σόμπιεχ - 11' Τσούπο Μότινγκ, 45' Χούντελααρ, 80' Σεπφ)

16:30 Χόφενχαϊμ - Ίνγκολσταντ 2-1

(37' Ουτ, 84' Αμίρι - 17' Λεξ)

16:30 Μάιντς - Αμβούργο 0-0

16:30 Ντάρμσταντ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

(12' Βράντσιτς - 56' Χασέμπε, 83' Άιγκνερ)

19:30 Λεβερκούζεν - Χέρτα 2-1

(2' Μπραντ, 16' Μπέντερ - 21' Ιμπίσεβιτς)

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2 ΜΑΙΟΥ 2016

21:15 Βέρντερ - Στουτγκάρδη 6-2

(10', 80' Μπάρτελς, 33' αυτ. Μπάρμπα, 42' Εζτουναλί, 64' Πισάρο, 86' Ούτζα - 26' Ντιντάβι, 53' Μπάρμπα)

Οι συνθέσεις και τα VIDEOS

Άουγκσμπουργκ (4-2-3-1): Χιτς, Φόιλνερ, Γκουβελέου, Κλάβαν, Μαξ, Κορ, Μπάιερ, Κου, Αλτιντόπ (83' Τζι), Βέρνερ (65' Μπομπαντίγια), Φινμπόγκασον

Κολονία (4-2-3-1): Χορν, Σόρενσεν, Μάροχ, Χάιντς, Μλαντένοβιτς, Λέμαν, Χέκτορ, Ρίσε (90' Ολκόβσκι), Οσάκο (46' Γιόγιτς), Γκέρχαρντ, Μοντέστ

Χόφενχαϊμ (4-3-3): Μπάουμαν, Ρούντι (61' Καντεράμπεκ), Ζίλε, Μπίτσακτσιτς, Τολιάν, Στρομπλ, Πολάνσκι (74' Σβέγκλερ), Οχς (61' Αμίρι), Ουτ, Κράμαριτς, Φόλαντ

Ίνγκολσταντ (4-3-3): Νίλαντ, Ντα Κόστα (43' Ζούτνερ), Ματίπ, Χίμπνερ, Μπάουερ, Γκρος, Ροζέρ, Μοράλες, Χάρτμαν (81' Λέκι), Λεστσάνο (67' Κοέν), Λεξ

Μάιντς (4-2-3-1): Κάριους, Μπροζίνσκι, Μπελ, Μπούνγκερτ, Ντονάτι, Φράι, Σερντάρ (60' Λάτσα), Ονισίγουο, Σαμπέριο (87' Κλέμενς), Ντε Μπλάσις (60' Μάλι), Κόρντομπα

Αμβούργο (4-2-3-1): Ντρόμπνι, Σάκαϊ, Τζουρού, Σπάχιτς, Οστρζόλεκ, Κάτσαρ, Χόλτμπι, Μπαχουί (86' Ντίκμαϊερ), Χουντ, Ιλίτσεβιτς (89' Ρέις), Σίπλοκ (69' Ρούντνεβς)

Ντάρμσταντ (4-4-1-1): Ματένια, Γιούνγκβιρτ, Σουλού, Ράικοβιτς (13' Χόλαντ), Καλντιρόλα, Χέλερ, Νίμεγερ, Γκόντορφ, Ράους (86' Πλάτε), Βράντσιτς (71' Κέμπε), Βάγκνερ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-2-3-1): Χραντέτσκι, Ρεγκάζελ, Αμπραάμ, Ρους, Οτσίπκα, Χασέμπε, Χούστι, Γκατσίνοβιτς (46' Άιγκνερ), Φαμπιάν (77' Καστενιό), Μπεν Χατιρά (87' Σαμπράνο), Σεφέροβιτς

Βέρντερ (4-2-3-1): Βίντβαλντ, Γκέμπρε Σελασιέ, Βέστεργκααρντ, Τζιλομποτζί, Γκαρσία, Φριτς, Γκρίλιτς, Γιαταμπαρέ (36' Εζτουναλί), Γιουνούζοβιτς, Μπάρτελς, Πισάρο (88' Ούτζα)

Στουτγκάρδη (4-1-4-1): Τίτον, Τσίμερμαν, Νίντερμαϊερ, Μπάρμπα (61' Ρίστλ), Ινσούα, Σβάαμπ, Μάξιμ, Ρουπ (81' Ρουπ), Ντιντάβι (44' Βέρνερ), Κόστιτς, Χάρνικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Bundesliga 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK