Η Bundesliga καλωσορίζει τους πρόσφυγες

Αρκετές ομάδες της Bundesliga και οπαδοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ δεν παρέλειψαν να καλωσορίσουν εκείνους που αφίχθησαν στην Γερμανία τις τελευταίες ημέρες.

Η Bundesliga καλωσορίζει τους πρόσφυγες
IMAGO/REVIERFOTO

Το καλό παράδειγμα έδειξε η Ντόρτμουντ, καθώς έδωσε την ευκαιρία σε 220 πρόσφυγες να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση με την Οντ για τα πλέι οφ του Europa League, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στα ματς με Μπάγερν, Χέρτα, Βόλφσμπουργκ.

Περισσότεροι από 60.000 φίλαθλοι της Σάλκε σήκωσαν χαρτόνια που έγραφαν "σηκωθείτε" πριν από τη σέντρα του αγώνα της "Βέλτινς Αρίνα" με την Μάιντς.

Ο κάθε παίκτης της Μπάγερν εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο της "Άλιανζ Αρίνα" για το ματς με την Άουγκσμπουργκ με δύο παιδάκια, εκ των οποίων το ένα ήταν προσφυγόπουλο.

"Η Μπάγερν έχει την κοινωνικο-πολιτική ευθύνη να βοηθήσει τα άπορα παιδιά, τους άνδρες και τις γυναίκες, να τους υποστηρίξει και να τους καλωσορίσει στην Γερμανία", είχε δηλώσει ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν ήδη δεσμεύσει 1.000.000 ευρώ, προκειμένου να κατασκευάσουν ένα "προπονητικό κέντρο" για τους πρόσφυγες και να τους παρέχουν κάθε λογής βοήθεια.

Περίπου 1.000 πρόσφυγες από την Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Χέρτα με την Στουτγκάρδη "προκειμένου να ξεχάσουν τα προβλήματά τους έστω για δύο ώρες", όπως ανέφερε ο αθλητικός διευθυντής Μίχαελ Πριτς.

Παράλληλα, η μασκότ της ομάδας, ο "Χερτίνιο" πόζαρε με πρόσφυγες, στους οποίους δόθηκαν μπάλες και άλλα αναμνηστικά δώρα.

Η Βόλφσμπουργκ, από την πλευρά της, θα δώσει την ευκαιρία σε 1.200 πρόσφυγες να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της 15ης Σεπτεμβρίου με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Champions League.

Επιπλέον, ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο που θα βρει κάτοχο, θα δοθεί για την ενίσχυση των προσφύγων που έχουν αφιχθεί στην νότια πλευρά της Σαξονίας.

Αρκετοί είναι και οι αθλητές που προτίθενται να ενισχύσουν αυτούς τους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα ο Τιάγκο Αλκάνταρα, ο οποίος χάρισε τα παπούτσια του σε πλειστηριασμό για να συγκεντρωθούν χρήματα με αποδέκτες του Σύριους πρόσφυγες.

Διαβάστε ακόμη:

Με παιδιά προσφύγων στο γήπεδο οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου

News 24/7

24MEDIA NETWORK