Μας έπιασαν κορόιδα! Ντόρτμουντ-Σάλκε 4-4

Ήταν το ματς της χρονιάς - τελεία και παύλα! Στο μεγαλύτερο ντέρμπι του γερμανικού ποδοσφαίρου η Ντόρτμουντ προηγήθηκε 4-0 της Σάλκε στο 25', αλλά στο τελευταίο ημίωρο έγινε το αδιανόητο. Δέχθηκε τέσσερα γκολ και ισοφαρίστηκε στο 94'.

Dortmund's Raphael Guerreiro, left, and Schalke's Matija Nastasic, right, challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Schalke 04 in Dortmund, Germany, Saturday, Nov. 25, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Raphael Guerreiro, left, and Schalke's Matija Nastasic, right, challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Schalke 04 in Dortmund, Germany, Saturday, Nov. 25, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ένας ιστορικός θρίαμβος για την Ντόρτμουντ μετεξελίχθηκε σε μια από τις πλέον αναπάντεχες ανατροπές όλων των εποχών στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Όσο κι αν το 4-0 της Μπορούσια, με ισάριθμα γκολ από το 12' ως το 25', έμοιαζε ισοπεδωτικό, αποδείχθηκε λίγο προκειμένου να ορίσει τη μοίρα στο ντέρμπι με τη Σάλκε.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέτερ Μποζ μπήκαν στο γήπεδο σαν να είχαν πιει το... μαγικό φίλτρο των Γαλατών κι έκαναν τους αντιπάλους τους να βλέπουν εφιάλτες, να ψάχνουν από πού τούς ήρθε η κατραπακιά. Ο Ομπαμεγιάνγκ στο 12' είχε δώσει το σύνθημα, προτού ακολουθήσουν το αυτογκόλ του Σταμπουλί στο 18', του Γκέτζε στο 20' και του Γκερέιρο στο 25'.

Το καλύτερο γκολ, σε δημιουργία κι εκτέλεση, ήταν αναμφίβολα του Πορτογάλου.

Και εις άλλα με υγεία, γράφαμε, για τους φιλοξενούμενους στη λήξη του πρώτου 45λεπτου. Πώς να περιγράψεις και πώς να εξηγήσεις τι συνέβη έκτοτε και αφότου οι δυο ομάδες γύρισαν από τ' αποδυτήρια;

Διότι η Σάλκε πήρε κουράγιο από τη γρήγορη μείωση του σκορ κι αφού στο 65' είχε μειώσει σε 4-2, άρχισε να πιστεύει στο αδύνατο. Της είχε μάλιστα ακυρωθεί γκολ και είχε δοκάρι ως το 72' που αποβλήθηκε ο Ομπαμεγιάνγκ. Όταν ο φορ από την Γκαμπόν έφυγε από το γήπεδο και οι αριθμητικές ισορροπίες διαταράχθηκαν, άρπαξε την ευκαιρία της. Πίεσε, έκλεισε την Ντόρτμουντ και με δυο γκολ μετά το 85' ισοφάρισε!

Δείτε πώς ακριβώς συνέβη αυτό:

News 24/7

24MEDIA NETWORK