Ο Σάντσο αλλάζει τον κόσμο με τις ασίστ που μοιράζει

Ο Τζέιντον Σάντσο τρελαίνει κόσμο στην Μπουντεσλίγκα και αποδεικνύει γιατί η Ντόρτμουντ ξόδεψε 8.000.000 ευρώ για έναν 17χρονο και γιατί οι Άγγλοι τον θεωρούν ένα από τα καλύτερα ταλέντα που διαθέτουν. Μία ασίστ ανά 30 λεπτά δεν έχουν όλοι σε αυτή την ηλικία.

Dortmund's Jadon Sancho jumps for joy in front of the fans after he scored the opening goal against Leverkusen goalkeeper Ramazan Ozcan during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Bayer Leverkusen in Dortmund, Germany, Saturday, April 21, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Jadon Sancho jumps for joy in front of the fans after he scored the opening goal against Leverkusen goalkeeper Ramazan Ozcan during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Bayer Leverkusen in Dortmund, Germany, Saturday, April 21, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Από τους νέους της Γουότφορντ, σε αυτούς της Μάντσεστερ Σίτι και ξαφνικά ο γεννηθείς στις 25 Μαρτίου 2000 Άγγλος εξτρέμ βρέθηκε στα χέρια της Ντόρτμουντ. Κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί πως γίνεται ένα τέτοιο ταλέντο να χαθεί από μία ομάδα που έχει λεφτά να δώσει και τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην τεχνική ηγεσία.

Η αλήθεια είναι πως η εκτίμηση που έχει ο Ισπανός προπονητής στον Σάντσο είναι τεράστια, καθώς από την πρώτη του χρονιάς στους πολίτες τον είχε χαρακτηρίσει ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στις ακαδημίες της ομάδας, αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να τον κρατήσει.

Το ήθελε πολύ, κάτι που αποδεικνύεται από το βδομαδιάτικο που του πρόσφερε (30.000 λίρες), αλλά ο ίδιος ήθελε να φύγει από το Μάντσεστερ και έκανε τα πάντα για να το πετύχει. Μέχρι που έμεινε για ένα μήνα εκτός προπονήσεων ώστε να τον αφήσει η Σίτι να αποχωρήσει.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την κάτω των 17 της Αγγλίας έτσι κι αλλιώς είχε πολλούς μνηστήρες να περιμένουν με την Ντόρτμουντ να είναι αυτή που τον κέρδισε αντί 8.000.000 ευρώ αν και ο Σάντσο ήθελε να πάει στο Λονδίνο και την Τότεναμ.

Ο μικρός που έδειξε με την συμπεριφορά του απέναντι στην Σίτι πως δεν υπολογίζει ονόματα και φανέλες, μετακόμισε στην Γερμανία και με θράσος 25χρονου φτασμένου παίκτη πήρε το Νο7 του Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο Σάντσο έγινε (πέρσι) ο μικρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής με συμμετοχή στην Μπουντεσλίγκα, ένα επίτευγμα που κρατούσε ο κατά 3 μήνες μεγαλύτερός του Φίτε Αρπ ( εδώ το αναλυτικό scouting report του) και φέτος ξεκίνησε φουριόζος.

Πρώτη αγωνιστική στη Γερμανία και αγωνίζεται 13 λεπτά αλλά προλαβαίνει να δώσει μία ασίστ στο 4-1 επί της Λειψίας. Στο επόμενο παιχνίδι απέναντι στο Ανόβερο παίζει 11 λεπτά χωρίς να φτιάξει κάποιο γκολ, αλλά δίνει δύο ασίστ στο 3-1 επί της Άιντραχτ σε μόλις 32 λεπτά συμμετοχής.

Παρά το γεγονός πως έχει 3 ασίστ σε 56 λεπτά σε 3 αγωνιστικής ο Λουσιάν Φαβρ συνεχίζει να τον κρατά στον πάγκο. Αυτό όμως δεν φαίνεται να ενοχλεί το παιδί θαύμα του Αγγλικού ποδοσφαίρου, ο οποίος μπαίνει ως αλλαγή και στο παιχνίδι με την Νυρεμβέργη και πετυχαίνει 1 γκολ και 1 ασίστ σε 16 λεπτά ως αριστερός εξτρέμ!

Ο Ελβετός τεχνικός δεν εντυπωσιάζεται από την εμφάνισή του και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λεβερκούζεν τον έχει δίπλα του μέχρι το 70ο λεπτό του αγώνα, όταν και τον βάζει στο γήπεδο. Σε 20 λεπτά ο Σάντσο σερβίρει δύο γκολ στους συμπαίκτες του. Χωρίς να έχει παίξει σε καμία από τις 6 πρώτες αγωνιστικές για περισσότερο από 30 λεπτά σε ένα ματς, έχει 6 ασίστ και 1 γκολ αναγκάζοντας τον Φαβρ να τον ξεκινήσει για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με την Άουγκσμπουργκ.

Ο Σάντσο τον δικαιώνει, δίνει ακόμα μία ασίστ και η Ντόρτμουντ παίρνει τη νίκη με 4-3 με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό να αγωνίζεται αυτή τη φορά στα δεξιά της επίθεσης. Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ τον αποθεώνουν ( μαζί με τον Αλκάθερ) και οι Άγγλοι βλέπουν στο πρόσωπό του τον επόμενο μεγάλο ηγέτης της Αγγλίας.

Το μέλλον είναι δικό του και με 7 ασίστ και ένα γκολ σε 214 λεπτά φέτος, κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχθεί πως ίσως βρισκόμαστε στην αρχή μίας μεγάλης καριέρας. Τουλάχιστον η μία ασίστ κάθε 30 λεπτά αυτό δείχνουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK