Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η μετοχή που δεν χάνει την αξία της

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχε τα δύο τέρματα της Μπάγερν Μονάχου στην ήττα από την Ντόρτμουντ με 3-2, στο ντέρμπι της Γερμανίας και συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι ο πιο σταθερός επιθετικός των τελευταίων 10 ετών.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η μετοχή που δεν χάνει την αξία της
Λεβαντόφσκι

Στο μυαλό των περισσοτέρων φιλάθλων ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν είναι και δεν ήταν ποτέ μεγάλος σταρ παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις του. Ακόμα και στη φετινή Μπάγερν Μονάχου όπου σχεδόν τίποτα δεν πάει καλά, ο Πολωνός επιθετικός ξεχωρίζει και προσπαθεί να σώσει οτιδήποτε σώζεται.

Στο μεγάλο ντέρμπι του Γερμανικού πρωταθλήματος βρήκε δίχτυα δύο φορές και στερήθηκε ακόμα ένα τέρμα (σωστά ως οφ σάιντ), ενώ λίγες ημέρες πριν είχε σκοράρει πάλι δύο γκολ, απέναντι στην ΑΕΚ. Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι ούτε τα 4 γκολ σε 4 ημέρες, ούτε τα 15 τέρματα που έχει φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Λεβαντόφσκι επιδεικνύει τρομερή συνέπεια όλα τα χρόνια της καριέρας του, κάτι που φαίνεται από τους αριθμούς της κάθε σεζόν την τελευταία δεκαετία.

Δέκα χρόνια πριν, στο ξεκίνημα της πορείας του στην δεύτερη κατηγορία της πατρίδας του έδειξε τις δυνατότητές του με 21 γκολ στο πρωτάθλημα, κάτι που τον έφερε στην πρώτη εθνική για λογαριασμό της Λεχ Πόζναν. Βρήκε δίχτυα 20 φορές στην πρώτη του χρονιά και 21 την δεύτερη, ενώ εκτός από τα 41 γκολ είχε και 20 ασίστ, στα δύο χρόνια που έμεινε στην Πολωνία!

Όπως ήταν λογικό, ένας επιθετικός που πετυχαίνει σταθερά για 3 χρόνια 20 τέρματα ήταν δύσκολο να μείνει στο Πολωνικό πρωτάθλημα με την Ντόρτμουντ να τον αποκτά το 2010. Στην χρονιά προσαρμογής στο Γερμανικό πρωτάθλημα ο Λεβαντόφσκι πετυχαίνει 9 γκολ, δίνει 4 ασίστ αλλά τα συγκεκριμένα στατιστικά είναι η εξαίρεση σε μία εκπληκτική πορεία δέκα ετών.

Στην αμέσως επόμενη κάνει την Bundesliga να παραμιλά καθώς χρίζεται σκόρερ 30 φορές και μοιράζει ακόμα 12 ασίστ. Αυτή όμως δεν ήταν η καλύτερή του σεζόν. Το 2012/13 συνεχίζει με το γκάζι πατημένο και πετυχαίνει 36 γκολ (13 ασίστ), πριν κλείσει την πορεία του στην Ντόρτμουντ ένα χρόνο αργότερα με 28 τέρματα και 13 ασίστ.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η μετοχή που δεν χάνει την αξία της
Λεβαντόφσκι

Η Μπάγερν Μονάχου δεν ήταν δυνατόν να αφήσει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στην Νότρμουντ και το 2014 τον ντύνει στα κόκκινα. Ξεκινάει με 25 γκολ (13 ασίστ για 3η σερί χρονιά) και συνεχίζει με την δεύτερη πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του, όταν σκοράρει 42 φορές το 2015-16. Την επόμενη σεζόν βελτιώνει το ρεκόρ του για ένα γκολ (43), φτάνει πάλι σε διψήφιο αριθμό ασίστ (10) και προσφέρει στην επίθεση της Μπάγερν 53 γκολ!

Το 2017/18 μένει για 3η σερί χρονιά πάνω από τα 40 τέρματα (41), δίνει όμως τις λιγότερες ασίστ στην καριέρα του (5). Τα νούμερα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι πραγματικά εντυπωσιακά και πάνω από όλα είναι σε αυτό το επίπεδο εδώ και μία δεκαετία!

Φέτος, σε μία χρονιά όπου η Μπάγερν Μονάχου εμφανίζει πολλά προβλήματα, ο Πολωνός δείχνει ανεπηρέαστος και μετά από 16 παιχνίδια έχει ήδη πανηγυρίσει 15 φορές και έχει δώσει 3 ασίστ σε συμπαίκτες του. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είσαι μία πραγματική μηχανή των γκολ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK