Η Μπάγερν υπέταξε την Ντόρτμουντ στο DFL-Supercup

Η Μπάγερν έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί και νίκησε την Ντόρτμουντ με 2-0 μέσα στη Βεστφαλία.

Η Μπάγερν υπέταξε την Ντόρτμουντ στο DFL-Supercup
Μπάγερν

Η Μπάγερν αναδείχθηκε νικήτρια στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι νίκησε με 2-0 την Ντόρτμουντ στο DFL-Supercup και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς απέναντι στη μοναδική αξιόλογη εγχώρια αντίπαλό της και τη φετινή χρονιά.

Οι Βαυαροί ήταν αλλαγμένοι σε σχέση με την εποχή Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά το ίδιο αποτελεσματικοί, την ώρα που τα νέα πρόσωπα των Βεστφαλών δεν έκαναν τη διαφορά.

Ο Ματς Χούμελς βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα της Μπάγερν μετά από οκτώ χρόνια στη Ντόρτμουντ, ενώ στην ενδεκάδα της Μπορούσια, πλην του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ήταν ο Ζεμπάστιαν Ρόντε που πέρυσι αγωνιζόταν στους νταμπλούχους Γερμανίας. Όσο για το πρόσωπο του αγώνα, τον Μάριο Γκέτσε, είδε την εξέλιξη του ματς από τον πάγκο, με το κοινό να προβαίνει σε χλιαρές αποδοκιμασίες κι ενώ υπήρχαν πανό υποστήριξης στην "κίτρινη" πλευρά του "Ζίγκναλ Ίντουνα Παρκ".

Η Μπάγερν υπέταξε την Ντόρτμουντ στο DFL-Supercup

Ο ρυθμός ήταν πολύ υψηλός, ωστόσο οι παίκτες του Τόμας Τούχελ δεν ήταν ψύχραιμοι στις επιλογές τους από τη μία, και ο Αρτούρο Βιδάλ έχασε απίθανη διπλή ευκαιρία από την άλλη.

Το 2ο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές, αλλά αυτήν τη φορά ο Βιδάλ βρήκε τον στόχο. Σε μία αντεπίθεση από αριστερά, ο Χιλιανός υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, σούταρε, ο Ρόμαν Μπίρκι του είπε ξανά "όχι" σε πρώτο χρόνο, ωστόσο με το ριμπάουντ και το πέμπτο σουτ του στον αγώνα (ο μοναδικός παίκτης της Μπάγερν με σουτ μέχρι τότε) έγραψε το 1-0.

Η Μπάγερν υπέταξε την Ντόρτμουντ στο DFL-Supercup
Ράμος-Τιάγκο-Μπάγερν-Ντόρτμουντ

Το ντεμπούτο του Αντρέ Σίρλε και του Εμρέ Μορ ήταν η απάντηση των γηπεδούχων, με τον περσινό αρχισκόρερ Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και τον εκνευρισμένο Ουσμάν Ντεμπελέ (στο δικό του ντεμπούτο) να κάνουν χώρο από τη μία. Στον αντίποδα, ο Αντσελότι άλλαξε τον κουρασμένο Φρανκ Ριμπερί με τον Κινγκσλέ Κομάν και αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Βιδάλ με τον Τζόσουα Κίμιχ.

Το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του στην αναζήτηση γκολ από την Ντόρτμουντ, με την Μπάγερν να κλείνεται για λίγο πίσω. Στο 79', πάντως, βρήκε γκολ από τον Τόμας Μίλερ σε αναμπουμπούλα και με το 2-0 ουσιαστικά "κλείδωνε" τον τίτλο και μετά από τρεις σερί χαμένους τίτλους, κατέκτησε το... αυγουστιάτικο τρόπαιο.

Η Μπάγερν υπέταξε την Ντόρτμουντ στο DFL-Supercup
Βιδάλ-Μπάγερν

Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Μπίρκι, Πάσλακ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Κάστρο, Ρόντε, Ράμος (69' Βάιγκλ), Καγκάβα, Ντεμπελέ (68' Σίρλε), Ομπαμεγιάνγκ (78' Μορ)

Μπάγερν (4-3-3): Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Βιδάλ (71' Κίμιχ), Αλόνσο, Τιάγκο, Μίλερ (86' Ραφίνια), Λεβαντόβσκι, Ριμπερί (65' Κομάν)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η "χρυσή Βίβλος" του DFL-Supercup

News 24/7

24MEDIA NETWORK