Ικανοποιημένος από την εξέλιξη στη Μίκρα ο Ορφανός

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός επισκέφτηκε την Τρίτη το αθλητικό κέντρο της Μίκρας και το Καυτανζόγλειο Στάδιο και έμεινε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των έργων. Ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι ολοκληρώνεται και η διαδικασία εξαγοράς από τον Ο.Ε.Κ., του συμπληρωματικού χώρου που χρειάζεται για να προχωρήσουν οι εργασίες για το γήπεδο του Ηρακλή.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός επισκέφτηκε την Τρίτη το αθλητικό κέντρο της Μίκρας και το Καυτανζόγλειο Στάδιο και έμεινε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των έργων.

Ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι ολοκληρώνεται και η διαδικασία εξαγοράς από τον Ο.Ε.Κ., του συμπληρωματικού χώρου που χρειάζεται για να προχωρήσουν οι εργασίες για το γήπεδο του Ηρακλή.

Ο κ. Ορφανός απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν μετά την επιθεώρηση του αθλητικού κέντρου της Μίκρας, είπε: "Η χαρά της δημιουργίας είναι εκείνη η οποία μας ικανοποιεί όλους. Το Υφυπουργείο, τη διοίκηση εδώ στη Μίκρα, τη Γραμματεία της Περιφέρειας που επιβλέπει τις διαδικασίες και όλους εμάς τους ανθρώπους του αθλητισμού, το γεγονός ότι δύο μεγάλα έργα, το ένα με κεντρική χρήση χάντμπολ και το άλλο με κεντρική χρήση για την πάλη και τα άλλα βαριά αθλήματα, θα ολοκληρώσουν μια εικόνα εδώ στη Μίκρα, ενός μεγάλου πλέον αθλητικού κέντρου".

"Είμαστε στην τελική φάση ανάθεσης του διαγωνισμού για την κατασκευή ξενώνων που θα γίνουν δίπλα από το κτίριο του χάντμπολ. Άρα λοιπόν, θα μπορούμε να λέμε για μια συνολική δράση, που θα ξεκινά από μικρά παιδιά μέχρι τους επαγγελματίες και η Θεσσαλονίκη θα έχει αποκτήσει το δικό της αθλητικό κέντρο".

"Να υπενθυμίσω ότι σχεδόν έχει ολοκληρωθεί στο 99% και το «Σπίτι των Βαρέων Αθλημάτων» στη Σταυρούπολη, οπότε με ικανοποίηση βλέπουμε αυτά τα οποία έχουμε προγραμματίσει και λίγους μήνες νωρίτερα τα είχαμε εξαγγείλει, να προχωρούν".

"Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η ελληνική περιφέρεια αποκτά το δικό της κεντρικό ρόλο και αυτός αποκτάται με τη δημιουργία των αθλητικών υποδομών, έτσι όπως μας αναλογεί και έτσι όπως μας αξίζει".

"Για το γήπεδο του Ηρακλή, έχει ολοκληρωθεί από τις Υπηρεσίες του Ο.Ε.Κ., ο έλεγχος των τίτλων για τον χώρο που αγόρασε η Γ.Γ.Α. από τον Οργανισμό, συντάχθηκε το συμβόλαιο αγοροπωλησίας, μας απεστάλη σήμερα στο Υφυπουργείο, θα ελέγξουμε κι εμείς από τη δική μας πλευρά τα συμβόλαια και θα προχωρήσουμε στην υπογραφή. Οπότε το όνειρο των Ηρακλειδέων να αποκτήσουν έναν ενιαίο χώρο για ένα γήπεδο έτσι όπως οι ίδιο το έχουν προσδιορίσει, είναι πάρα πολύ κοντά".

Podcasts

Ποιος θα πάρει αυτό το Champions League;

Τρεις δημοσιογράφοι του Contra.gr κλείνονται γρήγορα στο στούντιο μετά τις τελευταίες προκρίσεις στα προημιτελικά και εκτίθενται προβλέποντας την ομάδα που θα το σηκώσει στη Μαδρίτη.