Βασιλαντωνόπουλος στο Contra.gr: "Χτύπησε το τηλέφωνο και άλλαξαν τα πάντα"

Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος μιλάει στο Contra.gr και τον Άκη Γεωργίου για την ποδοσφαιρική του πορεία μέχρι να συναντήσει την ΑΕΚ και για το τηλεφώνημα που του άλλαξε τη ζωή.

Βασιλαντωνόπουλος στο Contra.gr: "Χτύπησε το τηλέφωνο και άλλαξαν τα πάντα"

O Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος είναι ο ποδοσφαιριστής που θα αποτελέσει το μπακ-απ του Ροντρίγκο Γκάλο στο δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ τη νέα σεζόν στη Super League. Ο πρώην άσος του Απόλλωνα, μιλάει στο Contra.gr για τη μεταγραφή του στην «Ένωση» και για το όνειρο ζωής που πραγματοποιήθηκε.

Από μικρός στο… κουρμπέτι και με ορισμένες φουλ σεζόν. Πάμε να κάνουμε μια αναδρομή;

Ναι. Από 12 χρονών μέχρι τα 15 έπαιξα μπάλα στο χωριό μου. Στη συνέχεια πήγα στη Θύελλα Αιγίου γιατί είχε ακαδημίες και ασχολούνταν με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Είχε συνεργασία μάλιστα με αρκετές ομάδες Α’ Εθνικής.

Μέσω της μεικτής ομάδας που έπαιζα έφτασα μέχρι κάτι δοκιμαστικά των μικρών Εθνικών Ομάδων και στα 17 πήγα στον Παναιγιάλειο. Στη Δ’ Εθνική με τον Παναιγιάλειο βγήκα πρώτος σκόρερ. Ως δεξί και αριστερό χαφ. Πιο πολύ ως αριστερό χαφ. Από εκεί και πέρα πήγα στην Παναχαϊκή και τελευταίος σταθμός πριν την ΑΕΚ ο Απόλλωνας.

Στην Παναχαϊκή είχες πολύ γεμάτες χρονιές…

Ναι είχα 34 συμμετοχές την πρώτη χρονιά και τη δεύτερη γύρω στις 20.

Στον Απόλλωνα, όμως, δεν ήσουν βασικός από την αρχή της σεζόν.

Όχι στην αρχή δεν ήμουν. Μετά την έλευση του κ. Βοσνιάδη καθιερώθηκα. Αρχικά στο Κύπελλο με τη Λιβαδειά παίζοντας ως χαφ και στη συνέχεια συζήτηση με τον προπονητή καταλήξαμε στο να παίξω ως δεξί μπακ. Δούλεψα αρκετά, κυρίως για να βελτιώσω το ανασταλτικό κομμάτι αφού στο επιθετικό ήμουν πιο… συνηθισμένος ως πρώην χαφ!

Βολεύτηκες γρήγορα στον νέο σου ρόλο; Κυρίως στα αμυντικά καθήκοντα.

Δουλεύω καθημερινά στην άμυνα. Σίγουρα, όσο και να ξέρεις μια θέση καλά, πρέπει συνέχεια να βελτιώνεσαι. Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ. Δεν είχα παίξει πολλές φορές ως μπακ και προσπαθώ να μαθαίνω συνέχεια.

Η ΑΕΚ σε απέκτησε για δεξί μπακ και αναμένεται να είσαι η δεύτερη λύση μετά τον Γκάλο όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεδομένης της απουσίας του Μπακάκη. Μεγάλη ευθύνη…

Σίγουρα είναι. Είναι ένα επίπεδο παραπάνω η Α’ Εθνική και ειδικά σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Νομίζω όμως ότι δε χρειάζονται λόγια. Μόνο το κεφάλι κάτω και… δουλειά! Έτσι νομίζω ότι βελτιώνονται τα πάντα.

Έμαθα ότι στον Απόλλωνα είχες μεγάλη αναγνώριση από τον κόσμο ο οποίος απαιτούσε να ανανεωθεί το συμβόλαιό σου. Ισχύει;

Ναι και ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για αυτό. Εισέπραξα μεγάλη αγάπη από τον κόσμο καθημερινά. Και στις προπονήσεις καμιά φορά, αλλά και στα ματς. Εκτός από τον κόσμο θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Βοσνιάδη και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν πολύ στη σεζόν.

Με την ΑΕΚ πώς έγινε;

Χτύπησε το τηλέφωνο την περασμένη Δευτέρα και… μπαμ. Τελείωσε. Τι να πω… Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής θέλει να πάει στην ΑΕΚ και να γίνει μέλος ενός τόσο μεγάλου και ιστορικού Συλλόγου. Όνειρο ζωής.

Πώς το ζεις όλο αυτό;

Δεν άλλαξε κάτι στην καθημερινότητά μου αλλά νιώθω πλέον μια αναγνώριση από τον κόσμο, αν και είναι ακόμα αρχή. Σημασία όμως έχει, όπως σου είπα και πριν, ότι το κεφάλι πρέπει να παραμείνει κάτω και μέσα από την πολλή δουλειά να διαχειριστώ την κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου. Την απόκτησή μου από την ΑΕΚ δηλαδή. Είμαι συγκινημένος γιατί το να πάω σε μια τεράστια ομάδα είναι μεγάλη δικαίωση.

Την ΑΕΚ πώς την είδες στη Football League;

Υπήρχε αισθητή διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος και αυτό έβγαινε στο γήπεδο. Είχε παίκτες Α’ Εθνικής και ένα πάρα πολύ καλό σύνολο. Παρότι το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ήταν πολύ ανταγωνιστικό, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και πιο σταθερή από όλους. Βεβαίως για την ΑΕΚ τελείωσε όλο αυτό αφού η ομάδα έχει ήδη επιστρέψει στην κατηγορία που ανήκει και πρέπει να παίζει.

Δείτε το VIDEO:

Διαβάστε ακόμα:

Ανακοίνωσε Βασιλαντωνόπουλο η ΑΕΚ

Σχόλιο Τόλης Χορτάτος: Ο Μελισσανίδης πήρε τη σωστή απόφαση με τον Δέλλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK