Αλέφαντος: Πήγε και έφυγε

Πήγε και έφυγε. Ο λόγος για τον Νίκο Αλέφαντο, ο οποίος πριν καλά καλά προλάβει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Φωστήρα αποτελεί ήδη παρελθόν από την ομάδα του Ταύρου. Τα όσα εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν σενάριο χολιγουντιανής ταινίας, επιστημονικής φαντασίας, βραβευμένη μάλιστα με Όσκαρ.

Ο "Αλέ" παρουσιάστηκε την Τετάρτη το απόγευμα από τον πρόεδρο της ομάδας στους ποδοσφαιριστές και έπειτα άρχισε η προπόνηση υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρώτο ανεξήγητο φαινόμενο, ήταν η για πολλούς αδικαιολόγητη απουσία του Δημήτρη Μούτα από την προπόνηση. Οπως έγινε αργότερα γνωστό, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Φωστήρα, είχε ανακοινώσει στην διοίκηση την απόφασή του να αποχωρήσει, αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του και έφυγε πριν την έναρξη της προπόνησης. Ωστόσο για να ξεκαθαρίσει την θέση του σχετικά με την αιτία την ξαφνικής του επιθυμίας να φύγει από τον σύλλογο τόνισε: "Επειδή θα ακουστούν πολλά, πρέπει να πω ότι ο λόγος που φεύγω από τον Φωστήρα δεν είναι οικονομικός. Μου οφείλονται χρήματα από πέρυσι, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα πάρω. Ο κ. Λεβέντης στάθηκε κύριος απέναντί μου. Αυτός γνωρίζει και τους λόγους που φεύγω από την ομάδα".

Εντονη φημολογία όμως ανέφερε ότι ο κύριος λόγος που ο Μούτας δεν ήθηλε να συνεχίζει να αγωνίζεται με τα χρώματα του Φωστήρα, ήταν η πρόσληψη του Νίκου Αλέφαντου από την διοίκηση της ομάδας ή για άλλους λόγω της αποχώρησης του Βλάχου.

Τα κατά κάποιο τρόπο "ανεξήγητα φαινόμενα", δεν σταμάτησαν εκεί και έτσι το σίριαλ συνεχίστηκε με έντονο ενδιαφέρον.

Μετά το τέλος της προπόνησης λοιπόν, ο Νίκος Αλέφαντος εμφανώς ενοχλημένος από την φυγή του Μούτα αλλά και φοβούμενος περαιτέρω αντιδράσεις πήρε την απόφαση να μην συνεχίσει την συνεργασία του με τον "Φονέα". Δεν τα βρήκα με την διοίκηση στην διάρκεια του συμβολαίου. Εγώ ήθελα περισσότερα χρόνια για να μπορέσω να δουλέψω, αλλά δεν συμφωνούσε η διοίκηση". Αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία του Αλέφαντου η οποία μάλιστα προανήγγειλε το τέλος μιας συνεργασίας που δεν ήταν γραφτό να στεριώσει.