Παπαθανασάκης στο Contra.gr: "Θα παίξουμε φιλικά με ομάδες του MLS"

O πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Contra.gr. Ποιο είναι το όνειρό του για τον Ηρακλή, το σχέδιο για φιλικά με ομάδες του MLS, ο σχεδιασμός ενόψει καλοκαιριού, η αγάπη του κόσμου, αλλά και οι σκέψεις για την ομάδα μπάσκετ.

Παπαθανασάκης στο Contra.gr: "Θα παίξουμε φιλικά με ομάδες του MLS"
INTIME SPORTS

Ο Ηρακλής βρίσκεται και πάλι εκεί που του αξίζει. Μετά από μια ξέφρενη πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο "Γηραιός" να εξασφαλίσει την άνοδο στη Super League, αλλά παράλληλα έφτασε και μια "ανάσα" από την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Δεν είναι μόνο αυτή όμως η επιτυχία του Ηρακλή. Η ομάδα από το καλοκαίρι του 2014 έχει αλλάξει χέρια με τον Σπύρο Παπαθανασάκη να αναλαμβάνει τις τύχες της και να επιδιώκει να την μετατρέψει και πάλι σε "δύναμη" της πρώτης κατηγορίας. Το μέλλον μόνο αισιόδοξο μπορεί να είναι. Τουλάχιστον αυτό έδειξε η φετινή χρονιά.

Το Contra.gr συνάντησε τον πρόεδρο της ομάδας του Ηρακλή, τον Ελληνοκαναδό, Σπύρο Παπαθανασάκη, ο οποίος παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, μιλώντας για όλους και για όλα.

"Το Κύπελλο ήταν προπόνηση"

Αρχικά, γνωρίζατε για τον Ηρακλή πριν αποκτήσετε τον σύλλογο;

"Ήρθα και είδα δύο παιχνίδια από κοντά, ενθουσιάστηκα και ύστερα ότι μπορούσα μέσω videos και έμαθα πολλά για την ομάδα".

Η ομάδα πραγματοποίησε και μια τρομερή πορεία στο Κύπελλο φέτος. Αλήθεια, το περιμένατε;

"Το κύπελλο για μένα να σου πω την αλήθεια ήταν μια προπόνηση για τα πλέι οφ, αλλά και για τη Super League. Δείξαμε πως είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Είχαμε πέσει λίγο πριν το πρώτο ματς με την Ξάνθη. Όμως στο δεύτερο παίξαμε καλά. Πήρε μια κόκκινη κάρτα ο Ρομάνο και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα και χάσαμε την πρόκριση".

Παπαθανασάκης στο Contra.gr: "Θα παίξουμε φιλικά με ομάδες του MLS"

Το όνειρό σας για τη νέα χρονιά; Πως θέλετε να δείτε την ομάδα;

"Είπα από την αρχή πως θέλω να κάνω μια ομάδα ανταγωνιστική να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να είναι βιώσιμη στα οικονομικά. Σιγά σιγά θα ανεβαίνει και θα προσπαθεί να βγει στην Ευρώπη".

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα; Πως την ζείτε εσείς;

"Έχουμε μια πολύ καλή βάση. Τα παιδιά είναι όλοι πολύ καλοί χαρακτήρες είναι όλοι μια παρέα και παίζουν ο ένας για τον άλλο κι αυτό πιστεύω είναι το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας. Έχουμε φέρει πολύ χαρά στους φιλάθλους. Έχω δει τον κόσμο να κλαίει από τη χαρά του και αυτό μου δίνει δύναμη. Είναι κάτι σπουδαίο. Να είστε σίγουροι πως θα κάνω πολύ περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Θα το δείτε".

"Τρέλα στη Super League"

Παίζουν και πολλοί Έλληνες στον Ηρακλή. Πιστεύετε ότι είναι σημαντικό για μια ελληνική ομάδα;

"Βέβαια. Εμένα μου αρέσει να έχουμε ελληνική ομάδα και ο παίκτης που έρχεται από έξω να κάνει την διαφορά. Μου αρέσει που έχουμε πολλούς Έλληνες και έτσι θέλω να συνεχίσουμε".

Το σχόλιό σας για τον τεχνικό της ομάδας, Νίκο Παπαδόπουλο;

"Ο προπονητής μας δεν θέλει να βάζουμε ψηλούς στόχους. Θέλει η ομάδα να πηγαίνει βήμα βήμα. Κι αυτό είναι καλό γιατί όταν κάνει κάτι σιγά σιγά γίνεται πιο σωστά. Αυτό προσπαθούμε. Είναι πολύ καλός σαν χαρακτήρας και προσπαθεί σκληρά για το καλό της ομάδας".

Ο κόσμος στην Θεσσαλονίκη πως σας αντιμετωπίζει;

"Ο κόσμος είναι το καλύτερο πράγμα. Μας δίνει δύναμη. Αυτό με έφερε εξ αρχής στην Ελλάδα. Και ο κόσμος του Ηρακλή είναι και αρκετά έξυπνος. Σιγά σιγά θα έρχεται όλο και περισσότερο περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Ειδικά άμα παίξουμε στη Super League θα είναι τρέλα".

Πάτε όμως και εσείς στο γήπεδο συνεχώς.

"Μου αρέσει να βλέπω τα παιχνίδι με τον κόσμο. Εγώ ποτέ δεν θα χάσω ματς όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα. Είμαι άρρωστος με τον Ηρακλή".

Μιας και είστε κι από τον Καναδά, ποια είναι η άποψη των φιλάθλων εκεί για τον Ηρακλή;

"Έχω ένα μπαρ στον Καναδά και κάθε φορά που παίζει ο Ηρακλής μαζεύεται όλος ο κόσμος για να δει παιχνίδια της ομάδας. Ακόμα και φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, χαίρονται με την ομάδα που δημιουργεί ο Ηρακλής. Με παίρνουν τηλέφωνο και με ρωτάνε για τα νέα του συλλόγου, μου λένε πάρα πολύ καλά λόγια. Ο κόσμος στον Καναδά πραγματικά ενδιαφέρεται για τον Ηρακλής.

Στα εστιατόρια που πάνε πολλοί Έλληνες που τους αρέσει το ποδόσφαιρο, όποτε πηγαίνω μου φωνάζουν όλοι "Πρόεδρε" από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Όλοι σέβονται και χαίρονται με τον Ηρακλή. Και γυναίκες και παιδιά, όλοι. Είναι κάτι σπουδαίο".

Παπαθανασάκης στο Contra.gr: "Θα παίξουμε φιλικά με ομάδες του MLS"

O Γιάννης Παπαθανασάκη με τον δημοσιογράφο του Contra.gr, Γιάννη Μπαϊρακτάρη

Αρχίζει λοιπόν ο Ηρακλής αρχίζει να φτιάχνει όνομα και στην Αμερική;

"Ναι βέβαια. Εγώ θέλω να την πάω στην Αμερική και τον Καναδά την ομάδα για φιλικά παιχνίδια. Όχι φέτος όμως γιατί έχουμε προετοιμασία και δεν έχουμε κλείσει εκεί αλλά του χρόνου πιστεύω μπορούμε να πάμε και να παίξουμε φιλικά με ομάδες του MLS".

Υπάρχει στο μυαλό σας η ενασχόληση και με την ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή;

"Εγώ θέλω να βοηθήσω όλες τις ομάδες του Ηρακλή. Όμως αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στο ποδοσφαιρικό τμήμα για να φτιάξουμε κάτι καλό. Έχουμε ακόμα πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για να είμαστε βιώσιμοι".

Ποια είναι η άποψή σας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και τα όσα συνέβησαν τη φετινή χρονιά;

"Εμένα να σου πω την αλήθεια θα μου άρεσε να έστελνε η Ελλάδα τρεις ή τέσσερις ομάδες στο Champions League και να μην μας πειράζει σας φιλάθλους ποια ομάδα θα τα πάει καλύτερα, αλλά να χαιρόμαστε με όλες τις ελληνικές επιτυχίες. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι υπάρχει πτώση. Κάθε χρόνο η Ελλάδα θα στέλνει όλο και λιγότερες ομάδες στην Ευρώπη και σιγά σιγά θα γίνει πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Άμα μπορέσουμε εμείς σαν πρόεδροι να δουλέψουμε μαζί για το καλό του ελληνικό ποδοσφαίρου και δεν τσακωνόμαστε μεταξύ μας για την εξουσία η Ελλάδα μπορεί να κάνει πολύ καλά πράγματα στο μέλλον. Υπάρχει πάθος και ο κόσμος διψάει να δει αληθινό ποδόσφαιρο".

Όσον αφορά το θέμα της άδειας;

"Αφιερώσαμε πολλές ώρες δουλειάς στην άδεια πιστεύω την αξίζαμε. Φτιάχνουμε ένα καλό κλαμπ, θα το δείτε".

Διαβάστε ακόμη:

Επιστροφή του Ηρακλή στη Super League: Η Οδύσσεια τελείωσε, βρήκε την Ιθάκη του

PHOTOSTORY: Οι πανηγυρισμοί για την άνοδο

Ρομάνο στο Contra.gr: "Μακάρι να κλείσω την καριέρα μου στον Ηρακλή"

Για περισσότερα θέματα σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο κι όχι μόνο, τα λέμε και στο twitter

News 24/7

24MEDIA NETWORK