ΑΕΚ - Λαμία 2-0: Η Ένωση δεν την έπαθε όπως οι 'αιώνιοι'

Με την ασφάλεια του 2-0 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ και μακριά από τα παθήματα των 'αιωνίων', η ΑΕΚ θα πάει στη ρεβάνς της Λαμίας για να σφραγίσει την παρουσία της για 4η συνεχόμενη χρονιά σε τελικό κυπέλλου.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στο 85ο λεπτό ο Ντένις Επστάιν περνάει τη μπάλα στον Τάσο Καραμάνο, όμως πρόλαβε ο Βασίλης Μπάρκας να πέσει και να διώξει. Ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση της Λαμίας που θέλει να ολοκληρώσει την τριλογία 'Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ' στο Κύπελλο Ελλάδας.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, που λίγο νωρίτερα είδαν την μπασκετική ομάδα να χάνει για 3 πόντους την πρόκριση από την Μπάμπεργκ στο Final Four του Champions League, είδαν τη... ζωή τους να περνάει μπροστά από τα μάτια τους. Η Ένωση δεινοπάθησε για να πετύχει το 1-0 με την κεφαλιά του Εσεκιέλ Πόνσε (κι εν τέλει να πάρει τη νίκη με 2-0) και δεν ήθελε να χάσει το μικρό πλεονέκτημα που με κόπο απέκτησε ενόψει της ρεβάνς.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έφτασε στο εύκολο 4-0 επί του Παναιτωλικού, γεμίζοντας τον κόσμο προσδοκίες για τον μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει: το κύπελλο. Και ο Ισπανός προπονητής αντιμετώπισε το πρώτο ματς με την ομάδα του Μάκη Χάβου ακριβώς όπως του αρμόζει. Όχι γιατί η Λαμία έριξε στο καναβάτσο τους 'αιώνιους' στους προηγούμενους δύο γύρους, αλλά γιατί πρόκειται για ημιτελικό κυπέλλου.

Η ενδεκάδα με Πέτρο Μάνταλο, Μάρκο Λιβάγια και Πόνσε και τους Μιχάλη Μπακάκη - Νίκλας Χουλτ να εξορμούν από τα πλάγια, είχε ως στόχο να... καθαρίσει από νωρίς τη μπουγάδα χωρίς ταλαιπωρία. Μόνο που οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν ξανά σκληρό 'καρύδι' και με διπλή ζώνη άμυνας και ασφυκτικό πρέσινγκ δεν άφησαν την ΑΕΚ να γίνει απειλητική. Οι χλιαρές αποδοκιμασίες με τη λήξη του 1ου ημιχρόνου αποτύπωναν την εικόνα των πρώτων 45 λεπτών.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 2ο μέρος, η Ένωση συνέχισε να τα βρίσκει σκούρα και χρειάστηκε μία ασύλληπτη κεφαλιά από τον Πόνσε για να λύσει τον 'γόρδιο δεσμό' στο 63ο λεπτό. Όπως το συνηθίζει, πήδηξε στον... Θεό, νίκησε κατά κράτος τους αντιπάλους και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Από το 1-0 του Πόνσε και την ευκαιρία της Λαμίας στο 85', φτάσαμε στο γκολ του Νέναντ Κρστίτστιτς στο 91ο λεπτό.

Η ΑΕΚ, όπως και ο ΠΑΟΚ νωρίτερα, πήρε σκορ ασφαλείας στις καθυστερήσεις και οι καρδιές όλων επέστρεψαν στις θέσεις τους. Θεωρητικά βρέθηκε τρόπος να εξουδετερωθεί η αξιόμαχη Λαμία, αλλά από τη στιγμή που το πάθημα του Ολυμπιακού παραμένει νωπό, ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά. Ειδικά όταν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 2-1 που θα άλλαζε τελείως τα δεδομένα της ρεβάνς, με τον Μπάρκα να κάνει την επέμβαση της χρονιάς.

Μην περιμένετε από τον Χιμένεθ να αντιμετωπίσει τη ρεβάνς ως τυπική διαδικασία, λόγω της σιγουριάς που του δίνει το 2-0. Η ΑΕΚ παίζει με μία ομάδα που σκόραρε 3 φορές σε ένα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Και είναι η δεύτερη, πίσω από τον ΠΑΟΚ, που το έχει κάνει εφέτος.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK