Ο Μανωλάς ξέρει από τελικούς

Ο Στέλιος Μανωλάς προετοιμάζει την ΑΕΚ για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό και στο ψυχολογικό κομμάτι. Εξάλλου, ξέρει από τελικούς.

Ο Μανωλάς ξέρει από τελικούς

Η ΑΕΚ μετρά αντίστροφα για το σούπερ ματς του Σαββάτου στο άδειο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό και ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν μετράνε μόνο οι ενδεκάδες και τα συστήματα. Βλέπετε, σε αυτά τα παιχνίδια όπου κρίνεται ένας τίτλος, όπως αυτός του Κυπέλλου, χρειάζεται ψυχολογία, πάθος και δίψα. Στοιχεία που αν μη τι άλλο ο Στέλιος Μανωλάς τα είχε ως ποδοσφαιριστής, έχοντας ζήσει ουκ ολίγους τελικούς.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είναι αυτός που έχει αναλάβει το ψυχολογικό κομμάτι των ποδοσφαιριστών. Χωρίς να τους αγχώνει και να τους πιέζει, θέλει να τους κάνει να "χύσουν αίμα", όπως λέμε, στο χορτάρι το βράδυ του Σαββάτου. Θέλει να τους κάνει να δώσουν το 101% των δυνατοτήτων τους, να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους και στο τέλος της βραδιάς, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, να τα έχουν καλά με το εαυτό τους. Ότι πάλεψαν, μόχθησαν και κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Το καλό για τον Μανωλά είναι ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν το "know how". Η νίκη στο πρωτάθλημα είναι πρόσφατη και οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι αχτύπητη ομάδα. Εννοείται πως δεν πρόκειται για εύκολο αντίπαλο και εννοείται πως άπαντες ξέρουν ότι ο Μάρκο Σίλβα θα έχει ως οδηγό το συγκεκριμένο ματς για να μην την πατήσει για δεύτερη φορά στο ίδιο γήπεδο. Εκεί ακριβώς στέκεται και ο Στέλιος Μανωλάς. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση οι παίκτες του να μπουν στον αγωνιστικό χώρο με χαλαρή νοοτροπία απόρροια της πρόσφατης νίκης στο πρωτάθλημα. Εντελώς διαφορετικό εκείνο το παιχνίδι, εντελώς διαφορετικό το σαββατιάτικο.

Σε τούτες τις περιπτώσεις δεν παίζουν ρόλο μόνο τα συστήματα, οι τακτικές, τα μαν του μαν και οι ενδεκάδες. Παίζουν ρόλο οι προσωπικότητες, αυτοί που μπαίνουν στο γήπεδο με το μαχαίρι στο στόμα.

Τα γράψαμε και πιο πάνω. Ξέρει από τέτοια ματς ο Μανωλάς. Έχει παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ το 1983, σε κολλητούς τελικούς τη δεκαετία του '90, αλλά ίσως το σημαντικότερο παιχνίδι όλων ήταν αυτό της 7ης Μαϊου του 1989. Το περίφημο ντέρμπι του Καραγκιοζόπουλου.

Η ΑΕΚ πήγε στο ΟΑΚΑ με παρόμοιες συνθήκες. Δεν ήταν το φαβορί, αλλά κατάφερε να κάνει το μεγάλο διπλό που τους χάρισε το πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια ανομβρίας.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΧΤΙΖΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Πιστεύετε ότι ο κόουτς της ΑΕΚ δεν έχει στο μυαλό του τον συγκεκριμένο αγώνα; Πιστεύετε ότι δεν τον φέρνει στη μνήμη του τα βράδια που πέφτει για ύπνο; Πιστεύετε ότι δεν γνωρίζει πόσες ομοιότητες έχει η ΑΕΚ του τώρα με αυτή του τότε;

Γι' αυτό σε τούτες τις περιπτώσεις δεν παίζουν ρόλο μόνο τα συστήματα, οι τακτικές, τα μαν του μαν και οι ενδεκάδες. Παίζουν ρόλο οι προσωπικότητες, αυτοί που μπαίνουν στο γήπεδο με το μαχαίρι στο στόμα. Και τέτοιους θέλει να δει το βράδυ του Σαββάτου. Κι αν η ΑΕΚ χάσει την κούπα θα ξέρει ότι όλοι προσπάθησαν και ίδρωσαν για το καλύτερο δυνατό. Εξάλλου τέτοια παιχνίδια χτίζουν χαρακτήρες, νοοτροπίες και... πρωταθλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κύπελλο, νέος προπονητής και συναντήσεις

News 24/7

24MEDIA NETWORK