Οι τελικοί του Μανωλά

Το Contra.gr συγκεντρώνει τους Τελικούς της καριέρας του Στέλιου Μανωλά ο οποίος γνωρίζει τη διαδρομή για την επιτυχία αφού έχει πανηγυρίσει με την κίτρινη φανέλα αρκετούς τίτλους και φιλοδοξεί να κατακτήσει άλλον έναν, από διαφορετικό πόστο.

ΠΑΟ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 4-16  ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1994-95 ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-0
ΠΑΟ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 4-16 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1994-95 ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-0 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟ 1983

Ο πρώτος τελικός της καριέρας του Στέλιου Μανωλά έγινε το 1983 και ήταν ο πρώτος που διεξήχθη στο -νεόδμητο τότε- Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Η ΑΕΚ με τα γκολ του Βαγγέλη Βλάχου και του Θωμά Μαύρου πήρε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-0 και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο κατά τη διάρκεια της "πέτρινης" δεκαετίας του ’80. Ο ίδιος ο Μανωλάς, όταν μιλάει για τον συγκεκριμένο Τελικό ακόμα και σήμερα συγκινείται και θυμάται που από την υπερένταση γύρισε με τα πόδια στο σπίτι του στο Γαλάτσι, βλέποντας παντού κόσμο να πανηγυρίζει.

Ο "ΤΕΛΙΚΟΣ" ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1989

Στις 7 Μαϊου του 1989 η ΑΕΚ φιλοξενούνταν από τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που θα έκρινε τον τίτλο της περιόδου. Ίδια μέρα και μέρος με τον σημερινό τελικό -αυτή τη φορά Κυπέλλου- ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Στέλιος Μανωλάς ήταν εκ των πρωταγωνιστών της "Ένωσης" εκείνη τη μέρα, αποκρούοντας -μεταξύ άλλων- την κεφαλιά του Ντέταρι πάνω στη γραμμή με το κεφάλι του και συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να διατηρηθεί το μηδέν παθητικό.

ΟΙ ΔΥΟ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ

Τις σεζόν 1993-94 και 1994-95 η ΑΕΚ έφτασε και τις δύο φορές στον Τελικό αντιμετωπίζοντας τον ίδιο αντίπαλο: Τον Παναθηναϊκό. Στον πρώτο έχασε την κούπα στα πέναλτι ενώ στον δεύτερο ηττήθηκε με 1-0 στην παράταση λόγω του πέναλτι που έδωσε ο αλήστου μνήμης Φίλιππας Μπάκας σε μαρκάρισμα του Βλάχου πάνω στον Βαζέχα.

Οι δύο τελευταίες κούπες της μεγάλης καριέρας του Μανωλά ήταν Κύπελλα και -όπως είναι λογικό- προήλθαν από δύο νικηφόρους τελικούς. Το 1995-96 απέναντι στον Απόλλωνα Αθηνών και το 1996-97 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Μανωλάς ξέρει από τελικούς

News 24/7

24MEDIA NETWORK