Η ανάλυση της διαιτησίας του ντέρμπι από τον Ηρακλή Τσίκινη

Ο πρώην διεθνής διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης σχολιάζει στο Contra.gr τη διαιτησία του Ανδρέα Παππά στο ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, ενώ αναλύει και μία προς μία τις αμφισβητούμενες φάσεις.

Η ανάλυση της διαιτησίας του ντέρμπι από τον Ηρακλή Τσίκινη

Το επεισοδιακό ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού δεν έληξε ποτέ, με τις δύο ομάδες να έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Ανδρέα Παππά και των βοηθών του. Τι λέει όμως για όλα αυτά ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, στο Contra.gr;

"Πιστεύω η εικόνα δεν ήταν καλή. Ο Παππάς δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το παιχνίδι. Φάνηκε να ξεφεύγει ο έλεγχος και έγιναν αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη διακοπή. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παππάς έδωσε πολλές κάρτες προκειμένου να κρατήσει τον έλεγχο του αγώνα. Κατά την γνώμη μου έδειχνε να μην πιστεύει στον εαυτό του".

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις φάσεις με τη βοήθεια του Τσίκινη

- 8o λεπτό: Μαρκάρισμα του Βούρου πάνω στον Αντόνις

"Ο Βούρος σταμάτησε απότομα τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Κάποιοι ποδοσφαιριστές ζήτησαν πέναλτι. Η φάση γίνεται εκτός περιοχής και θα έπρεπε να δοθεί φάουλ".

- 9ο λεπτό: Γκολ του ΠΑΟΚ

"Ο Μακ φεύγει από κανονική θέση στη φάση του 1-0. Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για ένα φάουλ πάνω στον Φορτούνη στην αρχή της φάσης, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι".

- 20ο λεπτό: Αγκωνιά του Μιλιβόγεβιτς πάνω στον Χαρίση

"Ο διαιτητής θα μπορούσε να αποβάλει τον Μιλιβόγεβιτς".

- 21ο λεπτό: Κράτημα του Μυστακίδη στον Φορτούνη

"Έπρεπε να δοθεί κίτρινη στο μαρκάρισμα του παίκτη του ΠΑΟΚ".

- 26ο λεπτό: Μαρκάρισμα του Χατζηισαΐα στον Φορτούνη

"Το μαρκάρισμα του αμυντικού του ΠΑΟΚ γίνεται μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής θα έπρεπε να δώσει πέναλτι και όχι φάουλ".

- 33ο λεπτό: Μαρκάρισμα του Τσίμιροτ σε Φορτούνη μέσα στην περιοχή

"Και εδώ έχουμε μια δύσκολη φάση. Πιστεύω ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει το πέναλτι".

- 59ο λεπτό: Ρίψη ποτηριού στον Μάρκο Σίλβα - 1η Διακοπή

"Η ατμόσφαιρα ήταν ήδη πολύ τεταμένη και στο συγκεκριμένο λεπτό έχουμε και τη ρίψη του αντικειμένου. Θεωρώ ότι ο Παππάς εκεί έκανε σωστή διαχείριση. Υπήρχε λόγος να μην το διακόψει τελείως το παιχνίδι και καλά έκανε. Ο διαιτητής θα πρέπει να έχει στόχο να τελειώσει κανονικά το ματς κι όχι να το διακόψει".

- 85ο λεπτό: Η φάση Καπίνο - Μακ που ζήτησε πέναλτι ο ΠΑΟΚ

"Στην έξοδό του ο Καπίνο βρίσκει με το αριστερό του πόδι τον Μακ εντός περιοχής. Ο διαιτητής είναι μακριά από τη φάση, δεν είχε άποψη και δεν φέρει ευθύνη για τη μη υπόδειξη του πέναλτι. Ο Μήτσιος όμως που βρισκόταν στη γραμμή, καθώς και ο επόπτης, Τάτσης, είδαν πολύ καλύτερα τη φάση από τον Παππά και έπρεπε να του το πουν.

Είναι εντεταλμένοι να βοηθήσουν και έπρεπε να του δώσουν εντολή να σφυρίξει πέναλτι. Επίσης, θα έπρεπε να δοθεί και κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού κι όχι κόκκινη, γιατί ο Μακ δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ".

- Αποβολή Μακ - Δεύτερη διακοπή

"Η κόκκινη κάρτα στον Μακ είναι δικαιολογημένη, λόγω της αντίδρασής του προς τον Μήτσιο. Όσον αφορά τη δεύτερη διακοπή και μετά την επανέναρξη του ματς από τον διαιτητή, θα έλεγα πως φοβήθηκε. Δεν ήθελε να το διακόψει οριστικά.

Έγινε λάθος εκεί, το παιχνίδι δεν έπρεπε να ξαναρχίσει. Φαινόταν τι θα ακολουθούσε. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Αυτά που έγιναν μετά ήταν αναμενόμενα. Θα μπορούσε να έχουμε και χειρότερα. Αυτά που είδαμε ήταν όλα εις βάρος του ποδοσφαίρου, αλλά και της διαιτησίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (διακοπή)

Όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι

Όλα τα παρασκήνια του ντέρμπι

Με εξόντωση απειλείται ο ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK