Τα ΜΑΤ χτυπούν, οι αρμόδιοι σιωπούν

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις για τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακού – ΑΕΚ. Το ξύλο στον Καπίνο, τα ΜΑΤ εναντίον αστυνομικού και η θέση της αστυνομίας που βλέπει άδικη επίθεση στο πρόσωπό της καθώς την “κατηγορούν χωρίς να φταίει”. Τι λέει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ που δεν πρόκειται ούτε ΕΔΕ να διενεργήσει αλλά ούτε και προκαταρκτική.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Άνω – κάτω για μια ακόμη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τις σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης και αμέσως μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού του κυπέλλου, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Ο επιτάφιος του ποδοσφαίρου περιφέρεται πάνω από την ελληνική πολιτεία αναζητώντας τους υπεύθυνους και οι αρμόδιοι, πολιτεία και τα όργανά της, κωφεύουν χωρίς να αντιδρούν σε όσα τραγικά έγιναν στα αποδυτήρια του γηπέδου “Γ.Καραϊσκάκης”.

Όπως δήλωσε ο Στέφανος Καπίνο, τα ΜΑΤ μπήκαν στα αποδυτήρια της ομάδας και χτυπούσαν τους ποδοσφαιριστές. Όπως, ανέφερε στην Cosmote TV:

"Τι να πούμε για το ματς όταν βγαίνουμε από το γήπεδο και ζούμε τέτοιες στιγμές. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Να είναι μέσα στα αποδυτήριά μας τα ΜΑΤ και να μας βαράνε; Δεν μπορώ να μιλήσω. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει. Βρεθήκαμε κάποια στιγμή να μαλώνουμε με τα ΜΑΤ. Παίκτες να τσακωνόμαστε με τα ΜΑΤ για να μπορέσουμε να φτάσουμε στα αποδυτήρια; Και να αντιδρούν και να μας χτυπάνε κιόλας; Εντάξει, είπαμε".

-Χτυπούσαν παίκτες του Ολυμπιακού τα ΜΑΤ;

"Ναι, δεν έβλεπαν μπροστά τους. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα. Όλοι μέσα δεν ξέρουν τι να πουν. Βγήκαμε έξω να μαζέψει ο ένας παίκτης τον άλλο για να μη φάμε ξύλο από τα ΜΑΤ."

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά σύμφωνα με μαρτυρίες μέσα από τα αποδυτήρια, οι άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν αδιακρίτως και μεταξύ άλλων τραυμάτισαν και αξιωματικό της Αστυνομίας!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ   (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ICON

Πηγές της αστυνομίας: Δεν χτυπήσαμε κανέναν από την ομάδα του Ολυμπιακού

Τι όμως ισχυρίζεται η αστυνομία; Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247 αυτό που απορρέει από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι έγιναν στόχοι χωρίς να φταίνε, ενώ όσον αφορά τα γεγονότα -πάντα κατά την αστυνομία- όταν έληξε ο αγώνας διμοιρία ΥΜΕΤ τοποθετήθηκε στη νεκρή ζώνη για την προστασία παικτών, παραγόντων και τεχνικών τρων ομάδων.

Εκεί εισέβαλαν αρχικά 10 άτομα χωρίς διακριτικά και διαπιστεύσεις, ενώ ακολούθησαν και άλλοι οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν στα αποδυτήρια ώστε να επιτεθούν τόσο στην ομάδα του ολυμπιακού, όσο και προς τους διαιτητές. Αμέσως ακολούθησε συμπλοκή με τους αστυνομικούς και ήταν τόσο σφοδρή, όπως οι ίδιοι εξηγούν στο NEWS 247- που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν 4 αστυφύλακες. Από την πλευρά της η αστυνομία τονίζει επίσης ότι δεν συνεπλάκησαν με άτομα της ομάδας του ολυμπιακού και δεν τραυμάτισε κάποιον εξ αυτών.

Στη συνέχεια, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, ομάδα 50 ατόμων -οπαδοί του ολυμπιακού- κινήθηκε μαζικά και αποπειράθηκε να εισέλθει στη θύρα VIP, ώστε να κινηθούν προς τους επισήμους. Αμέσως επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ και ακολούθησαν επίσης σφοδρές συμπλοκές με πέτρες, καδρόνια και καπνογόνα, ενώ από αυτές τις συμπλοκές η αστυνομία προχώρησε σε 5 συλλήψεις και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη από τους ίδιους τους αξιωματικούς οι οποίοι ανέφεραν στο NEWS 247: “Το αρχηγείο είναι καλυμμένο από τις εξηγήσεις που μας έδωσαν οι αξιωματικοί 0που βρίσκονταν στο γήπεδο. Δεν θα προχωρήσουμε στη διενέργεια ούτε κάποιας ΕΔΕ ούτε κάποιας προκαταρκτικής εξέτασης”.

Και εδώ είναι το εξοργιστικό. Ποτέ και κανένας ακόμη και σήμερα δεν ανέλαβε τις ευθύνες του όσο ψηλά και αν βρίσκεται. Περιμένουμε αυτή και μόνο την πρώτη φορά που οι αρμόδιοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα πράξουν τα αυτονόητα.

Πηγή: News247.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK