Οι 2 παίκτες που συνδέουν το τελευταίο ΠΑΟΚ-Άρης με το επόμενο

ΠΑΟΚ - Άρης, 4 χρόνια και 10 μήνες μετά. Η κλήρωση του Κυπέλλου χρωματίζει τους 'άτονους' ομίλους και η μάχη της πόλης αναβιώνει. Αυτοί που ενώνουν το παρόν με το παρελθόν και πού κατέληξαν οι υπόλοιποι.

Οι 2 παίκτες που συνδέουν το τελευταίο ΠΑΟΚ-Άρης με το επόμενο
EUROKINISSI

Το Κύπελλο με ομίλους είναι μια (τηλεοπτική) διαδικασία που κακά τα ψέματα στερείται ενδιαφέροντος. Λείπει η ομορφιά του (μονού) νοκ άουτ, της έκπληξης, του αναπάντεχου. Του Ποσειδώνα Μηχανιώνα, του Πανσερραϊκού, των άλλων. Τουλάχιστον η νέα έκδοση, για τη σεζόν 2018-19, φέρνει αντιμέτωπους ΠΑΟΚ και Άρη.

Η μεγάλη επιστροφή του 'In God we trust' θα αναβίωνε ούτως ή άλλως τις παραδοσιακές μάχες με τον συμπολίτη. Η συνάντησή τους αναπόφευκτη.

Προτού όμως οι δυο τους, το Σαββατοκύριακο μετά τη δεύτερη διακοπή των εθνικών ομάδων, κλείσουν ραντεβού στου Χαριλάου (ημέρα και ώρα δεν έχουν οριστεί από την ΕΠΟ), θα έχουν παλέψει στην 'αρένα' της Τούμπας. Πρεμιέρα!

Οι 2 παίκτες που συνδέουν το τελευταίο ΠΑΟΚ-Άρης με το επόμενο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο νικητής θ' αποκτήσει αυτομάτως πλεονέκτημα πρόκρισης στα νοκ άουτ. Ο χαμένος θα μπλέξει με τον Εργοτέλη, αλλά και τον Αήττητο Σπάτων του Σούλη Παπαδόπουλου! Ναι, του Σούλη Παπαδόπουλου, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία αρχές Αυγούστου για να φτιάξει μια νέα Προοδευτική.

Μέχρι πάντως να καταπιαστούμε ξανά με τον Σούλη υπάρχει το μεγάλο ματς στην έδρα του 'Δικεφάλου'. Στις 24 Νοεμβρίου του 2013 ήταν η προηγούμενη φορά που στο ίδιο γήπεδο οι δυο μεγάλοι της πόλης είχαν παραταχθεί στο πλάι του Τάσου Σιδηρόπουλου και ενώπιον 20.000 θεατών.

Ο ΠΑΟΚ είχε επιβληθεί 3-1 με ανατροπή και γκολ μετά το 70'. Αφού οι "κίτρινοι" είχαν προηγηθεί στο 59'.

Μεσολάβησαν 4 χρόνια και 10 ημέρες. Πολλά. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στα ουράνια (δύο κύπελλα, συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League), ο Άρης στα τάρταρα (Γ' Εθνική).

Χρώμα δεν άλλαξαν, άλλαξαν όμως πολύ με τη σειρά τους.

Οι 2 παίκτες που συνδέουν το τελευταίο ΠΑΟΚ-Άρης με το επόμενο
EUROKINISSI

Μετρώντας τους 28 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν τότε, μόνο δύο όλους κι όλους θα συναντήσεις σήμερα που να θυμίζουν εκείνο το παιχνίδι. Ανήκουν στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν παίζουν. Ο ένας είναι πλέον ο τρίτος γκολκίπερ, ο Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος λόγω του τραυματισμού του εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε επίσημο ματς πριν από 1,5 χρόνο (24/5/2017). Ο άλλος ο Στέλιος Κίτσιου, ο οποίος γύρισε από τη βελγική Σιντ Τρούιντεν και 'ζει' αναγκαστικά στη σκιά του Λέο Μάτος - μην αναρωτηθείς γιατί...

Στο ίδιο γήπεδο, φορώντας τα ασπρόμαυρα, βρέθηκαν επίσης ο Λίνο και ο Κατσουράνης, παλαίμαχοι, ο "Νο14" ή κατά κόσμον Δημήτρη Σαλπιγγίδης, ο Κλάους που έπαιξε ήδη με τα Γιάννινα, ο Λούκας την Άρσεναλ που ανήκει πλέον στη Γούεστ Χαμ, o ημι-ερασιτέχνης πλέον Λόρενς, ο Λάζαρ, ο Στοχ και ο Βούκιτς, ξένοι που προσέφεραν, ο καθένας από το μετερίζι του, κι εκτιμήθηκαν στην Τούμπα.

Στον Άρη ήταν το Νο1 του Παναθηναϊκού, Διούδης. Ήταν και ο Ανδρέας Τάτος, που παίζει σε σταθερή βάση στην Τουρκία (Ελάζιγκσπορ), με τον Κύργια του Απόλλωνα Σμύρνης. Ήταν και ο Μανιάς, το 'κανόνι' του Αστέρα Τρίπολης, με τον σκόρερ Ουντότζι (που δηλώνει) στα 32 και 'έκλεισε' στο Παραλίμνι. Λίγοι κατέληξαν στις χαμηλότερες κατηγορίες, άλλων τα ίχνη τους χάθηκαν.

Οι 2 παίκτες που συνδέουν το τελευταίο ΠΑΟΚ-Άρης με το επόμενο
EUROKINISSI

Τουλάχιστον τον Ολλανδό Χουμπ Στέφενς, τότε προπονητή του ΠΑΟΚ, θα τον "συναντήσεις" πλέον στο συμβούλιο της Σάλκε να έχει ρόλο στελέχους, ενώ ο Σέρβος Ζόραν Μιλίνκοβιτς δουλεύει στα πάτρια (Ραντ).

Ιδού οι 11άδες

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Λίνο, Τζιόλης, Λόρενς (57' Βούκιτς), Λάζαρ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Ολίσε (64' Στοχ), Σαλπιγγίδης (68' Λούκας Πέρεθ), Αθανασιάδης

Άρης: Διούδης, Κύργιας, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Ηρακλής, Τάσος, Ουντότζι (82' Ρένια), Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος (18' Νταμαρλής), Αγγελούδης, Μανιάς (70' Σταυρόπουλος)

Και τα γκολ

72' Λούκας, 80' Αθανασιάδης, 90' Βούκιτς - 59' Ουντότζι

Όλα αυτά πριν από το 1-1 του Β' Γύρου στο "Βικελίδης", στο πιο πρόσφατο παιχνίδι των δύο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK