Στις 5 Απριλίου η εκδίκαση του ΣτΕ για το Κύπελλο

Στις 5 Απριλίου θα εκδικαστεί τελικά από το ΣτΕ η προσφυγή που έχει καταθέσει η ΕΠΟ για την ακύρωση της απόφασης Κοντονή για τη ματαίωση του κυπέλλου Ελλάδας.

Στις 5 Απριλίου η εκδίκαση του ΣτΕ για το Κύπελλο

Παράταση στην αγωνία σχετικά με την τύχη της διοργάνωσης του κυπέλλου, καθώς μεταφέρθηκε για τις 5 Απριλίου η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης της ΕΠΟ κατά της απόφασης του υφυπουργού Πολιτισμού για οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος. Η υπόθεση ήταν να συζητηθεί σήμερα, αλλά λόγω της αποχής των δικηγόρων αυτό δεν κατέστη δυνατό.

"Αισθάνομαι άσχημα γιατί σας πιέσαμε να ορίσετε σύντομα ημερομηνία, αλλά δεν πήραμε άδεια", δήλωσε ο Νίκος Αλιβιζάτος που εκπροσώπησε την ΕΠΟ.

"Να γίνει σύντομα η εκδίκαση", δήλωσε ο δικηγόρος της ΓΓΑ

"Στη διάθεσή σας", απάντησε ο Νίκος Αλιβιζάτος.

Ορατό ξανά το Grexit

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, επανέρχεται πολύ πιο ισχυρό το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit. Ο Σταύρος Κοντονής θα συναντηθεί την Τετάρτη με κλιμάκιο της FIFA και της UEFA που θα βρεθεί στην Ελλάδα, όπως είχε ενημερώσει με τη σχετική προειδοποιητική επιστολή που είχε στείλει στην ελληνική κυβέρνηση.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπό την προεδρία για πρώτη φορά του Τζιάνι Ινφαντίνο, του νέου προέδρου της FIFA, είχε αποφασιστεί η αντίδραση της παγκόσμιας ομοσπονδίας στην απόφαση της Πολιτείας, θεωρώντας ότι είναι δυσανάλογη των παραβάσεων.

Τονίστηκε, δε, ότι θα υπάρξουν κυρώσεις εάν εντός δύο εβδομάδων από την παραλαβή σχετικής ενημερωτικής επιστολής δεν υπάρξει ακύρωση της απόφασης, αφού στη FIFA θεωρούν ότι αποτελεί ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι αποβολή της εγχώριας ομοσπονδίας από τις τάξεις της UEFA και της FIFA, όπερ μεθερμηνευόμενον η Εθνική Ελλάδας δεν μπορεί να συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις, οι ελληνικοί σύλλογοι σε διασυλλογικές, ενώ η ΕΠΟ δεν μπορεί να μετέχει σε συμβούλια ή ψηφοφορίες.

Πριν από έναν χρόνο, όταν βρισκόταν σε διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, η UEFA είχε παραστεί εκ νέου στην Ελλάδα δια μέσω του τότε γενικού γραμματέα της, Ινφαντίνο, για να ελέγξει εάν υπάρχει παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κοντονής: "Εμμένουμε στην απόφαση για το κύπελλο"

Στην Αθήνα η FIFA για να μιλήσει με Κοντονή

H απάντηση του Κοντονή στη FIFA

FIFA σε Κοντονή για κύπελλο: "Συμμορφωθείτε"

FIFA: "Ακυρώστε την απόφαση για το κύπελλο"

Photo Credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK