Τα γκρουπ της κλήρωσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Το μεσημέρι της Πέμπτης (17/9) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Δείτε τα τρία γκρουπ από τα οποία θα προκύψουν οι οκτώ όμιλοι. Πιθανότητα... ντέρμπι από νωρίς.

Τα γκρουπ της κλήρωσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Στις 12:00 λοιπόν το μεσημέρι της Πέμπτης (17/9) στα γραφεία της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου.

Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τρία γκρουπ από τα οποία θα προκύψουν οι οκτώ όμιλοι. Σε κάθε γκρουπ θα μπουν δύο ομάδες από τη Super League και δύο από τη Football League. Η ΑΕΚ έχει μπει στο δεύτερο γκρουπ επομένως θα μπορεί να κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά τα γκρουπ:

A’ Γκρουπ:Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Skoda Ξάνθη.

Β’ Γκρουπ:Πλατανιάς, ΑΕΛ Καλλονής, Πανθρακικός, Πανιώνιος, Βέροια, Λεβαδειακός, ΑΕΚ, Ηρακλής.

Football League:ΑΕΛ, Αν. Καρδίτσας, Απόλλων, Αχαρναϊκός, Ελευσίνα, Εργοτέλης, Ζάκυνθος, Καλλιθέα, Κέρκυρα, Κισσαμικός, Λαμία, Ολυμπιακός Β., Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Πανσερραϊκός, Χανιά.

Η προκήρυξη της ΕΠΟ για τη 2φάση:

"α. Διεξαγωγή/όμιλοι

Θα λάβουν μέρος οι δεκαέξι (16) ομάδες της Β΄ Εθνικής (Football League), όπως προέκυψαν από την 1η φάση και οι δεκαέξι (16) ομάδες της Α΄ Εθνικής( Super League). Σύνολο τριάντα δύο (32) ομάδες.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα των ομίλων.

Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ ομίλους και ο κάθε όμιλος θα αποτελείται από τέσσερις (4) ομάδες, από τις οποίες δύο (2) θα είναι της Super League και δύο (2) της Football League.

Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών.

β. Κλήρωση

Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2014-2015 στις θέσεις ένα έως οχτώ (1 έως 8) της βαθμολογίας. Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό ένα (1).

Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2014-2015 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο (2) ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League. Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό δύο (2)

Στην τρίτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οχτώ ( 8) ομάδες της Β΄ Εθνικής, όπως θα προκύψουν από τη δημόσια κλήρωση. Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό τρία (3).

Στην τέταρτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες της Football League. Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό τέσσερα (4).

Οι οχτώ (8) όμιλοι θα συγκροτηθούν με μία ομάδα από κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες που θα τοποθετείται σε όμιλο κατόπιν κλήρωσης.

Η συγκρότηση θα ξεκινήσει από την τέταρτη κατηγορία και θα ολοκληρωθεί, με τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

γ. Σύστημα Διεξαγωγής/ Πρόκριση

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 2ης φάσης, θα διασφαλίζει, ρητώς, ότι οι δύο ομάδες της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και ένα (1) στην έδρα τους και οι δύο (2) ομάδες της Β΄ Εθνικής θα δώσουν δύο (2) αγώνες στην έδρα τους και ένα (1) αγώνα εκτός έδρας, ως ακολούθως:

1η αγωνιστική: 1Χ2, 4Χ3

2η αγωνιστική: 3Χ1, 2Χ4

3η αγωνιστική: 3Χ2, 4Χ1"

News 24/7

24MEDIA NETWORK