Προετοιμασία για ΠΑΟΚ και... προκριματικά

Η επιστροφή στις προπονήσεις, ο ΠΑΟΚ και η Σαχτάρ που στέλνει τον Ολυμπιακό στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Προετοιμασία για ΠΑΟΚ και... προκριματικά

Ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να προετοιμαστεί για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ (εφόσον αυτός γίνει) την ίδια ώρα που προετοιμάζεται και για τα προκριματικά του Champions League, αφού η Σαχτάρ δεν του κάνει το... χατίρι.

Στο πρώτο σκέλος, οι Πειραιώτες επιστρέφουν το απόγευμα της Δευτέρας στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Μάρκο Σίλβα. Αμέσως θα μπουν σε φουλ ρυθμούς για να παρουσιαστούν έτοιμη για τον επαναληπτικό της Μ. Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ στο άδειο γήπεδο Καραϊσκάκη, περιμένοντας συνάμα να δουν αν τελικά ο Δικέφαλος θα αποφασίσει να κατέβει στο συγκεκριμένο ματς.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΠΑΟΚ

Τα πλάνα του Σίλβα για την αναμέτρηση είναι... κουκιά μετρημένα. Το σίγουρο είναι πως ο Πορτογάλος θα χρησιμοποιήσει τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, όπως κάνει πάντα στα ματς Κυπέλλου. Οι Ομάρ και Μαζουακού θα είναι στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ στόπερ θα παίξουν οι Μποτία και Σιόβας, εφόσον ο Ντα Κόστα δεν είναι έτοιμος. Αν τελικά ξεπεράσει το πρόβλημα, τότε θα παίξει αυτός βασικός και θα μείνει στον πάγκο ο Σιόβας.

Από κει και πέρα, Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, μπροστά ο Φορτούνης, στα άκρα ο Φουστέρ (δεξιά) και οι Ντουρμάζ ή Ερνάνι (αριστερά), ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ιντέγε.

Η ΣΑΧΤΑΡ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

Η Σαχτάρ δεν έκανε το... χατίρι στον Ολυμπιακό καιι πλέον είναι σχεδόν απίθανο να παίξει απευθείας στους ομίλους του Champions League και του χρόνου.

Υπενθυμίζουμε πως οι Πειραιώτες ήθελαν πρωταθλήτρια Ουκρανίας τη Σαχτάρ, αλλά και κάτοχο του Europa League για να έχουν ελπίδες, αλλά το πρώτο σκέλος είναι πλέον ανέφικτο. Η Σαχτάρ έχασε τον τίτλο στην Ουκρανία, τον οποίο κατέκτησε και μαθηματικά η Ντιναμό Κιέβου.

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Πλέον, το μοναδικό (υπαρκτό) σενάριο που μπορεί να στείλει τον Ολυμπιακό στους ομίλους, είναι αυτό που θέλει τη Λίβερπουλ κάτοχο του Εuropa League και συνάμα στην πρώτη τριάδα του αγγλικού πρωταθλήματος.

Στις 15 Ιουλίου είναι η κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου (όπου ο Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς). Το πρώτο ματς θα γίνει 26 ή 27 Ιουλίου και η ρεβάνς 2 ή 3 Αυγούστου.

Το πρώτο σενάριο είναι βάσιμο καθώς οι "κόκκινοι" βρίσκονται στα ημιτελικά του Europa League. To δεύτερο σενάριο, όμως, είναι δύσκολο, αφού η ομάδα του Κλοπ είναι στο -9 από την τρίτη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας να δώσει ακόμη 4 ματς.

Υπενθυμίζουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση του ranking, ήτοι είναι η πρώτη επιλαχούσα για το "εισιτήριο" των κατόχων είτε του Champions League είτε του Europa League, σε περίπτωση που αυτοί έχουν εξασφαλίσει θέση στη διοργάνωση μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων και δεν το χρειάζονται.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΙΟΥΝΙΟ

Έτσι με αυτά τα δεδομένα, ο Μάρκο Σίλβα καλείται να ετοιμάσει τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν με διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει νωρίτερα προετοιμασία για να είναι έτοιμος στα προκριματικά του Champions League, όπερ σημαίνει πως μετά το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα όσοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν υποχρεώσεις θα φύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές και θα επιστρέψουν γύρω στις 20 Ιουνίου για να αρχίσει η προετοιμασία. Οι διεθνείς που θα έχουν υποχρεώσεις στο Euro της Γαλλίας προφανώς θα πάρουν κάποιες μέρες παραπάνω άδεια και θα ενσωματωθούν αργότερα με την "ερυθρόλευκη" αποστολή.

* Στην Πορτογαλία πέρασε το διήμερο ρεπό ο Μάρκο Σίλβα που είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αν, επί της ευκαιρίας, τσέκαρε και υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, αυτό ο ίδιος το ξέρει...

* Μετά τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ θα μάθουν οι ποδοσφαιριστές πόσες μέρες θα κάτσουν την περίοδο του Πάσχα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK