Με -3 απειλείται άμεσα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να τιμωρηθεί για αφαίρεση βαθμών για τη διακοπή του αγώνα στην Τούμπα.

Με αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει άμεσα ο ΠΑΟΚ μετά τη διακοπή του ημιτελικού με τον Ολυμπιακού την Τετάρτη στην Τούμπα.

Ο κανονισμός (άρθρο 42 του ΚΑΠ) είναι κάτι παραπάνω από σαφής: "Ομάδα που λόγω επεισοδίων γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα Κυπέλλου τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει".

Ιδού το άρθρο

Από εκεί πέρα και σύμφωνα με το πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ απειλείται με τιμωρία κεκλεισμένων θυρών και με χρηματικά πρόστιμα.

Για την είσοδο των οπαδών ο Δικέφαλος του Βορρά θα έχει τιμωρία από 1 εώς 4 αγωνιστικές (μένει να διαπιστωθεί αν κατά την είσοδο υπήρξαν βιαιοπραγίες ή φθορά ξένης προετοιμασίας.

Αν, τέλος, τα επεισόδια θεωρηθούν εκτεταμένα ο ΠΑΟΚ αναμένεται να τιμωρηθεί με έξτρα -3 βαθμούς και από 2 εώς 3 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Επειδή όμως ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος η αφαίρεση βαθμών μπορεί να φτάσει και τους 5.

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται

Αφαίρεση και από του χρόνου αν δεν παίξει στη ρεβάνς

Αν ο ΠΑΟΚ δεν αγωνιστεί στη ρεβάνς – όπως προειδοποίησε ο Ιβάν Σαββίδης – σύμφωνα με το άρθρο 42, παρ. 4 του ΚΑΠ, προβλέπεται αφαίρεση τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Αναφέρεται χαρακτηριστικά:  “Ομάδα που δεν εμφανίζεται να αγωνιστεί για οποιοδήποτε λόγο εκτός από τις άλλες συνέπειες χάνει τον αγώνα και επιβάλλον τι σε βάρος της σωρευτικά α) 10.-50.000 πρόστιμο β) – 3 από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα λάβει μέρος.

Tέλος για το αντικείμενο που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του ματς ο Σίλβα ο ΠΑΟΚ αναμένεται να υποστεί ποινή έως δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η στιγμή της πρώτης διακοπής

Το ντου των οπαδών και το ξύλο με την αστυνομία