Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ έχασε από την Παναχαϊκή

Γκολκίπερ ήταν ο Βαγγέλης Καρασάββας, φορ ο Γιώργος Βαΐτσης και σκόρερ ο Ηλίας Σαββίδης όταν η Παναχαϊκή νικούσε τον ΠΑΟΚ! Τότε βέβαια δεν ήταν 10 μήνες αήττητος!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Παναχαϊκή και ΠΑΟΚ είχαν να συναντηθούν σχεδόν 16 χρόνια. Το πιο πρόσφατο ποδοσφαιρικό ραντεβού τους ήταν στην Πάτρα τον Απρίλιο του 2003. Το τελικό αποτέλεσμα 2-2. Στο φινάλε της ίδιας σεζόν, τρεις αγωνιστικές αργότερα, επικυρώθηκε απλώς ο υποβιβασμός των Πατρινών στη Β' Εθνική, απ' όπου δεν επέστρεψαν ποτέ, με αποτέλεσμα να μην διασταυρωθούν στο μεσοδιάστημα με τους Θεσσαλονικείς.

Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ έχασε από την Παναχαϊκή
EUROKINISSI

Όχι έως την 8η Ιανουαρίου 2019. Στην πρώτη νοκ άουτ φάση του Κυπέλλου η Παναχαϊκή της Football League υποδέχθηκε τον κάτοχο του τροπαίου και πρωτοπόρο της Super League ΠΑΟΚ στο 'Κώστας Δαβουρλής' της Αγυιάς. Ήταν η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο δρόμο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

O 'αντικαταστάτης' του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς των 24 εκατομμυρίων, ο Νίκος Καρέλης, σκόραρε στο 56' με κοντινή κεφαλιά. Ήταν το τρίτο τέρμα του Έλληνα επιθετικού στις μόλις 7 συμμετοχές του με τ' ασπρόμαυρα. Όχι όμως το γκολ που θα εξασφάλιζε στον 'Δικέφαλο' ό,τι έδιναν συνήθως εκείνα του Σέρβου γκολτζή.

Μάλιστα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, στο πρώτο παιχνίδι της για το 2019, ηττήθηκε 2-1. Διότι ο Μπαστακός είχε ανοίξει το σκορ στο 35', μετά από ασταθή επέμβαση του Πασχαλάκη, και ο νυν αρχηγός Λουμπαρδέας 'υπέγραψε' τη μεγάλη έκπληξη με το διαγώνιο σουτ στο 68'. Ο 35χρονος σκόρερ μάλιστα ήταν εξ αυτών που είχαν παίξει στο 2-2 του 2003.

Αντιθέτως με την προηγούμενη και πολύ μακρινή νίκη της Παναχαϊκής επί του ΠΑΟΚ δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρξει σημείο επαφής. Έλαβε χώρα, άλλωστε, πριν από 22 χρόνια και 2,5 μήνες, στις 27 Οκτωβρίου του 1996.

Τότε στην ομάδα του Ανδρέα Μιχαλόπουλου αγωνίζονταν ο γκολκίπερ Βαγγέλης Καρασάββας, ο Ουκρανός χαφ Βαλερί Καρίμποφ (με θητεία στον Ηρακλή), ο Ιγκόρ Κλάιχ και ο Γιώργος Βαΐτσης, στην επιστροφή του από την τριετία του Ολυμπιακό και το γκολ του στο Μονακό!

Εκείνο το 2-0 είχε διαμορφώσει με μια εύστοχη προσπάθεια ανά ημίχρονο ο Ηλίας Σαββίδης, πρώην 'ερυθρόλευκος' επίσης. Πρώτα στο 9' με σουτ και κατόπιν στο 60' με κεφαλιά. Ο ΠΑΟΚ είχε ολοκληρώσει το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αντρέι Τσερνίσοφ! Του Ρώσου στόπερ που έπαιξε μόνο 10 ματς με τους 'ασπρόμαυρους' και παρεμπιπτόντως σήμερα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Σπάρτης.

Οι άλλοι 10 του βασικού σχήματος ήταν οι Μιχόπουλος, Χάβος, Καπετανόπουλος, Τασιόπουλος, Αλεξίου, Ζαγοράκης, Κατσούρης, Τουρσουνίδης, Βρύζας και Ντιμκόφσκι. Ως αλλαγές του Γκίντερ Μπένγκστον χρησιμοποιήθηκαν οι Ζαφειρίου, Ζουμπούλης και Αναστασιάδης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν τότε η ομάδα που τερμάτιζε στην 14η θέση της κατάταξης και η Παναχαϊκή στη 15η. Πλέον οδηγεί την κούρσα, στο +8 από τους Πειραιώτες όντας αήττητος μετά από 14 αγώνες (13-1-0). Αυτή τη φορά το τριφύλλι στην γκρίζα φανέλα δεν έφερε γούρι στην ομάδα του Λουτσέσκου.

Λογικό να πανηγυρίζει μετά το φινάλε ο Κώστας Κατσουράνης για την επιτυχία της Παναχαϊκής. Ασχέτως αν έχει αγωνιστεί και στον 'Δικέφαλο'.

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK