Ατρόμητος - ΑΕΚ: Ου VAR έρχεται μόνον

Ο προημιτελικός του Ατρόμητου με την ΑΕΚ (0-1) στο Περιστέρι, στην επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ, έδειξε πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη χρησιμοποίησης του περιβόητου VAR στην Ελλάδα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από την κλήρωση κιόλας ήταν ξεκάθαρο πως το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι το μοναδικό 'υψηλών απαιτήσεων'. Δύο ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, με το διπλό του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ να συγκαταλέγεται σε αυτά που έπαιξαν τον ρόλο τους στην αποχώρηση Ουζουνίδη από την Ένωση, έδιναν διαφορετικό χρώμα στον πρώτο προημιτελικό του Περιστερίου.

Στα παραπάνω προσθέστε και το ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ δύο μέρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, αλλά και την αλλαγή συστήματος του Ισπανού, ο οποίος άφησε το 3-5-2 του προκατόχου του και πήγε στο 'δικό' του 4-2-3-1.

Τι διαφορετικό βρήκε ο Χιμένεθ σε σχέση με την ΑΕΚ που άφησε; Τον Πόνσε αντί του Αραούχο, τον Μπογέ αντί του Χριστοδουλόπουλου και τον Αλεφ δίπλα στον Σιμόες. Ο τελευταίος ήταν και το διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της ΑΕΚ επί Ουζουνίδη, αφού η ανανέωση του συμβολαίου του τον έβγαλε από το 'ψυγείο' και τον επανέφερε στο αρχικό σχήμα.

Η επιστροφή του, βέβαια, δεν ήταν η αναμενόμενη για τον Πορτογάλο, αφού φάνηκε ο χρόνος αποχής του από τη δράση. Βέβαια η παρουσία του στην ενδεκάδα 'βραχυκύκλωσε' το παιχνίδι του Ατρόμητου, ο οποίος μετά την παρένθεση του διπλού επί της ΑΕΛ, συνεχίζει τον... κύκλο των κακών αποτελεσμάτων. Έξι ματς, πέντε γκέλες για την ομάδα του Κάναντι.

Το παιχνίδι δεν θα είχε τίποτε να ασχολούμαστε, αν δεν υπήρχαν οι φάσεις που χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση. Κι αυτή η περαιτέρω ανάλυση δεν θα έρθει από τα τηλεοπτικά πάνελ και τους παχυλούς τίτλους με τα στοπ καρέ, αλλά μόνο με τη χρήση του VAR. Θεωρητικά αυτό θα έρθει στον τελικό του Κυπέλλου, πρακτικά δεν υπάρχει τώρα που το χρειαζόμαστε.

Στο πρώτο μέρος ο Σιδηρόπουλος δεν 'είδε' χέρι του Χουλτ μέσα στην περιοχή, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είδε 'πέναλτι' σε ανατροπή εκτός περιοχής που έφερε το γκολ για την ΑΕΚ με τον Πόνσε από την άσπρη βούλα στο 86'.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι είδε την αγκωνιά του σκόρερ λίγα λεπτά αργότερα, δείχνοντάς του την κόκκινη κάρτα.

Η 25λεπτη διακοπή λόγω προβλήματος στον φωτισμό και το ξέσπασμα του κ.Σπανού στη συνέντευξη Τύπου εναντίον του αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα, έρχονται να προστεθούν ως σουρεαλιστικές εικόνες στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που συνεχίζει να 'κρέμεται' από τις διαιτητικές αποφάσεις, αλλά να συνεχίζει επίσης, επιδεικτικά, να καθυστερεί στο θέμα του VAR. Κάτι που με σωστό προγραμματισμό και πραγματική θέληση θα μπορούσε ήδη να χρησιμοποιείται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK