Η ΑΕΚ ήταν πιο... ομάδα και πήρε την πρόκριση από τον "κοιμισμένο" Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ νίκησε πάλι τον Ολυμπιακό με 2-1 και προκρίθηκε δίκαια στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τρίτη εφετινή νίκη της Ενωσης επί των "ερυθρόλευκων" σ' όλες τις διοργανώσεις. Εξοχα γκολ από τον Χριστοδουλόπουλο και τον Αραούχο, μείωσε ο Ταχτσίδης! Αποθέωση στο ΟΑΚΑ για τους νικητές.

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
aek panigiriki EUROKINISSI

Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι και έγινε ακόμα πιο ιδιαίτερο πριν καν τη σέντρα! Βλέπετε, ο Όσκαρ Γκαρθία μπήκε στο νοσοκομείο λόγω σκωληκοειδίτιδας, ενώ στο ζέσταμα ο Παπέ Σισέ ένιωσε ενοχλήσεις και τέθηκε νοκ άουτ! Όχι πως η ΑΕΚ δεν είχε ατυχίες. Μόλις στο 28ο λεπτό ο Λόπες ( που έκανε... πάρτι από την πλευρά του Ομάρ) έφυγε γιατί κούτσαινε δέκα λεπτά!

Η ΑΕΚ σε γενικές γραμμές ήταν η ομάδα που ήξερε τι ήθελε, πως το ήθελε και πάνω απ' όλα πως θα το κατακτήσει. Στο τέλος, αν και αγχώθηκε, τα κατάφερε και πήρε δίκαια την πρόκριση στους "4" του κυπέλλου Ελλάδας.

Στον Ολυμπιακό θα πρέπει να προβληματιστούν αρκετά με την απόδοση των Κώστα Φορτούνη, Κέβιν Μιραλάς και Ομάρ, αφού ο πρώτος εδώ και σχεδόν ένα χρόνο μόνο... ηγέτης δεν δείχνει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο δεύτερος είναι ολοφάνερο πως ακόμα δεν έχει κολλήσει με τους υπόλοιπους.

Ο ΜΑΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Καθαρά στο παιχνίδι το πρώτο ημίχρονο ήταν σούπα ή για την ακρίβεια ένα αντιεμπορικό ματς για τον κόσμο, αλλά τακτικό ματ του Μανόλο Χιμένεθ στους Κόντη - Πούσε ( είπαμε, ο Γκαρθία έμεινε στα... πιτς). Όταν κρίνεται ένας τίτλος το θέαμα πάει περίπατο και αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Οι φάσεις λοιπόν ήταν ελάχιστες, τα σκληρά μαρκαρίσματα πολλά όμως η ΑΕΚ όντας πιο δουλεμένη, κατάφερε να πετύχει δυο γκολ σε 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα να κλειδώσει την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός μείωσε από μία στημένη φάση ( κεφαλιά του Ταχτσίδη) στο 83ο λεπτό και το παιχνίδι έγινε... ροντέο, όμως Τζούρτζεβιτς και Ταχτσίδης σπατάλησαν τις δυο καλές στιγμές των "ερυθρολεύκων" μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Πάρντο και Οφόε άλλαξαν τη ροή του αγώνα και κακώς μπήκαν καθυστερημένα ( ειδικότερα ο πρώτος), ενώ η ΑΕΚ μέχρι να δεχθεί γκολ έπαιζε... μόνη και έψαχνε το τρίτο τέρμα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
vranies EUROKINISSI

Πάντως για την ΑΕΚ MVP δεν ήταν ούτε ο Λάζαρος, ούτε ο Αραούχο. Με διαφορά χιλιομέτρων κορυφαίος ποδοσφαιριστής ο Όγκιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος ήταν συγκλονιστικός, με επεμβάσεις που βλέπουμε από αμυντικούς παγκόσμιας κλάσης, με αποκορύφωμα το διώξιμο-τακουνάκι μπροστά από τον Ζιλε. Προβληματικός χαρακτήρας, αλλά ποιότητα δίχως ταβάνι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κόντης): Προτό, Κούτρης, Νικολάου, Ρομαό, Ομάρ, Ταχτσίδης, Ζιλέ (69' Οφόε), Φορτούνης, Μιραλάς, Μάριν (69' Πάρντο), Ανσαριφάρντ (76' Τζούρτζεβιτς).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Λόπες (28' Λάζαρος), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Κονέ, Σιμόες, Γκάλο, Μπακασέτας (88' Γαλανόπουλος), Μασούντ, Λιβάγια (66' Αραούχο).

Σκόρερ: 1-0 (57' Λάζαρος), 2-0 (73' Αραούχο), 2-1 (83' Ταχτσίδης).

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK