Η κλάση του Πρίγιοβιτς έδωσε τεράστια νίκη στον ΠΑΟΚ

Η ποιότητα του ΠΑΟΚ έκανε τη διαφορά στα Πηγάδια! Μ' ένα καταπληκτικό γκολ του Πρίγιοβιτς, ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε 2-1 την Ξάνθη και έκανε το πολύ μεγάλο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Πάλεψε στα ίσια η Ξάνθη αλλά ο ΠΑΟΚ είχε τον τρόπο για τη νίκη.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Διαφορά... κλάσης! Ξάνθη και ΠΑΟΚ έδωσαν μία πραγματική μάχη στην πρώτη μεταξύ τους κόντρα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας όμως σε ένα ματς που ήταν απόλυτα ισορροπημένο υπήρχε ένας παίκτης που έκανε την διαφορά και που ήταν ουσιαστικά ο καταλύτης για να αποκτήσει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ο "Δικέφαλος" για την πρόκριση στους "4". Αυτός ήταν ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, με τον Ελβετό φορ να περνάει στο παιχνίδι στο 59' και πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά να βρίσκει δίχτυα με ένα ενέργεια επιπέδου... Champions League, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και πανηγυρίζοντας το τρίτο γκολ του σε τέσσερα παιχνίδια του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Με αυτό το γκολ ο θηριώδης σέντερ φορ "έκλεψε" ουσιαστικά τον τίτλο του κορυφαίου του αγώνα από τον Μυστακίδη, ο οποίος όχι μόνο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του αλλά ήταν εξαιρετικός καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / Eurokinissi Sports) MOTIONTEAM

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε την Ξάνθη να προσπαθεί να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ όμως στο 15' ο Πέδρο Ενρίκε (πρώτη φορά βασικός) "προειδοποίησε" από πλευράς ΠΑΟΚ με εξαιρετική προσπάθεια (μετά από φοβερή μπαλιά Μυστακίδη) και σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 21' ήρθε το 1-0 για τον "Δικέφαλο" με ωραία συνεργασία. Ο Ενρίκε τροφοδότησε τον Μπίσεσβαρ, εκείνος έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο Μυστακίδης με εναέριο πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ πανηγυρίζοντας μάλιστα με ιδιαίτερο τρόπο (έδειξε το μαύρο περιβραχιόνιο που φορούσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ για τα 19 χρόνια από το θάνατο του Παναγιώτη Κατσούρη). Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους ο Μυστακίδης απείλησε και στο 41' ενώ η Ξάνθη έδειξε πως ήθελε αλλά δεν μπορούσε, αφού άσκησε πίεση όμως αδυνατούσε να μπει στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου της.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη μπήκε δυνατά και ευτύχησε στο 52' να σκοράρει στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο παιχνίδι. Ο Πιτσέλι έκανε κάθετη κίνηση και έσπασε τη μπάλα αριστερά στον Λάζιτς, εκείνος έπιασε αριστερό συρτό διαγώνιο σουτ και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γλύκου για το 1-1. Μετά το γκολ οι Ακρίτες ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να κερδίζουν τις περισότερες μονομαχίες όμως εκεί που έδειχναν ικανοί να φτάσουν ακόμα και στην ανατροπή μίλησε η κλάση του Πρίγιοβιτς. Ο Ίβιτς τον έριξε στο ματς στο 59' αντί του Κουλούρη και πέντε λεπτά μετά "βομβάρδισε" την αντίπαλη εστία: πήρε τη μπάλα με πλάτη, με το στήθος την έστρωσε προς τα μπροστά και με τρομερό σε δύναμη διαγώνιο σουτ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Ζίφκοβιτς (3ο γκολ για τον Ελβετό φορ σε 4 ματς).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο 70' ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Πέδρο Ενρίκε είδε (σωστά) δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για την Ξάνθη να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά. Ο ΠΑΟΚ διαφύλαξε τα μετώπισθεν υποδειγματικά ενώ στο 88' είχε διπλή χαμένη ευκαιρία για να "καθαρίσει" την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ματς όταν Πρίγιοβιτς και Μυστακίδης δεν μπόρεσαν κατά σειρά να νικήσουν τον αντίπαλο κίπερ. Ακόμα και έτσι πάντως ο "Δικέφαλος" πανηγύρισε την 8η σερί νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις και θα αγωνιστεί με ανεβασμένη ψυχολογία σε λίγες ημέρες απέναντι στην ίδια ομάδα και στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (82' Σολτάνι), Φλίσκας, Πιτσέλι, Σίλα, Καμαρά (72' Τριάδης), Λάζιτς (87' Μεχία), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γιουνές

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας (31' Κάτσε), Σάκχοφ, Μυστακίδης, Μπίσεσβαρ (73' Κίτσιου), Ενρίκε, Κουλούρης (59' Πρίγιοβιτς)

ΤΟ LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK