Παναθηναϊκός τεσσάρων... Αστέρων

Ομορφαίνει! Με τον Εμποκού τρομερά κεφάτο, ο βελτιωμένος Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης στη μισοάδεια Λεωφόρο και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Χωρίς μάλιστα να σκοράρει ο Μπεργκ! Μετά το πρώτο γκολ η... ανακοίνωση για Μολίνς.

Παναθηναϊκός τεσσάρων... Αστέρων

Ο Παναθηναϊκός του πρωταθλήματος μεταμορφώθηκε στο κύπελλο! Η παρουσία του Εμποκού, που ήρθε με φόρα από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, και του Κλωναρίδη σε ελεύθερο ρόλο κοντά στον Μπεργκ, έκαναν την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να μοιάζει μια άλλη. Πολύ πιο αποδοτική επιθετικά μέχρι που στο 68' είχε το υπέρ της 4-0, αποτέλεσμα που τη φέρνει σε θέση ισχύος, έναντι του Αστέρα, για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι βάσεις για την ευρεία νίκη μπήκαν πολύ νωρίς. Χρειάστηκε η τύχη στο σουτ του Ρέις στο 6' (κόντρα στον Δημούτσο), παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός είχε το σχέδιό του. Ήθελε να πιέζει ψηλά, κόβοντας την ανάπτυξη των Αρκάδων, και να πασάρει με τη μία στα κενά. Έτσι ήρθε το 2-0 από τον Κλωναρίδη στο 32', αφού Ρέις, Χουλτ και Βιγιαφάνιες είχαν αλλάξει γρήγορα την μπάλα.

Όσο οι παίκτες του Ελευθερόπουλου αδυνατούσαν να έχουν κατοχή και ταυτόχρονα ν' αμυνθούν στο κάθετο ποδόσφαιρο των "πράσινων", η διαφορά ήταν εμφανής. Με αποτέλεσμα στο 61' ο Βιγιαφάνιες και στο 68' ο Εμποκού με παρόμοια κίνηση στην πλάτη της άμυνας (ο ένας πλάσαρε εύστοχα, ο άλλος κέρδισε πέναλτι και εκτέλεσε) να διαμορφώσουν το 4-0. Κοντά στα γκολ και τα δύο χαμένα τετ α τετ του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος δεν είχε καλά τελειώματα. Δεν χρειάστηκε όμως, αφού οι άλλοι έκαναν τη δουλειά.

Τι είχε ν' αντιπαρατάξει ο Αστέρας που έχασε τον Γκαϊντούτσικ με κόκκινη στο 84'; Τις ευκαιρίες του τεχνίτη Ιωαννίδη, αφότου μπήκε στο γήπεδο. Στην πρώτη, στο 66', καθυστέρησε και στη δεύτερη, στο 89', σημάδεψε το αριστερό δοκάρι. Όχι πως θ' άλλαζαν πολλά για τη ρεβάνς στην Τρίπολη. Η οποία αποκτά πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Παναθηναϊκός: Οδ.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο (82' Ευαγγέλου), Χουλτ, Ρέις (77' Λουντ), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Κλωναρίδης (62' Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ

Αστέρας: Ντοναρούμα, Κώτσιρας, Καϊντούτσικ, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος (73' Ιγκλέσιας), Τσουκαλάς, Καλτσάς (55' Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης (68' Μπαστιάνος), Μάσα, Μανιάς

ΤΟ LIVE CHAT ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK