Η Αθήνα στις πόλεις με τη χειρότερη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων όλων των εποχών

Δεν έμειναν... αξέχαστοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα...

Λίγες ημέρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας τα διεθνή πρωτοσέλιδα γέμισαν με εικόνες από τα μολυσμένα νερά γύρω από τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές.

Με τον ιό Ζίκα να εξαπλώνεται στην Λατινική Αμερική και τις πληροφορίες για ελλιπείς συνθήκες υγιεινής να αυξάνονται, οι προβλέψεις για την εξέλιξη των Αγώνων δεν είναι διόλου ευοίωνες. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το "The Daily Beast", οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα είναι οι χειρότεροι. Η ιστοσελίδα δημοσίευσε τη λίστα με τους πέντε χειρότερους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών, η οποία συμπεριλαμβάνει και τους Αγώνες στην... Αθήνα το 2004.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στους Ολυμπιακούς στην Ατλάντα το 1996, λόγω της έκρηξης στο ολυμπιακό πάρκο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλοι, στης Μόσχας, λόγω του μεγάλου αριθμού ντόπινγκ, του Βερολίνου, εξαιτίας της ισχυρής παρουσίας του Αδόλφου Χίτλερ και του Μονάχου, λόγω των δολοφονιών Ισραηλινών αθλητών από Παλαιστινίους.

Όσον αφορά την Αθήνα, που καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, η ιστοσελίδα κάνει λόγο για το κόστος των Αγώνων που, όπως αναφέρει, συνέβαλαν στην οικονομική κρίση που ξέσπασε λίγα χρόνια αργότερα.

"Ο προϋπολογισμός των 4,6 δισ. δολαρίων τριπλασιάστηκαν, μια σπατάλη ύψους 60.000 δολαρίων για κάθε Έλληνα πολίτη", τονίζει το άρθρο.

Πηγή: HuffPost Greece

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!