ΑΕΚ - Ατρόμητος 1-0

Η ΑΕΚ δεν επηρεάστηκε από την επεισοδιακή αποχώρηση του Γκουστάβο Πογέτ, επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στο άδειο ΟΑΚΑ και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πέτρος Μάνταλος "χρυσός" σκόρερ για την Ένωση.

ΑΕΚ - Ατρόμητος 1-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

Ο Στέλιος Μανωλάς ανέλαβε το "βαρύ φορτίο" να καθοδηγήσει την ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Γκουστάβο Πογέτ. Ο Έλληνας τεχνικός, όπως είναι λογικό, δεν είχε χρόνο για να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές. Παρόλα αυτά, επέλεξε να τοποθετήσει τον Πέτρο Μάνταλο ως επιτελικό μέσο, δίνοντας του πιο επιθετικό ρόλο, με τους Σιμόες και Γιόχανσον να κινούνται στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στον αντίποδα, ο Τραϊανός Δέλλας έδωσε φανέλα βασικού στον πρώην "κίτρινόμαυρο", Δημήτρη Γροντή, ο οποίος αγωνίστηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Αντονί Λε Ταλέκ.

Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες αναμετρήσεις, οι γηπεδούχοι ήταν δραστήριοι στα πρώτα λεπτά, χάνοντας δύο καλές στιγμές με τους Βασίλη Λαμπρόπουλο (5') και Πέτρο Μάνταλο (11'), πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου. Ο Ατρόμητος αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα η "Ένωση" να έχει συντριπτικά ποσοστά κατοχής (80%-20%). Οι παίκτες της ΑΕΚ επέλεξαν να επιτεθούν κυρίως από τα δεξιά, με τον Γκάλο, ο οποίος είχε δύο καλές σέντρες, που πέρασαν ανεκμετάλλευτες, αφού τόσο ο Βάργκας (20') όσο κι ο Μπαρμπόσα (24') δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Βασίλη Μπάρκα. Μετά το 25', οι Περιστεριώτες ανέβασαν την απόδοσή τους, αλλά χωρίς να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Αλάιν Μπαρόχα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Ντίντακ Βιλά έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά ο Μπαρμπόσα από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να βρει χώρος προς την αντίπαλη εστία και επιδόθηκε σε μακρινά σουτ, τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Η ΑΕΚ διατήρησε τα ηνία του αγώνα και είχε μία καλή στιγμή στο 68', αλλά η έμπνευση του Σιμόες πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Τελικά, πέντε λεπτά αργότερα ο Μάνταλος έλυσε το γόρδιο δεσμό με υπέροχη κεφαλιά, ύστερα από εξαιρετική σέντρα "πάρε-βάλε" του Αραβίδη.

Οι παίκτες του Μανωλά θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ψυχρολουσία του Ατρόμητου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Δέλλας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Δημήτρη Παπαδόπουλο προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, αλλά οι "κιτρινόμαυροι" έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια... αισιοδοξίας.

Δείτε το γκολ:

MVP

Ο Στέλιος Μανωλάς έκανε κίνηση "ματ" με την τοποθέτηση του Πέτρου Μάνταλου πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Χρήστο Αραβίδη κι ο αρχηγός της ΑΕΚ τον δικαίωσε. Ο 24χρονος άσος ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, έδειξε διάθεση, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη, ενώ σημείωσε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Αδύναμος κρίκος

Ο Τραϊανός Δέλλας έδειξε να φοβάται το παιχνίδι, καθώς, παρότι είχε απέναντί του μία ομάδα με ξεκάθαρα -αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά- προβλήματα, δεν ρίσκαρε σε κανένα σημείο του αγώνα και τελικά το... πλήρωσε. Γενικότερα, η διαχείριση του αγώνα ήταν κακή από τον νεαρό τεχνικό, ο οποίος πρέπει να διορθώσει άμεσα τις όποιες ανορθογραφίες προκειμένου ο Ατρόμητος να εμφανίσει καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο ματς.

Σχόλιο

Ήταν φανερό πως ο Στέλιος Μανωλάς δεν μπορούσε να κάτι τεράστιες αλλαγές μέσα σε μία ημέρα. Παρόλα αυτά, όπως απέδειξε το παιχνίδι, η απόφαση να τοποθετήσει τον Μάνταλο ως επιτελικό μέσο είχε καθοριστική σημασία στην εξέλιξη του αγώνα. Η ΑΕΚ δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο, αντιμετώπισε γι' ακόμη ένα παιχνίδι προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξης, αλλά παρόλα αυτά πήρε μία νίκη που θα τη βοηθήσει τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά. Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με αμυντικό προσανατολισμό, έπαιξε το παιχνίδι του και θα μπορούσε να φύγει -έστω- με τον "Χ", αν ο Δέλλας έκανε καλύτερη διαχείριση στα τελευταία λεπτά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΚ:Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντιντάκ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος (79' Κορδέρο), Βάργκας (57' Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (86' Μπουονανότε), Αραβίδης.

Ατρόμητος:Μπάρκας, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Κοντοές (87' Φυτανίδη), Κυβρακίδης, Μπρίτο (68' Στόιτσεφ), Ουσέρο, Ούμπιντες, Γροντής, Ματέι, Λε Ταλέκ (77' Παπαδόπουλος).

Το live της αναμέτρησης

18:34
Καλησπέρα σας!
18:34
Από εδώ θα ενημερώνεστε live για την εξέλιξη του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.
18:35
Η ΑΕΚ κατεβαίνει με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το "διαζύγιο" με τον Γκουστάβο Πογέτ.
18:36
ΟΙ 11 ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΑ:
18:38
Μία εικόνα από τα αποδυτήρια του Ατρόμητου:
18:41
Η ρεβάνς του συγκεκριμένου ζευγαριού είναι προγραμματισμένη για την Μεγάλη Τετάρτη.
18:42
Την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη και η ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο εκκρεμεί η στάση του Δικεφάλου. Με τα τωρινά δεδομένα, ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
18:43
ΟΙ 11 ΤΟΥ ΔΕΛΛΑ:
18:45
Πιο συνοπτικά οι 11άδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντιντάκ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπάρκας, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κυβρακίδης, Μπρίτο, Ουσέρο, Ούμπιντες, Γροντής, Ματέι, Λε Ταλέκ
18:45
Η σέντρα του αγώνα είναι προγραμματισμένη για τις 19:00.
18:49
Υπενθυμίζουμε ότι το ΟΑΚΑ είναι άδειο, αφού μετά την απόφαση του Σταύρου Κοντονή, οι αγώνες Κυπέλλου θα γίνουν χωρίς θεατές. Μένει, βέβαια, να δούμε τι ακριβώς θα γίνει με τον τελικό.
18:49
Σίγουρα στον τελικό δεν θα δοθούν εισιτήρια στις ΠΑΕ και το πιθανότερο σενάριο είναι να διεξαχθεί με μαθητές στις εξέδρες. Οψόμεθα...
18:56
Όλα έτοιμα για τη σέντρα της αναμέτρησης.
18:57
Στον πάγκο για την ΑΕΚ είναι οι: Ντούνης, Άρθο, Σβάρνας, Μπακάκης, Κορδέρο, Μπουονανότε, Τζεμπούρ.
18:57
Αναπληρωματικοί για τους Περιστεριώτες είναι οι: Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Στόιτσεφ, Μπαστάκος, Λημνιός, Παπαδόπουλος, Κεϊτά.
19:00
Οι δύο ομάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.
19:01
Οι καθιερωμένες χειραψίες λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
19:02
Όλα έτοιμα για να αρχίσει ο αγώνας.
19:03

1'

Έναρξη του αγώνα.
19:03

1'

Κακό διώξιμο του Κιβρακίδη, η μπάλα καταλήγει κόρνερ για την ΑΕΚ!
19:05
Δραστήρια η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά του αγώνα.
19:07
Ο Ατρόμητος δυσκολεύεται να κρατήσει την μπάλα στα πρώτα λεπτά.
19:08

5'

Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα!
19:12

9'

Σουτ στην κίνηση του Μάνταλου, η μπάλα ψηλά άουτ.
19:16

11'

Καλή στιγμή για την ΑΕΚ! Ο Βάργκας έκανε τη σέντρα, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά, ο Μπάρκας απέκρουσε ενστικτωδώς. Στη συνέχεια της φάσης ο Αραβίδης δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, λόγω της παρεμβολής των αμυντικών!
19:19
Ο Ατρόμητος δεν έχει μπει στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να "κλειστεί". Γι' αυτό το λόγο κι η ΑΕΚ δημιουργεί εύκολα ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Μπάρκα.
19:19
Κατοχή: 80% - 20%
19:22

20'

Σέντρα του Γκάλο, κεφαλιά του Βάργκας, η μπάλα πάνω από την εστία του Μπάρκα!
19:26

24'

Ο Γκάλο έκανε τη σέντρα, ο Μπαρμπόσα πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπάρκα.
19:28
Οι Περιστεριώτες έχουν ανέβει μέτρα στα τελευταία λεπτά.
19:30
Μετά το 20' ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει αισθητά.
19:34
Κόρνερ: 5-0
19:35

32'

Ο Μπάρκας αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Μάνταλο, ύστερα από λανθασμένη αντίδραση του Λαζαρίδη!
19:36

33'

Σουτ του Ούμπιδες, η μπάλα άουτ.
19:37

35'

Γύρισμα του Μάνταλου, η μπάλα πέρασε από Αραβίδη, Βάργκας και κατέληξε άουτ!
19:39

36'

Ωραίο σουτ του Γροντή, αλλά ο Μπαρόχα μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.
19:44
Πιέζει η ΑΕΚ στο τελευταίο τρίλεπτο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
19:48
Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.
19:49

46'

Τέλος πρώτου ημίχρονου. Οι δύο ομάδες πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια με 0-0.
20:05
Οι δυο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο.
20:05
Όλα έτοιμα για να αρχίσει το δεύτερο μέρος.
20:05

46'

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
20:07

47'

Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα, η μπάλα ψηλά άουτ.
20:09

48'

Τεράστια ευκαρία για την ΑΕΚ! Ο Ντίντακ έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μπαρμπόσα σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
20:14
Η ΑΕΚ διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ύστερα από τη σημαντική φάση του Μπαρμπόσα, δεν έχει καταφέρει να απειλήσει την εστία του Μπάρκα.
20:15
Ο Ραφίκ Τζεμπουρ ετοιμάζεται να περάσει στον αγωνιστικό χώρο.
20:17

57'

Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Τζεμπούρ στη θέση του Βάργκας.
20:21

60'

Σουτ του Ούμπιδες, η μπάλα ψηλά άουτ.
20:23
Αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα στα τελευταία λεπτά.
20:24

64'

Ο Κιβρακίδης έκανε τη σέντρα, αλλά ο Σιμόες πρόλαβε τον Ματέι κι απομάκρυνε με κεφαλιά σε κόρνερ.
20:28

68'

Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Στόιτσεφ εντός, ο Μπρίτο εκτός.
20:29

68'

Ωραία σουτ του Σιμόες, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα!
20:30
Κατοχή: 66% - 34%
20:31

71'

Μακρινό σουτ του Ματέι, άστοχο.
20:33

73'

ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ! Ο Αραβίδης έκανε εξαιρετική σέντρα "πάρε-βάλε" στον Μάνταλο, ο οποίος με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Μπάρκα για το 1-0!
20:35
Ετοιμάζεται ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.
20:38

77'

Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Παπαδόπουλος στη θέση του Λε Ταλέκ.
20:38
Η ΑΕΚ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ψυχρολουσία του Ατρόμητου και πιέζει για δεύτερο γκολ.
20:40
Ο Αραβίδης αγωνίζεται στα αριστερά, ο Μπαρμπόσα στα δεξιά, ο Μάνταλος παραμένει στον άξονα κι ο Τζεμπούρ είναι ο μοναδικός προωθημένος.
20:43

79'

Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Κορδέρο στη θέση του Μάνταλου, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
20:44

80'

Σέντρα σουτ του Κιβρακίδη, έδιωξε σε κόρνερ ο Μπαρόχα.
20:45

85'

Κίτρινη κάρτα στον Ματέι.
20:46

86'

Τελευταία αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μπαρμπόσα έξω, ο Μπουονανότε στη θέση του.
20:46
Ο Γιάννης Κοντοές αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν μπορεί να συνεχίσει.
20:48

87'

Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Φυτανίδης στη θέση του Κοντοέ.
20:49
Ο Ατρόμητος πιέζει για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά.
20:51
Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.
20:56

95'

Ωραία σέντρα του Μπιτόλο, ο Γροντής κατέβασε την μπάλα, αλλά ολιγώρησε, με αποτελεσμα να σπαταλήσει μία μεγάλη ευκαιρία.
20:56

95'

Τέλος του αγώνα. Η ΑΕΚ παίρνει τη νίκη με 1-0 επί του Ατρόμητου και αποκτά ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
20:57
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK