Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ: Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Ο Αστέρας το ήθελε περισσότερο, ο ΠΑΟΚ έμεινε στη φιέστα της Κυριακής και το 0-0 στέλνει τον πρωταθλητή Δικέφαλο στον τελικό για να κάνει αυτό που δεν κατάφερε πριν από 34 χρόνια.

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ: Η ιστορία επαναλαμβάνεται
EUROKINISSI

Μέχρι πριν λίγες μέρες η Τούμπα φλεγόταν στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. Ένα ματς-πάρτι με τον Λεβαδειακό, μία εύκολη νίκη, ένα άδειασμα μυαλού και σώματος. Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον ΟΦΗ έδινε 'τελικό'. Ματς ζωής και θανάτου για τη σωτηρία. Παιχνίδι μεγαλύτερης έντασης, ψυχικής και σωματικής.

Στην Τρίπολη, η αρκαδική ομάδα, με το 0-2 στην πλάτη της από τον 1ο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μπήκε με την ίδια ορμή, στα 'κόκκινα', κόντρα στον άχρωμο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Παράσχου πάτησε χορτάρι με στόχο να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση στον τελικό κόντρα σε μία ομάδα που βρίσκεται σε μία οξύμωρη φάση. Αήττητη στο πρωτάθλημα σε αντίθεση με το Κύπελλο.

Θα ήταν διαφορετική η κουβέντα αν στο 47' ο διαιτητής μετρούσε το γκολ του Τσιλιανίδη, το οποίο ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ. Παράβαση δεν υπήρχε, όπως ερώτημα για το τι θα έκανε ο Δικέφαλος αν βρισκόταν πίσω στο σκορ και πόσο θα άλλαζε αυτό το τέρμα τον ρου της αναμέτρησης.

Ο Λουτσέσκου έβλεπε στο χορτάρι μία ομάδα που είχε μείνει στη φιέστα της Κυριακής. Το μπλουζάκι του Σούπερμαν που φορούσε ο Πασχαλάκης είχε ερμηνεία στον επαναληπτικό της Τρίπολης, αφού ο Ελληνας γκολκίπερ ήταν αυτός που κρατούσε το μηδέν στις φάσεις που δημιουργούσαν οι φιλοξενούμενοι.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μιλούσαμε για ένα παιχνίδι όπου ο Αστέρας φάνηκε να το ήθελε περισσότερο κόντρα σε μία ομάδα κατώτερη των περιστάσεων. Ένα ματς όπου το τελικό 0-0 είναι 'φτωχό' σε σχέση με αυτά που έδωσε. Εκ του αποτελέσματος, αυτό που μένει είναι η γκρίνια των γηπεδούχων για τη διαιτησία και η 'Καλή Ανάσταση' με την οποία κλείνει την ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης.

Καλή Ανάσταση θα είναι σίγουρα για τον ΠΑΟΚ που πάει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε τελικό, θέλει να κάνει ένα ιστορικό σερί και ταυτόχρονα να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του το νταμπλ. Η τελευταία φορά που είχε την ευκαιρία να το κάνει ήταν πριν από 34 χρόνια, στο τελευταίο του πρωτάθλημα. Τότε, στον τελικό, η ΑΕΛ θριάμβευσε με 4-1. Εφέτος μένει να δούμε αν ο ΠΑΟΚ θα κλείσει ιδανικά μία ονειρεμένη σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK