Διαιτητής τελικού αγνοείται! Σε ποιον ξινίζει ο ένας και σε ποιον βρωμάει ο άλλος...

Η ΚΕΔ καθυστερεί (τεχνηέντως) τον ορισμό του άρχοντα στον τελικό του Κυπέλλου και τα σενάρια για... ξένη βοήθεια φουντώνουν. Η δεξαμενή των επτά διεθνών και οι μόλις δύο που έχουν απομένει διεκδικώντας το χρίσμα. Μια-μία περίπτωση ξεχωριστά σ' ένα διαιτητικό παρασκήνιο πριν από τη σαββατιάτικη μάχη στο ΟΑΚΑ.

Διαιτητής τελικού αγνοείται! Σε ποιον ξινίζει ο ένας και σε ποιον βρωμάει ο άλλος...

Οι φιναλίστ υπάρχουν (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Η Ημέρα, η ώρα και το γήπεδο έχουν από καιρό οριστεί (12/5, 20:30, ΟΑΚΑ). Τα εισιτήρια μοιράστηκαν (από 17.000). Τι απομένει; Μια βασική εκκρεμότητα. Ο ρέφερι του τελικού.

Μετά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα με τα "ήξεις-αφήξεις" του Γιώργου Κομίνη μετά τη φάση Βαρέλα-Μαουρίτσιο-Μπάρκα, η απόφαση της ΚΕΔ για τον άρχοντα του αγώνα έχει πολύ μεγάλο βάρος. Ποιον θα ορίσει για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, να μην βρουν πάτημα, να περάσει απαρατήρητη η διαιτησία του;

Μέχρι και... αλλοδαπός διαιτητής ακούστηκε πως θα έρθει για ν' αποφευχθούν οι μουρμούρες.

Όπως και να 'χει, το γεγονός και μόνο πως η Επιτροπή καθυστερεί χαρακτηριστικά στον ορισμό του διαιτητή προκαλεί ερωτηματικά. Βρισκόμαστε τρεις ημέρες πριν από τη σαββατιάτικη μάχη και απάντηση δεν υπάρχει.

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Η ΚΕΔ οφείλει να επιλέξει από το γκρουπ των διεθνών. Αυτοί είναι επτά. Μετά την πρώτη... διαλογή ωστόσο φαίνεται να έχουν μείνει δύο (Παπαδόπουλος, Παπαπέτρου). Ούτε όμως αυτοί είναι... σίγουροι!

Γιατί; Διαβάστε και θα καταλάβετε μία προς μία τις περιπτώσεις.

Τάσος Σιδηρόπουλος: Ο κορυφαίος (για τους Ευρωπαίους) Έλληνας διαιτητής θεωρείται πως δεν είναι ευπρόσδεκτος από την ΑΕΚ για τα όσα έγιναν στο Αστέρας-ΠΑΟΚ (3-2). Επίσης, και οι Θεσσαλονικείς δεν... "τρελαίνονται" για τον συγκεκριμένο. Άλλωστε ο Λούμπος Μίχελ στην Τρίπολη φέρεται να του είχε πει: "Εσύ... τελείωσες".

Χαράλαμπος Καλογερόπουλος: Η διαιτητική τύχη του συγκεκριμένου... αγνοείται! Έχει σφυρίξει εφέτος μόλις τέσσερα ματς εντός των τειχών, με το τελευταίο να συναντάται στις 19/11. Δύσκολα θα του έδιναν έναν τελικό, από τη στιγμή που δείχνουν να μην τον εμπιστεύονται τόσο καιρό.

Γιώργος Κομίνης: Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια... Τ' όνομα Γιώργος Κομίνης είναι "απαγορευμένο" στην Τούμπα μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Παράλληλα, οι "ασπρόμαυροι" είχαν αντιδράσει έντονα όταν ο Κομίνης ορίστηκε στο Πανιώνιος-Λεβαδειακός και δύο ώρες αργότερα τον... αντικατέστησαν επειδή γέννησε η σύζυγός του. Επίσης, ο Κομίνης είχε σφυρίξει τον περσινό τελικό στο Βόλο μεταξύ των δύο ομάδων και τότε τόσο αυτός όσο και ο βοηθός του είχαν δεχθεί ευθείες βολές από πλευράς ΑΕΚ.

Τάσος Παπαπέτρου: Ευπρόσδεκτος και από τους δύο, ωστόσο παρουσιάζεται... κώλυμα επειδή είναι Αθηναίος.

Σταύρος Μάνταλος: Ούτε ν' ακούν δεν θέλουν γι' αυτόν στον ΠΑΟΚ, αφού του χρεώνουν... κουμπαριά με τον πρώην διαιτητή Αθηνών, Κωνσταντίνο Παπασταμάτη, ο οποίος συνδέθηκε επαγγελματικά με την ΑΕΚ.

Αλέξανδρος Αρετόπουλος: Ήταν στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι που δεν διεξήχθη ποτέ λόγω του χαρτιού ταμειακής στον Γκαρθία, στην Τούμπα δεν έχουν καθόλου καλή άποψη. Μάλιστα, τον είχαν χαρακτηρίσει και... συνήγορο του Ολυμπιακού, επειδή είχε αποστείλει συμπληρωματική έκθεση κατόπιν παραγγελίας της αθλητικής δικαστή.

Γιάννης Παπαδόπουλος: Πάμε και στον τελευταίο της λίστας. Ο συγκεκριμένος είναι... φαινόμενο Παπαπέτρου, καθώς θεωρείται καλός διαιτητής, αλλά είναι από τη Θεσσαλονίκη, οπότε δύσκολα.

Για την οικονομία του θέματος, σχετικά με διαιτητ ο τελευταίος ξένος διαιτητής που σφύριξε σε ελληνικό τελικό ήταν ο Ιταλός Τζιανφράνκο Μενεγκάλι. Πρόκειται για το 1975 στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0.

News 24/7

24MEDIA NETWORK