Η παρακάμερα του τελικού (VIDEOS)

Η αθέατη πλευρά του τελικού. Το Contra.gr βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ στο ΟΑΚΑ και κατέγραψε όσα δεν "έπιασαν" οι τηλεοπτικές κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές. Τα "γαλλικά" μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, η ηρεμία στο πρόσωπο του Κούλη Δουρέκα, τα ισπανόφωνα τραγούδια στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και ο Σάββας Θεοδωρίδης που δεν μπορούσε να αποχωριστεί την κούπα.

Η παρακάμερα του τελικού (VIDEOS)

To ελικόπτερο που πετούσε πάνω από το ΟΑΚΑ το απόγευμα του Σαββάτου μαρτυρούσε ότι κάτι σημαντικό γινόταν στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, θα μπορούσε να το καταλάβει και ο πλέον αδαής.

Ακόμα και σ' ένα τελικό Ολυμπιακού-Ξάνθης τα μέτρα ασφαλείας περίσσεψαν αφού σε μία χώρα που έχει καεί χιλιάδες φορές στο χυλό των επεισοδίων είναι απολύτως φυσιολογικό να φυσούν με το παραμικρό και το γιαούρτι.

Ευτυχώς, τα παρατράγουδα αυτή τη φορά τουλάχιστον αποφεύχθησαν, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις περίεργες συναντήσεις και τις μάχες σώμα-σώμα που είχαν γίνει σε προηγούμενους τελικούς (βλέπε 2010, 2011). Το υβρεολόγιο έδωσε και πάλι βέβαια το παρόν αλλά στα εν Ελλάδι γήπεδα αυτό είναι κάτι από συνηθισμένο φαινόμενο.

Θα μπορούσε επίσης ο αδαής να καταλάβει ότι κάτι σημαντικό γινόταν στο ΟΑΚΑ αν έβλεπε κανείς την άφιξη του Γιώργου Γκιρτζίκη στο γήπεδο. Κινητοποίηση, άνθρωποι ασφαλείας, ένας μίνι-πανικός για να κατέβει από το πολυτελές αυτοκίνητό του ο πρόεδρος της ΕΠΟ (και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη) και να πάρει τη θέση του στα επίσημα του ΟΑΚΑ.

Πριν την έναρξη του αγώνα ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την Ξάνθη κάνει βόλτες περιχαρής στην εξέδρα των επισήμων και στα δημοσιογραφικά θεωρεία. Είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στους ακρίτες και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει δια ζώσης τον πρώτο τελικό της πρώην ομάδας του. Το χαμόγελο βέβαια δεν είχε να κάνει με το ματς αλλά με την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Πανιώνιο.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα πράγματα λίγο έλειψε να ξεφύγουν δίπλα από τις θέσεις των δημοσιογράφων. Οπαδοί του Ολυμπιακού και της Ξάνθης κάθονταν σχεδόν δίπλα-δίπλα και λόγω της έλλειψης στοιχειώδους αθλητικής κουλτούρας η "συγκατοίκηση" έγινε σχεδόν ανυπόφορη. Μία βαριά κουβέντα ο ένας, μία βαριά κουβέντα ο άλλος και άρχισαν οι "ομορφιές". Ξέρετε βέβαια. "Ελα έξω να τα πούμε ρε αν είσαι μάγκας", "θα σε τελειώσω", "θα σε λιώσω" ήταν ίσως ότι πιο "ευγενικό" ακούστηκε μέχρι να γεμίσει ο χώρος με σεκιούριτι.

Η παρακάμερα του τελικού (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Στην απονομή ένας άνθρωπος ξεχώρισε και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Κούλη Δουρέκα. Παρά το γεγονός ότι η δοκιμασία που περνά με την υγεία του τον τελευταίο καιρό είναι σοβαρή, ο άνθρωπος-σύμβολο του Ολυμπιακού έδειξε να το απολαμβάνει. Ο Γιάννης Μανιάτης δεν τον ξέχασε όταν σήκωσε το τρόπαιο σε μία κίνηση που ήταν ίσως η πιο όμορφη του σαββατιάτικου τελικού.

Στα αποδυτήρια των νικητών έδωσαν και πήραν τα πανηγύρια. Αφού λούστηκαν όλοι με σαμπάνια, κάποιος μερακλής έβαλε τέρμα μουσική με τα ισπανόφωνα κομμάτια να δίνουν και να παίρνουν. Λάτιν πάρτι κανονικό σε μία ομάδα που έτσι και αλλιώς το λάτιν στοιχείο είναι πολύ έντονο και εξόχως χαρακτηριστικό.

Δύο πόρτες δίπλα, ο Χρήστος Πανόπουλος ζούσε το δικό του δράμα. Πραγματικά υπέφερε ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, ένιωθε ότι ο αέρας που αναπνέει δεν ήταν αρκετός. Του έδωσαν μία καρέκλα από τα αποδυτήρια να καθίσει, πράγματι το έκανε για λίγο αλλά πολύ γρήγορα σηκώθηκε, δεν τον χωρούσε ο τόπος και ας βρισκόταν σε δύσκολη κατάσταση.

Η τελευταία εικόνα αφορά τον Σάββα Θεοδωρίδη. Εχοντας πια εγκαταλείψει το κυριλέ πουκάμισό του, είχε φορέσει μπλουζάκι του Ολυμπιακού και κρατώντας την κούπα στο χέρι κατευθύνθηκε πρώτος στο πούλμαν. Εστησε το Κύπελλο μπροστά-μπροστά και πήρε τη θέση του δίπλα στον οδηγό σ' ένα τελετουργικό που επαναλαμβάνεται με θρησκευτική προσήλωση σε κάθε τελικό που παίρνει ο Ολυμπιακός την τελευταία δεκαετία. Θεοδωρίδης και κούπα στο συνοδηγό και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1

Στα αποδυτήρια ο Μαρινάκης

Μαρινάκης: "Ευρωπαϊκό το όραμα"

Περέιρα: "Μεγαλύτερο μπάτζετ"

Πανόπουλος: "Τον ήπιαμε"

Λύγισε στα αποδυτήρια ο Πανόπουλος

Το σήκωσε με Δουρέκα ο Μανιάτης

Έτσι μοιράζονται τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

News 24/7

24MEDIA NETWORK