Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-1 (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός είναι Κυπελλούχος! Επικρατώντας εύκολα με 3-1 της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ, οι Πειραιώτες κατέκτησαν το 27ο κύπελλο της ιστορίας τους και έκλεισαν τη χρονιά με νταμπλ. Φοβερό γκολ ο Τσόρι.

Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-1 (VIDEOS)

Η εικόνα του αγώνα:

H τακτική προσέγγιση του Λουτσέσκου, ο οποίος χρησιμοποίησε τον Σολτάνι στα πλάγια και τον Κλέιτον σε ρόλο ψευτοφόρ (αφήνοντας, παράλληλα, στον πάγκο τον Καπετάνο) αποτέλεσε σημείο αναφοράς στο ματς. Κόντρα σ' έναν μάλλον άκεφο αλλά και φανερά ασύνδετο Ολυμπιακό, η Ξάνθη, χωρίς υπερβολή, είχε το πάνω χέρι στο ματς.

Με πολλά τρεξίματα, αστείρευτη ενέργεια και σωστές καλύψεις των χώρων, οι ακρίτες πέτυχαν αφενός να μην κινδυνεύσουν σοβαρά (εξαιρώντας κάποια στημένα του Ολυμπιακού) και αφετέρου να πατήσουν με αξιώσεις περιοχή βάζοντας σε μπελάδες το αντίπαλο τεχνικό τιμ. Η διαρκής αλλαγή θέσεων του Βασιλακάκη, του Κλέιτον και του Σολτάνι μπέρδευε την άμυνα του Ολυμπιακού η οποία είδε τον Κλέιτον να απειλεί σοβαρά στο 26' (απέκρουσε ο Ρομπέρτο) και να αγγίζει το γκολ στο 41' όταν ο Σολτάνι, μόνος προ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, έκανε τσαφ.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου αποτελεί την επιτομή του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου. Ενα τραγικό λάθος του Μπέρτου “χάρισε” στους ερυθρόλευκους την πρώτη καθαρή ευκαιρία τους την οποία ο Χάρα δεν άφησε να πάει χαμένη.

Tα πάντα άλλαξαν άρδην μετά από αυτό το γκολ. Η ψυχολογία, το πάθος, η αγωνιστικότητα. Η Ξάνθη, φανερά επηρεασμένη από το σοκ του 1-0, δεν ήταν πια το ίδιο αποτελεσματική στις μονομαχίες ενώ ο Ολυμπιακός φρόντισε να παρουσιαστεί σαφώς καλύτερος, τουλάχιστον ως προς την κατοχή της μπάλας. Πριν οι δύο προπονητές αντιδράσουν από τους πάγκους, οι πρωταθλητές πέτυχαν και δεύτερο γκολ (63'), το οποίο είχε την προσωπική σφραγίδα του Τσόρι Ντομίγκες (πέρασε τρεις παίκτες και μ' ένα άπιαστο σουτ νίκησε τον Κυριακίδη) και ουσιαστικά έβαλαν τέλος στον τελικό.

Ο Περέιρα με την προσθήκη του Φορτούνη στη θέση του μετριότατου Φουστέρ κλείδωσε το μάλλον κλειδωμένο αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό να αποφεύγει και τον παραμικρό κίνδυνο μέχρι το τέλος. Ο Λουτσέσκου μάλλον άργησε να ρίξει στη μάχη τον Καπετάνο αλλά και όταν το έκανε δεν πήρε τίποτα από τον Ελληνα φορ αφού η μπάλα σπανίως πλέον έφτανε στο χώρο επίθεσης της Ξάνθης.

Το κερασάκι στην τούρτα της κατάκτησης του Κυπέλλου έβαλε ο Κώστας Φορτούνης με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 80' , ένα γκολ δείγμα της ποιότητας και της ποδοσφαιρικής ευφυίας του Ελληνα μέσου. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Ξάνθη ήταν να μειώσει με τον Καπετάνο στο 87'.

MVP:

Και μόνο για το οσκαρικό γκολ που πέτυχε αξίζει αυτόν τον τίτλο ο Τσόρι Ντομίγκες. Κανείς από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να σκοράρει κατά αυτόν τον τρόπο. Το χειροκρότημα του κόσμου κατά τη διάρκεια της αλλαγής του Αργεντινού αποτέλεσε την καλύτερη ανταμοιβή αλλά και την ένδειξη σεβασμού.

Αδύναμος Κρίκος:

Μία στιγμή χάλασε όλη την εικόνα του Μπέρτου στο ματς. Ηταν όμως η στιγμή που ουσιαστικά σφράγισε τη μοίρα της αναμέτρησης. Το λάθος του Ελληνα αμυντικού στο 45' ήταν πολύ σοβαρό και ήρθε σε μία κομβική χρονική στιγμή.

Σχόλιο:

Μέτρησε καταλυτικά το πρώτο το λάθος του Μπέρτου στη φάση του πρώτου γκολ και στη συνέχεια η αναμφισβήτητη ατομική ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού που έκανε και την τελική διαφορά. Παρά το 3-0 πάντως οι “ερυθρόλευκοι” προφανώς δεν έπαιξαν το ποδόσφαιρο που περίμενε ο κόσμος τους. Η Ξάνθη έκανε μεγάλη προσπάθεια αλλά με το γκολ στο 45' διαλύθηκε ψυχολογικά και έχασε τον προσανατολισμό της.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας (84 Κασάμι), Μαζουακού, Εντιγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Φουστέρ (65΄Φορτούνης), Τσόρι (78 Μήτρογλου), Χάρα.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (77' Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Γούτας, Γουάλας, Παπαστεργιανός (65' Καπετάνος), Ομποντό (77 Βάλτερ), Βασιλακάκης, Κλέιτον, Λουσέρο, Σολτάνι.

Tα γκολ του τελικού:

Το 1-0:

Το 2-0:

Το 3-0:

Το 3-1:

Το live του τελικού

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK