Ο Αναστασιάδης είναι ο 2ος γηραιότερος προπονητής στην Εθνική Ελλάδας

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ανακοινώθηκε ως ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας με συνέπεια να γίνει ο 2ος πιο ηλικιωμένος που αναλαμβάνει την ομάδα. Ποιος τον περνάει. Όλη η λίστα των 44 τεχνικών.

Ο Αναστασιάδης είναι ο 2ος γηραιότερος προπονητής στην Εθνική Ελλάδας
EUROKINISSI

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, λίγες ημέρες μετά από τη γνωστοποίηση της συμφωνίας των δύο πλευρών για τη διαδοχή του Μίχαελ Σκίμπε.

Τα παιχνίδια του Nations League με αντιπάλους Φινλανδία και Εσθονία στο Ολυμπιακό Στάδιο την επόμενη εβδομάδα δεν έχουν ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού η χώρα μας μοιάζει αδύνατο να τερματίσει στην 1η θέση του 2ου ομίλου και να προκριθεί στο Final Four της 3ης κατηγορίας στη διοργάνωση. Παρ' όλα αυτά, ο Θεσσαλονικιός τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει δοκιμές σε διατάξεις και πρόσωπα, ενόψει των υποχρεώσεων της 'γαλανόλευκης' στα προκριματικά του Euro 2020.

Το άκουσμα της συμφωνίας με τον έμπειρο προπονητή ξένισε αρκετούς φιλάθλους, αφού απέχει περίπου 2 χρόνια από τους πάγκους. Ως προπονητής, γνωρίζει επιτυχίες από το 1995, ενώ υπήρξε και 12 φορές (1 γκολ) διεθνής ως μέσος, ωστόσο για τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τις δυνατότητές του.

Η πρόσληψή του σε ηλικία 65 ετών, 8 μηνών και μιας ημέρας, μάλιστα, τον καθιστά τον 2ο πιο γηραιό προπονητή που αναλαμβάνει την Εθνική Ελλάδας σε σύνολο 44 προσλήψεων για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία!

Ο μοναδικός ομοσπονδιακός προπονητής που προσελήφθη ως μόνιμος και ήταν πιο ηλικιωμένος από τον Αναστασιάδη ήταν ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ο προκάτοχος του Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος ανέλαβε σε ηλικία 70 ετών, 3 μηνών και 12 ημερών!

Ο πιο γηραιός προπονητής που έχει βρεθεί στον πάγκο της ελληνικής ομάδας είναι ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος ήταν ο 3ος πιο ηλικιωμένος όταν προσελήφθη στα 63 του, ενώ όταν εξέπνευσε το συμβόλαιό του, στις 30 Ιουνίου 2010, ήταν 71 ετών, 10 μηνών και 22 ημερών.

Το Contra.gr ανέτρεξε στα βιβλία της ιστορίας και επιχείρησε να βρει τις ηλικίες όλων των μόνιμων ομοσπονδιακών τεχνικών (δεν εξετάστηκαν οι υπηρεσιακοί) την ημέρα της ανακοίνωσης πρόσληψής τους. Στις περιπτώσεις προ του Ρεχάγκελ, λόγω έλλειψης στοιχείων, υπολογίστηκε ως ημερομηνία έναρξης της συνεργασίας το πρώτο παιχνίδι στο οποίο κάθισε στον πάγκο ο εκάστοτε προπονητής.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και ορισμένοι προπονητές που γεννήθηκαν προπολεμικά και δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία γέννησης, γι' αυτό υπολογίστηκε μόνο το έτος γέννησής τους και υπάρχουν και 5 περιπτώσεις (Γιαν Κοψίβα, Γιόζεφ Σβέγιγκ, Σταµάτης Κωνσταντάρας, Άλαν Μπάγκετ, Κώστας Ανδρίτσος) που δεν είναι γνωστό ούτε το έτος γέννησης και δεν συμπεριλήφθηκαν στη λίστα.

Οι ομοσπονδιακοί με βάση την ηλικία πρόσληψης

*Με αστέρι οι προπονητές για τους οποίους είναι γνωστό μόνο το έτος γέννησης

**Ορισμένοι προπονητές έχουν περισσότερες από μία θητεία στον πάγκο

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK