Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας θα τοποθετηθεί η Ελλάδα στην κλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αγ.Πετρούπολη στις 25 Ιουλίου.

Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Ελλάδα δεν θα είναι επικεφαλής σε κάποιο εκ των εννέα προκριματικών ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ESPN, η κατρακύλα στην κατάταξη της FIFA μετά την απογοητευτική παρουσία στα προκριματικά του EURO 2016 έχει φέρει την Εθνική ομάδα στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, με αποτέλεσμα να έχει μαζί της δύο ομάδες από ισχυρότερα γκρουπ.

Τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι ο όμιλος που θα βρεθεί, θα είναι οπωσδήποτε δύσκολος. Υπάρχει περίπτωση μάλιστα να κληρωθεί ταυτόχρονα με την Ουαλία (από το πρώτο γκρουπ) που είχε εντυπωσιακή άνοδο και την Ισλανδία (από το δεύτερο), αποφεύγοντας την παράλληλη διασταύρωση με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία (από το πρώτο) και την Γαλλία (από το δεύτερο).

Επίσης δεν μπορεί ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Ελλάδα να συνυπάρξει ξανά με τη Ρουμανία, η οποία έκανε εντυπωσιακά άλματα και έφτασε να είναι η 5η ευρωπαϊκή δύναμη!

Σύμφωνα με το προσχέδιο που δημοσίευσε το έγκυρο αμερικανικό μέσο, οι εκπλήξεις στην κατάρτιση των γκρουπ δυναμικότητας θα είναι πολλές, αφού τα Νησιά Φαρόε, μετά τη διπλή επιτυχία επί των Ελλήνων, πλασαρίστηκαν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, πιο πάνω από την Κύπρο ή τη Φινλανδία.

Η μοναδική εκκρεμότητα αφορά το ποια εκ των Κροατίας ή Ιταλίας θα είναι επικεφαλής, κάτι που θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του φιλικού που έχουν οι "ατζούρι" με την Πορτογαλία στη Γενεύη. Αντίθετα η Πολωνία, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στο φιλικό με την Ελλάδα, έχασε την ευκαιρία να είναι στο 2ο γκρουπ. Αν δεν είχε προγραμματιστεί αυτό το παιχνίδι, θα κέρδιζε τη θέση της Βοσνίας!

Επισήμως τα γκρουπ δυναμικότητας θα διαμορφωθούν μετά την 5η Ιουλίου.

Ας δούμε όμως πως έχει η κατάσταση:

1ο: Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρουμανία, Αγγλία, Ουαλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Κροατία/Ιταλία

2ο: Κροατία/Ιταλία, Σλοβακία, Αυστρία, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Ισλανδία, Δανία, Βοσνία

3ο: Πολωνία, Ουκρανία, Σκωτία, Ουγγαρία, Σουηδία, Αλβανία, Β.Ιρλανδία, Σερβία, ΕΛΛΑΔΑ

4ο: Τουρκία, Σλοβενία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Ν.Φαρόε, Μαυροβούνιο, Εσθονία

5ο: Κύπρος, Λετονία, Αρμενία, Φινλανδία, Λευκορωσία, ΠΓΔΜ, Αζερμπαϊτζάν, Λιθουανία, Μολδαβία

6ο: Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Ανδόρα

Πώς μοιράζονται τα εισιτήρια

Από την κλήρωση θα προκύψουν εννέα όμιλοι, επτά των έξι ομάδων και δύο των πέντε. Η ευρωπαϊκή ζώνη (UEFA) δικαιούται 13 θέσεις στην τελική φάση, ξέχωρα από τη διοργανώτρια Ρωσία. Την απευθείας πρόκριση θα πάρουν οι πρώτες κάθε ομίλου, ενώ οι οκτώ καλύτερες δεύτερες, που θα προκύψουν αφού αφαιρεθούν τα αποτελέσματα με την τελευταία των ομίλων που έχουν έξι ομάδες, θα παίξουν διπλούς αγώνες μπαράζ για τα τέσσερα εισιτήρια που θ' απομένουν.

Το Γιβραλτάρ δεν έχει αναγνωριστεί πλήρως από τη FIFA και γι' αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί στα γκρουπ δυναμικότητας. Έχει πάντως προσφύγει στη δικαιοσύνη αναζητώντας δικαίωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK