Από που πάνε για την... Αθήνα; Γιατί οι Κροάτες φεύγουν για Ρωσία...

Η Εθνική δεν ήταν φαβορί απέναντι στους ποιοτικότερους Κροάτες, αλλά στο Ζάγκρεμπ καταποντίστηκε. Τραγικά ατομικά λάθη και μια τακτική που αποδείχθηκε καταστροφική για το πρώτο ματς των μπαράζ έφεραν το -σχεδόν- μη αναστρέψιμο 4-1, αποτέλεσμα που ουσιαστικά στερεί τις οποίες ελπίδες για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CROATIA - GREECE / ΚΑΡΝΕΖΗΣ(Α) ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CROATIA - GREECE / ΚΑΡΝΕΖΗΣ(Α) ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Φταίει ο Καρνέζης; Ναι. Φταίει ο Μανιάτης; Αναμφίβολα. Φταίει ο Σταφυλίδης. Το δίχως άλλο. Ο Μίχαελ Σκίμπε; Περισσότερο (ίσως) απ' όλους. Ευθύνεται κοινώς το σύστημα και μαζί η νοοτροπία. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός σε μια Εθνική που διαλύθηκε εξ ων συνετέθη. Σαν να μην εμφανίστηκε ποτέ στο χορτάρι του Μάξιμιρ.

Ήταν μαύρο το βράδυ στο Ζάγκρεμπ. Εφιάλτης που ζωντάνεψε από το κακό κοντρόλ του Καρνέζη και το εύστοχο πέναλτι του Μόντριτς στο 13'. Το 2-0 του 19' ήρθε γιατί οι Κροάτες είχαν στρέμματα ν' αναπτυχθούν και ν' ανοίξουν το παιχνίδι τους χωρίς να τους παρεμποδίσει κανείς.

Όπως είχε στηθεί η Εθνική στον αγωνιστικό χώρο ο Μανιάτης έμενε μόνος στη δεξιά πλευρά και εκτέθηκε ουκ ολίγες φορές. Όπως κι από την άλλη ο Σταφυλίδης.

Πιστέψαμε ότι η εύστοχη κεφαλιά του Σωκράτη στο 30', που έφερε πανηγύρια, θα ισορροπήσει την κατάσταση. Εξαπατηθήκαμε. Η πλάνη διήρκησε μόνο τρία λεπτά, όσα χρειάστηκε ο Πέρισιτς για να δώσει εκ νέου διαφορά δύο γκολ στην Κροατία, αφού ουδείς τον μάρκαρε.

Όταν δε στο 49' ο Σταφυλίδης σέρβιρε... στον Κράμαριτς το 4-1 του 49', υπήρξε παράδοση όπλων. Λευκή πετσέτα από μια Εθνική που έβγαλε όλη κι όλη μια φάση στο υπόλοιπο του αγώνα, από προσωπική ενέργεια του Κώστα Μήτρογλου.

Τίποτ' άλλο. Μηδενική αντίδραση. Τουλάχιστον μέχρι το 90'. Ούτε ο Ταχτσίδης άλλαξε την εικόνα, μήδε ο Μπακασέτας. Ακόμη κι αν στην κεφαλιά του Μήτρογλου λίγο πριν από το φινάλε ο Σούμπασιτς δεν είχε αποκρούσει, πιστεύει κανείς ότι το 4-2 θα μπορούσε ν' ανατραπεί στο κυριακάτικο ματς;

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Μόντριτς (89' Πάσαλιτς), Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (75' Ρέμπιτς), Κάλινιτς (75' Βλάσιτς)

Ελλάδα: Καρνέζης, Μανιάτης (46' Ρέτσος), Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης (72' Μπακασέτας), Τζιόλης, Ζέκα, Σάμαρης (62' Ταχτσίδης), Φορτούνης, Μήτρογλου

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK