Ελλάδα - Ισλανδία 2-3

Η Εθνική προηγήθηκε με 2-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Ισλανδία, αποδεικνύοντας πως έχει ακόμα δρόμο προκειμένου να φθάσει στα υψηλά στάνταρ του παρελθόντος. Τέσσερα(!) δοκάρια στην αναμέτρηση.

Ελλάδα - Ισλανδία 2-3
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

Ο Μίκαελ Σκίμπε συνέχισε τις δοκιμές, αλλάζοντας κατά τα 8/11 την αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στο Μαυροβούνιο. Παρόλα αυτά, ο αγωνιστικός προσανατολισμός της Εθνικής δεν επηρεάστηκε, αφού από τα πρώτα δευτερόλεπτα πίεσε ψηλά, δυσκολεύοντας την ανάπτυξη των Ισλανδών. Παρά το πρέσινγκ, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφθασαν πιο κοντά στο γκολ μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Χάλφρεντσον εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Στέφανο Καπίνο.

Η απόφαση του Γερμανού τεχνικού να τοποθετήσει τον Κώστα Σταφυλίδη στη μεσαία γραμμή είχε αντίκτυπο στη μεσααμυντική λειτουργία, αφού ο άσος της Άουγκσπουργκ έβγαινε διαρκώς στο πλάι, αφήνοντας αβοήθητο τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Τελικά, μία έξυπνη συνεργασία των Φορτούνη-Τοροσίδη σε εκτέλεση φάουλ είχε ως αποτέλεσμα ο Χάλφρεντσον να ανατρέψει τον αμυντικό της Ρόμα μέσα στην περιοχή. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το πρώτο γκολ με το εθνόσημο. Με ανεβασμένη την ψυχολογία η Εθνική έφθασε σε δεύτερο γκολ και πάλι με τον άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Ίνγκασον και με ένα εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Κρίστινσον.

Οι Ισλανδοί απάντησαν άμεσα, μειώνοντας σε 2-1 στο 34ο λεπτό με τον Τράουστασον, ύστερα από κακή αντίδραση του Μάριου Οικονόμου. Οι διεθνείς... ισοφάρισαν τα δοκάρια με τον Νίκο Καρέλη, το διαγώνιο σουτ του οποίου κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ισλανδού γκολκίπερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τράουστασον βρέθηκε μία "ανάσα" από το 2-2, αλλά το εξαιρετικό σουτ που δοκίμασε κατέληξε κι αυτό στο δοκάρι του Καπίνο!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 48', όταν η κεφαλιά του Τζιόλη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του νεοεισελθόντα Χάλντορσον. Οι αλλαγές των Βέλλιου και Διαμαντάκου στη θέση των Παπάζογλου και Καρέλη έδωσαν επιθετική ώθηση στην Ελλάδα, αλλά ήταν εμφανές το πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών.

Οι φιλοξενούμενοι, μετά το 65' ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να φθάσουν στην ισοφάριση στο 70' με κεφαλιά του Ίνγκασον, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σίγκουρντσον. Οι Ισλανδοί συνέχισαν να "σφυροκοπούν" τα καρέ της Εθνικής και τελικά έκαναν την μεγάλη ανατροπή στο 82' με την "χρυσή αλλαγή", τον Σίγκθορσον. Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά θα μπορούσαν να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, αφού όποτε ήθελαν δημιουργούσαν ευκαιρίες στα καρέ του Καπίνο.

Δείτε τα γκολ:

MVP

Παρά την ήττα, ο Κώστας Φορτούνης απέδειξε πως θα αποτελέσει το νέο ηγέτη της Εθνικής. Ο άσος του Ολυμπιακού σημείωσε δύο γκολ, ενώ είχε γενικότερα μία πολύ καλή παρουσία όσο διάστημα αγωνίστηκε, όντας μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της Ισλανδίας.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική τριάδα των Οικονόμου, Μόρα και Σιόβα δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα. Οι τρεις ποδοσφαιριστές υπέπεσαν σε αρκετά αβίαστα λάθη, είχαν έλλειψη καθαρού μυαλού, έχασαν αρκετές προσωπικές μονομαχίες και γενικότερα μετατράπηκαν σε αρνητικούς πρωταγωνιστές για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Σχόλιο

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Εθνική, αφού μόλις στο 31' προηγείτο με 2-0. Όμως, ήταν ξεκάθαρο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα πως τόσο στην άμυνα όσο και στη μεσαία γραμμή υπήρχαν μεγάλα κενά, τα οποία αργά ή γρήγορα θα κόστιζαν. Οι αρκετές αλλαγές αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα που πρέπει να ληφθεί υπόψιν, όμως το ίδιο ισχύει και για την Ισλανδία. Το βέβαιο είναι πως η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα χρόνου προκειμένου να βρει τα πατήματά της και να ανακτήσει τη χαμένη αίγλη της. Επομένως, απαιτείται υπομονή και πίστη στο πλάνο του νέου τεχνικού, Μίκαελ Σκίμπε.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Καπίνο, Μόρας, Οικονόμου, Σιόβας (81' Τζαβέλλας), Τζιόλης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (77' Ταχτσίδης), Τοροσίδης (77' Πέτσος), Χολέμπας, Καρέλης (46' Διαμαντάκος), Παπάζογλου (46' Βέλλιος).

Ισλανδία: Κρίστινσον (46' Χάλντορσον), Σέβαρσον, Χέρμανσον, Ίνγκασον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον (83' Φινμπόγκασον), Γκούναρσον (46' Μπ. Μπιάρνασον), Χάλφρεντσον (46' Σίγκουρντσον), Κιάρτανσον (61' Σίγκθορσον), Τράουστασον (46' Ε. Μπιάρνασον), Σκούλασον.

Το live της αναμέτρησης

19:57
Καλησπέρα σας.
19:58
Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισλανδία στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".
19:58
Στην βασική ενδεκάδα της Εθνικής ο Μίχαελ Σκίμπε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους Καπίνο, Μόρα, Οικονόμου, Σιόβα, Τζιόλη, Σταφυλίδη, Φορτούνη, Τοροσίδη, Χολέμπας, Καρέλη και Παπάζογλου.
19:59
Λιγοστός ο κόσμος στις εξέδρες, ας ελπίσουμε να είναι περισσότερος απ' ό,τι στο ματς με το Μαυροβούνιο, όπου η Εθνική μας επικράτησε 2-1.
19:59
Σε ένα μισάωρο έχουμε την σέντρα στο ματς απέναντι σε μια ομάδα που προετοιμάζεται για τα τελικά του EURO στα γήπεδα της Γαλλίας.
20:01
Όσον αφορά την διάταξη της Εθνικής μας, ο Καπίνο θα είναι στο τέρμα, οι Μόρας, Σιόβας και Οικονόμου στην άμυνα, οι Χολέμπας και Τοροσίδης ως μπακ-χαφ, στον άξονα οι Τζιόλης και Σταφυλίδης, μπροστά τους ο Φορτούνης και στην επίθεση οι Καρέλης και Παπάζογλου. Με σύστημα 3-5-2 η "γαλανόλευκη".
20:03
Οι δυο ομάδες βρίσκονται εδώ και λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο και κάνουν την προθέρμανσή τους.
20:04
Οι Καρνέζης, Τζαβέλλας, Πέτσος, Βέλλιος, Διαμαντάκος, Πέλκας, Ταχτσίδης και Μάνταλος βρίσκονται στον πάγκο.
20:06
Η 11άδα της Ισλανδίας: Κρίστινσον, Σέβαρσον, Χέρμανσον, Ίνγκασον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον, Κιάρτανσον, Τράουστασον, Σκούλασον.
20:10
Διαιτητής: Χαβιέ Εστράδα Φερνάντεθ
Βοηθοί: Μιγκέλ Μαρτίνεθ Μουνουέρα, Χαβιέ Αγκιλάρ Ροντρίγκεθ
Τέταρτος: Γιώργος Κύζας
20:13
H προθέρμανση των δυο ομάδων.
20:15
Αρκετοί προπονητές ομάδες της Super League έχουν έρθει στο γήπεδο. Άλλωστε, όλοι τους είναι καλεσμένοι του Μίχαελ Σκίμπε ενόψει και της αυριανής τους συνάντησης στις 09:00 στο Metropolitan.
20:17
Η ομάδα της Ισλανδίας.
20:18
Οι δυο ομάδες μόλις έφυγαν για τα αποδυτήρια. Σε 12-13 λεπτά η έναρξη του ματς, στα ίδια επίπεδα η προσέλευση του κόσμου σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι.
20:18
Τώρα ακούγονται οι συνθέσεις των δυο ομάδων από τα μεγάφωνα.
20:20
Να πούμε πως για τρίτη φορά αναμετράται η Εθνική μας με την Ισλανδία. Οι πρώτες δυο ήταν το μακρινό 1992 για τα προκριματικά του Μουντιάλ των ΗΠΑ και η γαλανόλευκη επικράτησε και τις δυο φορές με 1-0.
20:20
Χειροκροτήματα μόλις ακούστηκε το όνομα του Άλφρεντ Φινμπόγκασον στα μεγάφωνα. Στον πάγκο ο πρώην φορ του Ολυμπιακού και νυν της Άουγκσμπουργκ.
20:22
Φωνάζει συνθήματα ο κόσμος στις εξέδρες, προσπαθώντας να "ζεστάνει" την ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο.
20:25
Μόλις πήγαινε στα αποδυτήρια η Εθνική μας.
20:25
Βγήκαν οι δυο ομάδες στο γήπεδο. Ώρα για τους εθνικούς ύμνους των δυο χωρών.
20:28
Όλα έτοιμα για την σέντρα του αγώνα.
20:30

1'

Εναρξη του αγώνα.
20:31
Η Εθνική πιέζει πολύ ψηλά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.
20:34

4'

ΔΟΚΑΡΙ για την Ισλανδία! O Χάλφρεντσον εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από πλάγια θέση, με την μπάλα να "τραντάζει" το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο!
20:36
Εξαιρετική εκτέλεση από τoν μέσο της Ισλανδίας, που παραλίγο να χριστεί σκόρερ πολύ νωρίς στο παιχνίδι.
20:37
Η Ελλάδα έχει την κατοχή, αλλά η Ισλανδία τη σημαντικότερη φάση του αγώνα.
20:43

12'

Παραλίγο αυτογκόλ από τον Σιόβα, ύστερα από κακή συνεννόηση με τον Καπίνο! Απομάκρυνε ο Χολέμπας.
20:44
Η Ισλανδία έχει ανεβάσει την απόδοση της και βάζει δύσκολα στην άμυνα της Εθνικής.
20:48

18'

ΠΕΝΑΛΤΙ για την Ελλάδα! Ο Χάλφρεντσον ανέτρεψε τον Τοροσίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο Χαβιέρ Εστράδα έδειξε σωστά την "ασπρη βούλα".
20:49

19'

ΓΚΟΛ για την Ελλάδα! Ο Φορτούνης ευστοχεί και κάνει το 1-0!
20:49
Παρθενικό γκολ με το εθνόσημο για τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού.
20:50
Ο Χάλφρεντσον αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στη φάση του πέναλτι.
20:52
Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Σιόβα.
20:54
Βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου ο Έλληνας αμυντικός.
20:55
Επέστρεψε ο Σιόβας. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
20:58

27'

Ο Χολέμπας έκανε τη σέντρα, ο Παπάζογλου έβαλε την προβολή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
21:00

31'

ΓΚΟΛ για την Ελλάδα! Ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ίνγκασον δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Φορτούνη, κι αυτός μ' ένα εξαιρετικό σουτ διαμόρφωσε το 2-0!
21:02

32'

Μεγάλη ευκαιρία για την Ισλανδία! Ο Τράουστασον δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!
21:04

34'

Σουτ του Γκούναρσον, η μπάλα κόντραρε στον Χολέμπας και κατέληξε κόρνερ.
21:05

34'

ΓΚΟΛ για την Ισλανδία! Ο Οικονόμου απομάκρυνε λανθασμένα την μπάλα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, κι ο Τράουστασον με σουτ στην κίνηση μείωσε σε 2-1.
21:08
Η Ισλανδία έχει αναλάβει τα ηνία του αγώνα και συνεχίζει να πιέζει γι' ακόμη ένα γκολ. Αρκετά προβλήματα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο χώρο του κέντρου.
21:13

43'

Μακρινό σουτ του Γκούναρσον, ψηλά άουτ.
21:14

43'

ΔΟΚΑΡΙ για την Εθνική! Εξαιρετική πάσα του Φορτούνη στον Καρέλη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπαλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον!
21:16

45'

ΔΟΚΑΡΙ για την Ισλανδία! Κατά μέτωπο επίθεση του Τράουστασον, ο οποίος σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο!
21:17

45 +1'

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η Εθνική πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-1 της Ισλανδίας.
21:31
Όλα έτοιμα για να αρχίσει το δεύτερο μέρος.
21:32
Αρκετές αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
21:33

46'

Διπλή αλλαγή για την Ελλάδα. Οι Βέλλιος, Διαμαντάκος στη θέση των Παπάζογλου, Καρέλη.
21:33

46'

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
21:35

46' 

Τέσσερις αλλαγές για την Ισλανδία. Οι Σίγκουρτσον, Ε. Μπιάρνασον, Μπ. Μπιάρνασον, Χάλντορσον στη θέση των Χάλφρεντσον, Τράουστασον, Γκούναρσον, Κρίστινσον.
21:36

48'

ΔΟΚΑΡΙ για την Εθνική! Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!
21:37
Ντεμπούτο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποιεί ο Απόστολος Βέλλιος.
21:38
Έχει μπει καλύτερα η Εθνική μας στο δεύτερο μέρος και πιέζει για τρίτο γκολ.
21:40

53'

Μακρινό σουτ του Σκούλασον, ψηλά άουτ.
21:43

56'

Κίτρινη κάρτα στον Μπ. Μπιάρνασον.
21:45

58'

Σουτ του Ε. Μπιάρνασον, άστοχο.
21:48

61'

Αλλαγή για την Ισλανδία. Ο Σίγκθορσον στη θέση του Κιάρτανσον.
21:49
Η είδοσος των Βέλλιου και Διαμαντάκου έχει δώσει επιθετική ώθηση στην Εθνική.
21:50

63'

Κεφαλιά του Σίγκθορσον, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, μπλόκαρε σταθερά ο Καπίνο.
21:52

65'

Ωραία συνεργασία των Τζιόλη-Χολέμπας, αλλά ο δεύτερος ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος και το πλάσε που επιχείρησε θεωρείται ως μη γενόμενο.
21:55
Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Χολέμπας.
21:56

70'

ΓΚΟΛ για την Ισλανδία! Ο Σίγκουρτσον εκτέλεσε το φάουλ, ο Ίνγκασον πήδηξε ψηλότερα απ' όλους, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Στέφανο Καπίνο.
21:59

71'

Ευκαιρία για την Ισλανδία! Ο Μπόντβαρσον δεν κατάφερε, από πλεονεκτική θέση, να πλασάρει τον Καπίνο!
21:59
Κατοχή: 46% - 54%
22:02
H Ισλανδία πιέζει για την ανατροπή.
22:03

76'

Κίτρινη κάρτα στον Σταφυλίδη.
22:04

77'

Διπλή αλλαγή για την Ελλάδα. Οι Φορτούνης, Τοροσίδης εκτός, οι Ταχτσίδης, Πέτσος εντός.
22:04
Φάουλ σε καλή θέση για την Ισλανδία.
22:05

78'

Ο Σίγκουρτσον εκτέλεσε, αλλά η μπάλα "χτύπησε" στο τείχος.
22:07

78'

Ο Μπόντβαρσον βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ αρνήθηκε το γκολ με όμορφη επέμβαση!
22:07
Ο Σιόβας δεν μπορεί να συνεχίσει. Ετοιμάζεται ο Τζαβέλλας.
22:08

81'

Αλλαγή για την Εθνική. Ο Τζαβέλλας στη θέση του Σιόβα.
22:09

82'

ΓΚΟΛ για την Ισλανδία! Ο Σίγκθορσον νίκησε τον Καπίνο με όμορφη κεφαλιά.
22:10

83'

Αλλαγή για την Ισλανδία. Ο Φινμπόγκασον στη θέση του Μπόντβαρσον.
22:11

84'

Ευκαιρία για την Ισλανδία! Ο Καπίνο αρνήθηκε το γκολ με νέα εξαιρετική επέμβαση στον Γκούντμουνσον!
22:12
Οι Ισλανδοί έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.
22:14
Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Χέρμανσον.
22:16
Δεν μπορεί να συνεχίσει ο αμυντικός της Ισλανδίας. Με 10 παίκτες θα τελειώσουν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, καθώς έχουν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους.
22:17

90' 

Eυκαιρία για την Ελλάδα! Γύρισμα του Χολέμπας, πλασέ του Βέλλιου, η μπάλα άουτ.
22:17
Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.
22:20
Φάουλ σε καλή θέση για την Ελλάδα.
22:20
Ο Τζαβέλλας πάνω στην μπάλα.
22:21

93' 

Ο Τζαβέλλας εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα "κόντραρε" στο τείχος.
22:22

94'

Τέλος του αγώνα. Η Ελλάδα, παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Ισλανδία, αποδεικνύοντας πως έχει ακόμα δρόμο προκειμένου να φθάσει στα υψηλά στάνταρ του παρελθόντος.
22:22
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK