Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε

Η Εθνική Ελλάδας των δέκα αλλαγών είχε φρεσκάδα, έβγαλε ενέργεια και άρεσε στη φιλική νίκη επί της Αιγύπτου στη βροχερή Ελβετία (1-0). Ο Καρέλης στο 30ο λεπτό το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, τρομερή επέμβαση Γιαννιώτη στα πρώτα λεπτά. Εγραψε ιστορία ο Τοροσίδης.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Νίκος Καρέλης EUROKINISSI

Ο Σκίμπε έκανε ό,τι δεν έκανε την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Αλλαγές στην ενδεκάδα, 10 το σύνολο και φρεσκάδα. Γιαννιώτης στο τέρμα, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης στην άμυνα, Τζιόλης Ταχτσίδης τα αμυντικά χαφ, Χριστοδουλόπουλος, Πέλκας, Δώνης στο δημιουργικό κομμάτι και ο Καρέλης μοναδικός προωθημένος.

Αυτές οι αλλαγές, βέβαια, είχαν ένα μειονέκτημα. Ολοι αυτοί οι παίκτες δεν είχαν παίξει ξανά μαζί άρα χρειαζόταν κάποιος χρόνος προσαρμογής. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, λοιπόν, στο πρώτο δεκάλεπτο, η Αίγυπτος πατούσε καλύτερα και μάλιστα στο 6ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τους Ζακαρία και Μαγκντί να αστοχούν για το 1-0 (τρομερή επέμβαση από τον Γιαννιώτη).

Ουσιαστικά η Ελλάδα πήρε τα πάνω της μετά το 20λεπτο. Είχε τον έλεγχο του αγώνα και όταν ανέβαζε ένταση γινόταν απειλητική. Το έκανε στο 30ο λεπτό στο ωραίο γκολ του Καρέλη (μετά από όμορφη συνεργασία Τζιόλη, Χριστοδουλόπουλου, Μπακάκη) και συνέχισε το ίδιο μέχρι το φινάλε, αφήνοντας μία ευχάριστη γεύση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα άρχισε με ευκαιρία όταν ο Σταφυλίδης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε άουτ, ενώ στη συνέχεια η Αίγυπτος προσπάθησε να πάρει τα πάνω της απαντώντας στην ευκαιρία με τη φάση του 69' όταν ο Μπάρκας (που πέρασε στη θέση του Γιαννιώτη) στέρησε (σχεδόν) σίγουρο γκολ του Μπεχραμπά.

Στη συνέχεια οι αλλαγές άλλαξαν τη ροή. Ναι, είναι κλισέ, αλλά ήταν και η πραγματικότητα. Ο Σκίμπε έβαλε νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να περάσει μία... δεύτερη περίοδο προσαρμογής μέχρι οι νεοεισελθόντες βρουν τα πατήματά της. Το ευχάριστο είναι ότι αυτό δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Το αρνητικό είναι ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ουσιαστικά "εξαφανίστησε" στα τελευταία λεπτά.

Το 0-1 είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί. Αυτό που κρατάμε είναι η γενικότερη εμφάνιση της ελληνικής ομάδας. Νέα πρόσωπα, φρεσκάδα, καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με την Παρασκευή, περισσότερη ζωντάνια. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία σύγκρισης των δύο ομάδων που είδαμε στα ισάριθμα φιλικά, αλλά είναι καλό, ειδικά για τον Σκίμπε, να έχει ευχάριστους "πονοκεφάλους".

ΥΓ: Αξίζει να σημειωθεί πως στα τελευταία λεπτά πέρασε ως αλλαγή ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος έφτασε τις 96 συμμετοχές και έπιασε στον Στράτο Αποστολάκη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Αουάντ, Σαμίρ, Γκαμπρ, Ελμοχαμάντι, Γκαμπέρ (52' Ασράφ), Ασούρ (64' Ελ Σαΐντ), Ελ Νένι, Μαγκντί (46' Ουάρντα), Σόμπχι (79' Σικαμπάλα), Ζακαριά (46' Ελ Σαχάτ), Μοσέν (65' Καχραμπά)

ΕΛΛΑΔΑ: Γιαννιώτης (46' Μπάρκας), Σταφυλίδης (71' Λυκογιάννης), Μπακάκης (89' Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης (74' Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (64' Γιαννιώτας), Πέλκας, Καρέλης

News 24/7

24MEDIA NETWORK