Η Ουγγαρία "σκοτώνει" τα όνειρα της Ελλάδας

Το γκολ του Ζόλταν Στίεμπερ στο 82' έδωσε τη νίκη στην Ουγγαρία με 1-0 μέσα στη Φινλανδία και την απομάκρυνε από την Εθνική Ελλάδας στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016. Ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής Βόρεια Ιρλανδία - Ρουμανία.

Η Ουγγαρία "σκοτώνει" τα όνειρα της Ελλάδας

Η Ουγγαρία κατάφερε μία βαθιά "μαχαιριά" στις ελπίδες της Εθνικής Ελλάδας για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016, αφού επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Φινλανδίας και απομακρύνθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας.

Οι Ούγγροι βρίσκονταν στην 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ, με τους γηπεδούχους να... ορέγονται αυτό το προνόμιο, αφού ήταν μόλις 4 πόντους πιο πίσω και με νίκη πλησίαζαν επικίνδυνα.

Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του Παλ Ντάρνταϊ ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Τάμας Κάνταρ και Κρίστιαν Νέμετ, καθώς και μία τριπλή ευκαιρία στο 1ο μέρος, και εν τέλει οι κόποι τους δικαιώθηκαν με το ωραίο βολέ του Ζόλταν Στίεμπερ στο 82'.

Με αυτήν τη νίκη, η Ουγγαρία έφτασε τους 11 πόντους και έγινε το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη μιας εκ των πρώτων 3 θέσεων του ομίλου.

Φινλανδία (4-3-2-1): Χραντέτσκι, Αρκίβουο, Χάλστι, Μόισαντερ, Ράιταλα, Μάτιλα (85' Ποχιάνπαλο), Σπαρβ, Χετεμάι, Χαμαλάινεν, Ερεμένκο, Πούκι (46' Ρίσκι)

Ουγγαρία (4-2-3-1): Κίραλι, Φιόλα, Γιούχας, Λανγκ, Κάνταρ, Πρίσκιν (46' Νέμετ), Τόζερ, Στίεμπερ, Γκέρα, Τζούτζακ (88' Σίμον), Σάλαϊ (77' Νίκολιτς)

Η Ουγγαρία "σκοτώνει" τα όνειρα της Ελλάδας
Ρουμανία-Βόρεια Ιρλανδία

Βόρεια Ιρλανδία και Ρουμανία αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως σκορ στο Μπέλφαστ και το 0-0 ουσιαστικά διατήρησε απαράλλαχτη την κατάσταση στην κορυφή του ομίλου, με την ομάδα του Άνχελ Ιορντανέσκου να παραμένει επικεφαλής. Οι Ρουμάνοι ήταν ανώτεροι και έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Αλεξάντρου Κιπτσίου και ακολούθησε η κεφαλιά του Τζόνι Έβανς για τους γηπεδούχους. Η πιο σπουδαία στιγμή ήρθε από τον Κάιλ Λάφερτι, με τον Τσίπριαν Ταταρουσάνου να μπλοκάρει.

Βόρεια Ιρλανδία (4-3-3): Μακγκόβερν, Μακλάφλιν, Μακόλεϊ, Τζ. Έβανς (79' Κάθκαρτ), Μπραντ, Νόργουντ, Ντέιβις, Μπέιρντ, Γουόρντ (79' Κ. Έβανς), Λάφερτι, Ντάλας

Ρουμανία (4-2-3-1): Ταταρουσάνου, Παπ, Γκριγκόρε, Κίρικες, Σέπσι, Πρεπελίτσα, Πιντίλι, Τόρζε, Μάξιμ (90' Τάμας), Κιπτσίου (61' Στάνκου), Κεσέρου (72' Αντόνε)

News 24/7

24MEDIA NETWORK