Οι ευχαριστίες του Σκίμπε στην Κύπρο

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίκαελ Σκίμπε, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το 0-0 με την Εσθονία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Κύπρο για τη νίκη επί της Βοσνίας, ενώ σημείωσε μερικά από τα... κακώς κείμενα της Εθνικής μας ομάδας στο παιχνίδι με τους Εσθονούς και το ματς που έρχεται με το Βέλγιο την Κυριακή (3/9) .

Οι ευχαριστίες του Σκίμπε στην Κύπρο

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το 0-0 με την Εσθονία ο Μίκαελ Σκίμπε μίλησε για τη μεγάλη νίκη της Κύπρου, ενώ παράλληλα σημείωσε τα σημαντικότερα που επέφεραν το... στραβοπάτημα στην εντός έδρας μάχη με τους Εσθονούς.

"Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, διότι δεν κάναμε πολλές φάσεις και φέραμε 0-0. Στο δεύτερο μέρος είδαμε πως κάποιοι παίκτες δεν είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν με το Βέλγιο τον Μάρτιο και με την Βοσνία τον Ιούνιο, όμως η ομάδα προσπάθησε. Πιέσαμε για το γκολ, αλλά η Εσθονία έπαιξε καλά αμυντικά και ήταν δύσκολο να σκοράρουμε. Δεν είμαστε χαρούμενοι, όμως είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της Κύπρου και ευχαριστούμε την Κύπρο για αυτή τη νίκη και την βοήθεια, διότι μας κρατάει στην 2η θέση."

Για την κακή εικόνα της ομάδας στο παραγωγικό κομμάτι, ανέφερε: "Θεωρώ πως στο δεύτερο μέρος χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλές φάσεις. Ο Δώνης και ο Τζαβέλλας ήταν καλοί από τα αριστερά, ο Φορτούνης ήταν εξαιρετικός και στα 90 λεπτά. Όμως, δεν ήμασταν στο β' μέρος στο ίδιο επίπεδο και φανήκαμε πιο κουρασμένοι".

Για τον αγώνα με το Βέλγιο, τόνισε: "Έχουμε 3 μέρες για το Βέλγιο. Πρέπει να δούμε το τι γίνεται με τους παίκτες και ειδικά όσους είναι κουρασμένοι. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στον πάγκο. Με το Βέλγιο θα πρέπει να παίξουμε πιο καλά όμως το Βέλγιο θα αγωνιστεί πιο επιθετικά και θα βρούμε χώρους και περάσματα. Χαίρομαι που θα παίξουμε με το Βέλγιο και ελπίζω να έχουμε ένα πιο καλό αποτελέσματα."

Τον ίδιο και εάν επιχείρησε να βοηθήσει τακτικά την ομάδα: "Ναι φυσικά προσπάθησα να κάνω τα πάντα. Τους δίνω κάθε στήριξη. Από την άλλη πλευρά προσπαθήσαμε να παίξουμε επιθετικά αλλά δεν είναι εύκολο να παίξεις όπως θες με ομάδες όπως η Εσθονία που έχει 5 ή 4 στόπερ. Είναι πιο καλό το 0-0 από το χάναμε αλλά από την άλλη ναι θα έπρεπε να είχαμε περισσότερες ευκαιρίες."

Το γιατί άλλαξε την αριστερή πλευρά: "Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε πρόβλημα τραυματισμού και έτσι πήγαμε στην άλλη αλλαγή με Σταφυλίδης. Επίσης ο Βέλλιος δεν παίζει τόσο στην Αγγλία και έτσι κουράστηκε και έπρεπε να τον αλλάξουμε. Είναι δύσκολο για εμάς γιατί έχουμε πολλά παιδιά που δεν παίζουν στις ομάδες τους. Παλέψαμε όμως και κάναμε κατάθεση ψυχής και καρδιάς στο γήπεδο και είμαι περήφανος γι' αυτό αλλά θα πρέπει να πάμε καλύτερα και να παίξουμε καλά."

Το ότι οι μεταγραφές μπορεί να επηρέασαν την ομάδα: "Πρώτα απ' όλα το μεταγραφικό είναι πρόβλημα για όλες τις Εθνικές. Ο Ρέτσος άλλαξε σήμερα ομάδα, ο Μήτρογλου αλλά και ο Καρνέζης. Δεν έχουν πρόβλημα με αυτό όμως διότι και πριν και τώρα έχουν πολύ καλό συμβόλαιο. Για τον κόσμο λέμε ξανά πως παλεύουμε για το Μουντιάλ και μακάρι να τους έχουμε μαζί μας με Βέλγιο. Στο γήπεδο λέω ξανά πως οι παίκτες μας τα δίνουν όλα. Δεν έχουμε χάσει και θεωρώ πως η ομάδα προσπαθεί και πηγαίνει καλά. Να έρθει ο κόσμος την Κυριακή στο γήπεδο για να μας δώσει ώθηση για τον αγώνα με Βέλγιο."

Τα προβλήματα της Εθνικής: "Θεωρώ πως κατά την γνώμη μου όπως ήδη εξήγησα η Εσθονία έπαιζε με πεντάδα άμυνα και πολύ κοντά τις αποστάσεις και μετά με τετράδα στον άξονα. Δεν είχαμε χώρο να παίζουμε πιο γρήγορα και με καλές μπαλιές. Είχαμε και μπαλιές στο... πουθενά. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε απέναντί τους έτσι όπως αγωνίζονταν. Με το Βέλγιο θα είναι αλλιώς διότι είναι πολύ πιο καλή από την Εσθονία, πολύ ποιοτική και θα παίξει πολύ πιο επιθετικά. Σταθήκαμε και άτυχοι, η Εσθονία είχε καλή άμυνα και όπως είπα ξανά πιο καλά το 0-0 από το να χάναμε."

Τις αλλαγές για την 11άδα: "Ο Σωκράτης γυρίζει και ελπίζουμε να είναι ΟΚ. Ελπίζουμε να παίξει και ο Μήτρογλου, πολύ καλός φορ σε διεθνές επίπεδο. Ελπίζουμε να έχουμε κάποιες αλλαγές και να δούμε τους κουρασμένους παίκτες. Να δούμε το τι θα κάνουμε την Κυριακή και χρησιμοποιώντας και την εμπειρία που έχουμε στον πάγκο. Θεωρώ πως θα έχουμε 2 - 3 αλλαγές στο βασικό σχήμα."

News 24/7

24MEDIA NETWORK