Ρανιέρι: 34 κλήσεις σε 3 μήνες

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι σε κάθε αποστολή επιφυλάσσει εκπλήξεις. Το Contra.gr παρουσιάζει τις κλήσεις του Ιταλού τεχνικού. Ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του, ποιοι τον "απογοήτευσαν" και ποιοι αποτέλεσαν "πυροτεχνήματα" με μόλις μία κλήση και μετά εξαφανίστηκαν. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Ρανιέρι: 34 κλήσεις σε 3 μήνες

Ο Ιταλός προπονητής, εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του, Φερνάντο Σάντος, έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών. Με μόλις 3 μήνες παρουσίας στην Εθνική έχει καλέσει συνολικά 34 ποδοσφαιριστές.

Υπάρχει ένας βασικός κορμός 15 παικτών και από εκεί και πέρα το... χάος. Τα προβλήματα τραυματισμών είναι ένας σημαντικός λόγος που ο Ρανιέρι διαφοροποιεί τις κλήσεις του σε κάθε αποστολή, όμως δεν είναι ο κύριος. Ο Ιταλός τεχνικός "ψάχνεται" ακόμα, πειραματίζεται με συστήματα και τακτικές και όπως είναι λογικό προσπαθεί να δει ποιες είναι οι επιλογές του.

Οι μοναδικοί που έχουν κερδίσει απόλυτα την εμπιστοσύνη του είναι οι 3 τερματοφύλακες (Καρνέζη, Γλύκο, Καπίνο), με τον Σωκράτη Διούδη να κάνει μία παρουσία "πυροτέχνημα", στις κλήσεις του Οκτωβρίου και να... χάνεται πάλι.

Στην άμυνα, που είναι το "όπλο" της Εθνικής έχουμε τις λιγότερες αλλαγές. Οι Βασίλης Τοροσίδης, Κώστας Μανωλάς, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Αβράαμ Παπαδόπουλος και Χοσέ Χολέβας βρίσκονται πάντα στις κλήσεις του. Μπορεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος λόγω τραυματισμών να μην έχει καταφέρει να αγωνιστεί ακόμα, όμως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ιταλού κόουτς.

Στο κέντρο οι Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης, Παναγιώτης Κονέ και Κώστας Φορτούνης είναι πάντα μέσα στις επιλογές του 63χρονου τεχνικού, ενώ αντίθετα ο Παναγιώτης Ταχτσίδης παρά την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Ρανιέρι δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του στους αγώνες με Βόρεια Ιρλανδία και Φινλανδία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής για τους αγώνες του Νοεμβρίου. Τέλος, ο Πέτρος Μάνταλος αν και αρχικά δεν ήταν στις επιλογές για τους αγώνες με Ρουμανία, Φινλανδία και Βόρεια Ιρλανδία, τελικά κλήθηκε λόγω τραυματισμών, κάνοντας και την πρώτη του συμμετοχή στο εναρκτήριο ματς με τους Ρουμάνους. Αυτή τη φορά όμως κλήθηκε εξ αρχής στην αποστολή, "εξαργυρώνοντας" τις καλές εμφανίσεις με την ΑΕΚ.

Στην επίθεση, διακρίνουμε τις περισσότερες αλλαγές, καθώς έχουν κληθεί συνολικά 7 επιθετικοί (Σαμαράς, Αθανασιάδης, Διαμαντάκος, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου, Καρέλης, Γκέκας), με τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη να είναι οι μοναδικοί με διαρκή παρουσία, ενώ ο Καρέλης μετά τις καλές εμφανίσεις του στους αγώνες του Οκτωβρίου κλήθηκε ξανά για τους αγώνες με τα Νησιά Φερόε και την Σερβία. 'Εκπληξη έχει προκαλέσει η επιλογή του Ρανιέρι να αφήσει εκτός τους Σαμαρά και Μήτρογλου, οι οποίοι είχαν συμμετοχές και στους 3 αγώνες της προκριματικής φάσης.

Δείτε αναλυτικά τις κλήσεις στον παρακάτω πίνακα:

Α/Α Όνομα ποδοσφαιριστή 1η κλήση 2η κλήση 3η κλήση
1 Ορέστης Καρνέζης Ναι Ναι Ναι
2 Παναγιώτης Γλύκος Ναι Ναι Ναι
3 Στέφανος Καπίνο Ναι Ναι Ναι
4 Βασίλης Τοροσίδης Ναι Ναι Ναι
5 Λουκάς Βύντρα Ναι Ναι Όχι
6 Κώστας Μανωλάς Ναι Ναι Ναι
7 Βαγγέλης Μόρας Ναι Ναι Ναι
8 Κυριάκος Παπαδόπουλος Ναι Όχι Όχι
9 Σωκράτης Παπασταθόπουλος Ναι Ναι Ναι
10 Αβραάμ Παπαδόπουλος Ναι Ναι* Ναι
11 Χοσέ Χολέβας Ναι Ναι* Ναι
12 Νίκος Καράμπελας Ναι* Όχι Ναι
13 Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος Ναι Ναι* Ναι
14 Γιάννης Μανιάτης Ναι* Ναι Ναι
15 Ανδρέας Σάμαρης Ναι Ναι Ναι
16 Παναγιώτης Ταχτσίδης Ναι Ναι Όχι
17 Παναγιώτης Κονέ Ναι Ναι* Ναι
18 Κώστας Φορτούνης Ναι Ναι Ναι
19 Γιώργος Σαμαράς Ναι Ναι Όχι
20 Δημήτρης Σαλπιγγίδης Ναι Ναι Ναι
21 Δημήτρης Διαμαντάκος Ναι Όχι Όχι
22 Κώστας Μήτρογλου Ναι Ναι Όχι
23 Στέφανος Αθανασιάδης Ναι Ναι Ναι
24 Δημήτρης Σιόβας Ναι* Όχι Όχι
25 Πέτρος Μάνταλος Όχι** Όχι** Ναι
26 Γιώργος Τζαβέλλας Όχι** Όχι Όχι
27 Γιάννης Σκόνδρας Όχι Όχι** Όχι
28 Σωκράτης Διούδης Όχι Ναι Όχι
29 Κώστας Σταφυλίδης Όχι Ναι Όχι
30 Νίκος Καρέλης Όχι Ναι Ναι
31 Κώστας Γιαννούλης Όχι Όχι** Όχι
32 Μιχάλης Μπακάκης Όχι Όχι Ναι
33 Χάρης Μαυρίας Όχι Ναι Ναι
34 Φάνης Γκέκας 'Οχι Όχι Ναι

*Κλήθηκαν αρχικά, όμως λόγω προβλημάτων τραυματισμού αντικαταστάθηκαν

**Δεν ήταν στην αρχική κλήση, αλλά κλήθηκαν τελικά ως αντικαταστάτες

News 24/7

24MEDIA NETWORK