Σκίμπε: "Πρέπει να κερδίσουμε τους φιλάθλους"

Ο Μίκαελ Σκίμπε εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση των διεθνών, στάθηκε στις αλλαγές συστημάτων, αλλά και στους Μήτρογλου-Καρέλη, ενώ τόνισε πως στόχος είναι, μέσω των καλών εμφανίσεων, να πειστεί ο κόσμος να επιστρέψει στο γήπεδο.

Σκίμπε: "Πρέπει να κερδίσουμε τους φιλάθλους"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο άσχετα που δεν ήταν πολύς ήταν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Και σίγουρα χαίρομαι που καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι σε καλές συνθήκες στο γήπεδο του Ολυμπιακού.

Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση. Ειδικά στο πρώτο μέρος δεν απειληθήκαμε καθόλου. Δυστυχώς στις φάσεις αμέσως μετά τα δικά μας γκολ χάσαμε την μπάλα στο κέντρο και ο αντίπαλος έκανε φάση και έβαλε ένα γκολ. Συνολικά είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα Ανταποκρίθηκαν οι παίκτες στο 3-5-2, η ομάδα δεν έχει παίξει έτσι 15 χρόνια τώρα.

Η ομάδα είχε θετική ανταπόκριση. Το έκανε και στην Τουρκία. Η διαφορά είναι ότι παίξαμε πολύ πιο αμυντικά και σήμερα είχαμε καλές φάσεις από τα πλάγια. Τα τελευταία δυο χρόνια φάνηκε ότι το 4-3-2-1 δεν θα φέρει επιτυχίες. Αυτή την στιγμή τα εξτρέμ δεν κάνουν φάσεις. Με την Ισλανδία θα δούμε άλλους παίκτες".

Για τους Καρέλη και Μήτρογλου: "Ο λόγος της αλλαγής ήταν ο Φουρτουνης. Ήθελα να φορτώσω την πρώτη γραμμή για να μπορέσει να επιτεθεί περισσότερο. Επίσης ήθελα να δω τον Καρελη μιας και ο Μητρογλου θα γυρίσει τώρα στην Μπενφίκα. Το ίδιο και άλλα παιδιά όπως ο Σάμαρης και ο Σωκράτης. Με την Ισλανδία θα δοκιμάσω και άλλα παιδιά".

Για το εάν θεωρεί πως η Εθνική βρίσκεται σε καλή κατάσταση: "Αν δεν την έχει, πρέπει να την αποκτήσει. Μας αρέσει να ενοχλούμε τον αντίπαλο νωρίς πιέζοντας ψηλά. Έτσι μπορούμε να παίξουμε επιθετικά. Και είναι πρόοδος σε σχέση με την Τουρκία που είχαμε μόνο δυο ευκαιρίες".

Για το εάν τον σόκαρε η εικόνα του γηπέδου, πώς θα καταφέρει να πείσει τον κόσμο να βρεθεί σε εκείνο κι αν στα υπόλοιπα φιλικά θα περνούν όλοι οι παίκτες από... σκανάρισμα: "Θα φύγουν κάποιοι, θα έρθουν κάποιοι άλλοι για να δοκιμάσουμε πράγματα με την Ισλανδία. Πρέπει να κερδίσουμε τους φιλάθλους. Μετά από τα δύο τελευταία χρόνια θέλει προσπάθεια".

Για το εάν υπάρχουν παίκτες που έχουν δουλέψει αυτό το σύστημα κι αν είναι εύκολη η προσαρμογή από τις ομάδες τους που παίζουν 4-4-2: "Τα πρώτα 60 λεπτά ήταν δικό μας το παιχνίδι με αυτό το σύστημα. Δουλεύουμε στην τακτική τις μέρες που έχουμε προπόνηση. Να δούμε ότι από τον Μάρτιο 2014 υπήρχαν μόνο δύο νίκες. Όσο δεν μπορούμε να συνεχίσουμε απλά έτσι και στα επόμενα 22 παιχνίδια θέλουμε να κερδίσουμε πολύ περισσότερες φορές. Είναι σίγουρος ότι η ομάδα μπορεί να το υποστηρίξει το σύστημα αυτό".

Για το εάν περιμένει να δει στο παιχνίδι αυτά που κάνουν στην προπόνηση οι παίκτες κι αν έχουν μπει στο... καλούπι του: "Οι παίκτες αισθάνονται ασφαλείς. Αυτή την στιγμή το κάνουν καλά. Μερικά πράγματα τα αλλάξαμε. Αρχίσαμε από το φαγητό. Το πιο σημαντικό είναι όλοι μέσα στο τιμ να δώσουν πιο μεγάλη προσπάθεια από τα δύο τελευταία χρόνια για να πάνε καλύτερα. Υπάρχει θέληση από όλους και έτσι πιστεύω ότι το φθινόπωρο θα είναι καλύτερη η ομάδα".

Για το εάν θα είναι έτοιμη ομάδα τότε: "Θα το ξέρω μετά τον αγώνα με την Κύπρο. Κάνουμε αγώνα δρόμου για να είμαστε έτοιμοι".

Για το εάν έχει "τσεκάρει" άλλες ομάδες: "Σήμερα ήταν ο Σταμάτης στην Ουκρανία να δει την Κύπρο. Πρέπει να πάρουμε κάθε αντίπαλο σοβαρά. Όχι μόνο το Βέλγιο. Είναι πολύ δύσκολο όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος και φάνηκε στα προηγούμενα προκριματικά".

Η συνέντευξη Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 2-1

Τα γκολ του Ελλάδα-Μαυροβούνιο

News 24/7

24MEDIA NETWORK