Εθνική: Τους "κράζουμε" γιατί τους θαυμάζουμε

Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από το μένος μας για τους διεθνείς; Όχι, πάντως, μόνο οι πρόσφατες ποδοσφαιρικές τους αποτυχίες

Εθνική: Τους "κράζουμε" γιατί τους θαυμάζουμε
INTIME SPORTS

Αν καταφέρουμε να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι το "κράζεις - θαυμάζεις" το μάθαμε μέσα από μια διαφήμιση του Jumbo και το ταυτίσαμε με την εν γένει γραφικότητα που χαρακτηρίζει τις διαφημίσεις του συγκεκριμένου πολυκαταστήματος, θα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η φάση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες της ανθρώπινης ψυχολογίας.

Οι ψυχολόγοι λένε πως μας εκνευρίζουν οι άνθρωποι τους οποίους είτε ζηλεύουμε είτε βλέπουμε πάνω τους κάτι από εμάς. Με τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου ισχύουν και τα δύο. Και τους ζηλεύουμε και βλέπουμε πάνω τους ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Πριν συνεχίσω, να ξεκαθαρίσω πως προφανώς οι συγκεκριμένοι παίκτες μας απογοήτευσαν στα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2016, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και τα αίτια της τα έχουν εξηγήσει εκτενέστατα 4 δημοσιογράφοι του Contra.gr στον Φάκελο Εθνική ομάδα.

Εθνική: Τους "κράζουμε" γιατί τους θαυμάζουμε
INTIME SPORTS

Ας επιστρέψουμε, όμως στο "κράξιμο" που ρίχνουμε στους ποδοσφαιριστές, το οποίο δεν περιορίζεται στην ενδεχόμενη ποδοσφαιρική τους ανεπάρκεια, αλλά εστιάζεται και στο στιλ και την εμφάνιση τους. Μετά την δεύτερη ήττα από τα Φερόε στο twitter έγινε χαμός με σχόλια που αναφερόντουσαν στα τατουάζ τους, τη Μύκονο και το πόσο "κλαρινογαμπροί" είναι. Συμφωνώ πως τα περισσότερα από αυτά τα σχόλια έγιναν για πλάκα, αλλά κάθε πλάκα δεν κρύβει μέσα της και μια μικρή έστω αλήθεια;

Μέσα σε αυτούς που "έκραζαν" ήμουν κι εγώ και δεν σκοπεύω να βγάλω τον εαυτό μου απέξω. Αλλά basta ρε φίλε. Αυτά τα παλικάρια διαφέρουν τόσο πολύ από εμάς ή από αυτό που θέλει μια πλειοψηφία από εμάς να γίνει;

Πριν ψάξεις το όνομα του συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου για να τον αρχίσεις στα “καντήλια”και να τσεκάρεις στο fb και στο twitter πόσο "κλαρινογαμπρός"είναι και ο ίδιος, θα σταθώ σε μερικά από τα σχόλια που κάνουμε εις βάρος των παικτών της Εθνικής και στηρίζουν το "τους κράζουμε γιατί τους θαυμάζουμε":

-Τους "κράζουμε" για τα τατουάζ τους. Σε όποια ελληνική παραλία και να πας οι μη έχοντες τατουάζ είναι πλέον δακτυλοδεικτούμενοι.

-Τους "κράζουμε" ως "κλαρινογαμπρούς" την ίδια ώρα που "αλληλοκραζόμαστε" μεταξύ μας για το ποιοι είναι "κλαρινογαμπροί" και ποιοι χίπστερ.

-Τους "κράζουμε" για τις γκόμενες τους, τις οποίες ψάχνουμε να βρούμε στο facebook ή στο intragram για να τους κάνουμε like, κοιτώντας σαν ξελιγωμένοι τις φωτογραφίες τους.

-Τους "κράζουμε" για τις διακοπές στην Μύκονο, στην οποία οι περισσότεροι πηγαίναμε από το πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο αγκαλιά με τους υποψηφίους της ΔΑΠ!

-Τους "κράζουμε" που ποζάρουν και δείχνουν το γυμνασμένο σώμα τους και μεις τρέχουμε κάθε Μάιο στα γυμναστήρια μπας και προλάβουμε μέσα σε δυο μήνες να κάνουμε το σώμα τους και να βγούμε στην παραλία.

-Τους "κράζουμε" γιατί τρέχουν στα κλαμπ και στα μπουζούκια και τα "σπάνε", λες και εμείς δεν πηγαίνουμε, ακόμα και αν την επομένη έχουμε δουλειά και κοιμόμαστε όρθιοι στο γραφείο.

-Τους "κράζουμε" γιατί πάντα ονειρευόμασταν να γίνουμε ποδοσφαιριστές και εκείνοι τελικά κατάφεραν να κάνουν το όνειρό ΜΑΣ επάγγελμα ΤΟΥΣ. Αντ' αυτού γίναμε οπαδοί, αθλητικοί δημοσιογράφοι, σχολιαστές στο twitter.

-Τους "κράζουμε" γιατί βγάζουν selfies. Ας ρίξουμε μια ματιά πρώτα στο facebook μας και ας μιλήσουμε μετά.

-Τους "κράζουμε" για τον τρόπο που χρησιμοποιούν το social media, λες και εμείς δεν τα χρησιμοποιούμε ή δεν θα θέλαμε να είχαμε τους χιλιάδες "φίλους" και "ακόλουθούς" τους.

Τους "κράζουμε" γιατί τους ζηλεύουμε και τους θαυμάζουμε και προφανώς θα θέλαμε να μασταν σε στη θέση τους.

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τους διεθνείς μας, αν με το χέρι στην καρδιά δεν κάνεις έστω τα μισά από τα παραπάνω που ανέφερα, τότε το άρθρο δεν σε αφορά. Αν, όμως, κάνεις τα περισσότερα μήπως θα πρεπε να λύσεις τα δικά σου ψυχολογικά, πριν αρχίσεις να "κράζεις" τόσο εύκολα τους άλλους;

Διαβάστε ακόμα:

Φάκελος Εθνική Ομάδα: Όλη η αλήθεια

Για περισσότερο "κράξιμο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK