Τσάνας: "Παρά την ήττα, μπορούμε να αισιοδοξούμε"

Ο Κώστας Τσάνας στη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Εθνικής παρά την ήττα από την Φινλανδία στο Φάληρο με 1-0 και την παραμονή στην τελευταία θέση.

Τσάνας: "Παρά την ήττα, μπορούμε να αισιοδοξούμε"

Ο Έλληνας κόουτς είπε για το αν είναι ευχαριστημένος από την εικόνα: "Όταν χάνεις, λυπάσαι. Έχει σημασία ο τρόπος που χάνεις. Όμως, ο τρόπος που χάσαμε είναι τέτοιος που έδειξε ότι κάτι πάμε να αλλάξουμε και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί. Το βλέπω και στις αντιδράσεις των παικτών μου και γι' αυτό αισιοδοξώ. Είναι υγιής η αντίδρασή τους και ψάχνουμε να δούμε τι θα αλλάξουμε σε αυτές τις συνθήκες".

Για την συνέχεια των αγώνων και τι θα κάνει η Εθνική: "Το κίνητρό μας είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Το κίνητρο είναι το τι θέλεις μέσα στο γήπεδο, όχι μόνο το αποτέλεσμα. Έχουμε τεράστιο κίνητρο για το επόμενο ματς και για τα άλλα δυο στην συνέχεια".

Για το αν υπήρξε όντως βελτίωση στην ομάδα σε αυτό το ματς: "Βελτιώθηκε η ομάδα, αλλά δεν ξέρω τι να πω. Αισθάνομαι λίγο άβολα και δεν μπορώ να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου. Πιστεύω πάντως πως μέσα από τις ήττες, ένας προπονητής πρέπει να βρίσκει τα θετικά. Είμαι αισιόδοξος διότι θεωρώ πως αυτοί οι παίκτες θα αναστήσουν και πάλι την Εθνική. Πρέπει πάντα να αγαπάμε την ομάδα μας, ακόμα και στις ήττες".

Για το που εστιάζει την βελτίωση της ομάδας: "Είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά, τα σέβομαι, μας πληγώνει η ήττα και εγώ μέσα από την ήττα αυτή θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει. Ο στόχος δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Θα θέλατε να έχουμε νικήσει και να μην είναι καλή η εικόνα μας; Να μην έχει λυθεί το παραμικρό;"

Για την προσπάθεια για νέο ξεκίνημα: "Είπαμε ξανά για την επανεκκίνηση. Έχουμε τρία ματς να τελειώσει ο γύρος. Ένα αποτέλεσμα σου δίνει δύναμη. Εάν είναι νίκη θα λέμε λοιπόν επανεκκίνηση. Εάν όχι δηλαδή θα λέμε πάμε πάλι από την αρχή;"

Για τη χρονική συγκυρία και την ετοιμότητα των διεθνών: "Για πολλούς παίκτες είναι η αρχή της χρονιάς. Ξέρουμε πως το πρώτο ματς του Σεπτεμβρίου ήταν πολύ δύσκολο για τις Εθνικές και ειδικά για την δική μας. Είχαμε παίκτες που διακρίθηκαν στις ομάδες τους και είδαμε παιδιά με διάθεση και πάθος. Εξηγήσεις μπορούμε να βρούμε με τα παιδιά για το πως έπαιξαν και να φτάσουμε σε μία λύση για την συνέχεια".

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάδα - Φινλανδία 0-1

Τα καλύτερα tweets για το Ελλάδα-Φινλανδία

Γκιρτζίκης: "Με ξένο προπονητή τον Οκτώβριο"

Οι δηλώσεις των διεθνών: "Να αποβάλλουμε το μικρόβιο της ήττας"

Επεισόδιο on air: Αποχώρηση Παπασταθόπουλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK