Μια 11άδα γεμάτη από MVP. Ποιος είναι ο πολυτιμότερος;

Η συμπλήρωση του πρώτου τρίτου της σεζόν στη Super League και η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες μάς επιτρέπει τα πρώτα συμπεράσματα. Ποιος ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε στις 10 αγωνιστικές;

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αποδομώντας το 1/3 του πρωταθλήματος, μάς μένουν:

- η πρωτιά του ΠΑΟΚ που λογίζεται πλέον ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο

- ο 'άτρωτος' Ατρόμητος που επαναλαμβάνει τα περυσινά

- το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν νίκησε σε κάποιο από τα ντέρμπι (αν και συνολικά ανώτερος)

- η σταθερότητα της Ξάνθης

- η οπισθοχώρηση της πρωταθλήτριας ΑΕΚ

- η καλή μπάλα του Παναθηναϊκού κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις λόγω χαμηλού μέσου όρου ηλικίας.

Μέσα σ' αυτές τις πρώτες 10 αγωνιστικές αναδείχθηκαν διάφοροι πρωταγωνιστές. Καθεμιά από τις πρώτες επτά ομάδες είχε τους δικούς. Επιλέγοντας 11 εξ αυτών, ψάχνουμε τον απόλυτο MVP στο πρώτο τρίτο της σεζόν.

Τα σύμβολα ανταποκρίνονται στο 'γιατί ναι' και 'γιατί όχι'. Η ανάδειξη του 'νικητή' εξαρτάται από τη δική σας ψήφο.

Χοσέ Άγχελ Κρέσπο

Μια 11άδα γεμάτη από MVP. Ποιος είναι ο πολυτιμότερος;
EUROKINISSI

Ο λιγότερο προβεβλημένος αμυντικός του ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι πλαισιώνεται από Μάτος, Βαρέλα και Βιεϊρίνια. Ταυτόχρονα όμως ο πλέον χρήσιμος. Αθόρυβη, αλλά ωφέλιμη η δουλειά του στα μετόπισθεν, δίνει την ταχύτητα που δεν έχει ο στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήριο.

✅: Είναι ο πρώτος σε επεμβάσεις ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ (24) και ο δεύτερος 'κλέφτης' (22), πίσω μονάχα από τον -πάντα πρώτο λόγω θέσης- Πασχαλάκη. 'Καθαρός' μάλιστα στα μαρκαρίσματά του, έχει βγάλει 10 ματς χωρίς κάρτα. Αντιθέτως έχει 1 γκολ!

❌: Του λείπουν τα ηγετικά χαρακτηριστικά. Είναι στρατιώτης, όχι στρατηγός.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Μια 11άδα γεμάτη από MVP. Ποιος είναι ο πολυτιμότερος;
EUROKINISSI

Ο Σέρβος φορ είναι αυτός που δεν έχουν οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου. Ο επιθετικός που δεν ξοδεύει τις ευκαιρίες του. Το 'βουνό' στην αντίπαλη περιοχή. Ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων αμυντικών.

✅: Αν και έχει μόνο 6 γκολ σε 10 ματς, μοιάζει να έχει... διψήφιο αριθμό. Τούτο συμβαίνει γιατί έχει κρίνει τα ντέρμπι με ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκό! Σκοράροντας μάλιστα 1 γκολ ανά 2.7 σουτ! Τι άλλο να ζητήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου;

❌: Θα μπορούσε να έχει περισσότερη συμμετοχή στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και να μην περιμένει απλώς την πάσα ή το αντίπαλο λάθος. Θ' άγγιζε το τέλειο.

Ευθύμης Κουλούρης

Μια 11άδα γεμάτη από MVP. Ποιος είναι ο πολυτιμότερος;
EUROKINISSI

Στον ΠΑΟΚ δεν χωρούσε, για τον Ατρόμητο αποτελεί πολυτέλεια ο Έλληνας φορ. Ό,τι χρειαζόταν ήταν ο δανεισμός του στο Περιστέρι για ν' ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και να νιώσει πολύτιμος σε μια ομάδα. Ο επιθετικός από τα γκολ του τρέφεται.

✅: Είναι ο αρχισκόρερ του πρωταθλήματος με 8 γκολ και ο πρώτος σε τελικές προσπάθειες (33).

❌: Συνέπεια της ηλικίας του και της θέλησης να κάνει το παραπάνω, ορισμένες φορές υπερβάλλει με αποτέλεσμα να σπαταλά ευκαιρίες. Θα μάθει...

Νασιμέντο Μάντσον

Μια 11άδα γεμάτη από MVP. Ποιος είναι ο πολυτιμότερος;
EUROKINISSI

Το εύκολο θα ήταν να επιλέξουμε έναν εκ των στόπερ. Πήγαμε αλλού και το δίλημμα με τον Μπουσούλατζιτς έβγαλε... νικητή τον 27χρονο Βραζιλιάνο χαφ. Αποτελεσματικός με ή χωρίς την μπάλα στα πόδια, αποτελεί τον μετρονόμο μπροστά από την τετράδα του Ατρομήτου, αυτόν που παίρνει την πρώτη μπάλα και χτίζει επιθέσεις, βλέποντας γήπεδο.

✅: Είναι ο δεύτερος 'κλέφτης' (19) και ταυτόχρονα ο δεύτερος πασέρ του Ατρομήτου (80). Κάνει φάουλ όταν πρέπει, κερδίζει αρκετά και συνσυάζει το δυναμισμό με την εμπειρία και την ποιότητα.

❌: Επειδή αναγκάζεται να προωθεί την μπάλα από πίσω, υποπίπτει σε αρκετά λάθη.

Κώστας Φορτούνης

Μια 11άδα γεμάτη από MVP. Ποιος είναι ο πολυτιμότερος;
EUROKINISSI

Αποδεδειγμένα πια ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ένας... άλλος παίκτης. Πολύ πιο δραστήριος και ενεργητικός, γυρίζει πίσω για να πάρει μπάλα και να οργανώσει, βγάζει ένταση, αντοχή και συνέπεια στο παιχνίδι του, έχει βελτιώσει πάρα πολύ τις εκτελέσεις των στημένων.

✅: Έχει αγωνιστεί στα 9 από 10 παιχνίδια, χάνοντας σε αυτό που ο Ολυμπιακός είχε σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης, κόντρα στον ΟΦΗ. Απ' αυτόν περνάει όλο το παιχνίδι των 'ερυθρολεύκων', αυτός διαμορφώνει τον τρόπο ανάπτυξης.

❌: Μολονότι έχει πολλή ώρα την μπάλα στην κατοχή του, είναι πρώτος σε γεμίσματα (30/75) και δεύτερος σε αριθμό μεταβιβάσεων (105), δεν είναι στους ασίστμαν του πρωταθλήματος. Ενδεχομένως φταίει ότι όσους βγάζει φάτσα με το τέρμα, χάνουν το εύκολο.

Ντάνιελ Ποντένσε

Μια 11άδα γεμάτη από MVP. Ποιος είναι ο πολυτιμότερος;
EUROKINISSI

Η 'σβούρα' του Ολυμπιακού. Από τις ατραξιόν του πρωταθλήματος, έχει την ευχέρεια να 'τρυπήσει' οποιονδήποτε τον μαρκάρει, ντριμπλάροντας σ' ένα κουτί, και περνώντας την μπάλα από τον ελάχιστο διαθέσιμο χώρο.

✅: Είναι μόνιμη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Υπηρετεί με την ίδια ευχέρεια τις δύο πτέρυγες και μπορεί να δημιουργήσει φάση από το... τίποτα.

❌: Κάνει αρκετά λάθη (τρίτος της λίστας) και σίγουρα δεν έχει το εύκολο γκολ. Κάπου αλλού θα έπαιζε τότε.

Μάρκο Λιβάγια

Μια 11άδα γεμάτη από MVP. Ποιος είναι ο πολυτιμότερος;
EUROKINISSI

Εξαρτάται πολύ από την ψυχολογία του. Εφόσον είναι καλά, κάνει αυτά που οι άλλοι δεν βάζει ο νους τους. Αν η ημέρα του στραβώσει από την αρχή, τότε γίνεται αυτοκαταστροφικός.

✅: Έχει 3 γκολ, 2 ασίστ, 25 κερδισμένα φάουλ και σχεδόν 50% επιτυχία στα γεμίσματά του.

❌: Με 44 'πουλήματα' της μπάλας είναι ο πιο επιρρεπής στο λάθος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Αφήστε που για επιθετικός κάνει πάρα πολλά φάουλ, με αποτέλεσμα να φορτώνεται με αχρείαστες κάρτες.

Σωκράτης Διούδης

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Υπέστη διάσειση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έχασε το πρώτο ημίωρο της εφετινής σεζόν. Κόντρα σ' όσους δεν τον θεωρούσαν ισάξιο του Βλαχοδήμου, έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που φέρει η φανέλα με το Νο1 του Παναθηναϊκού.

✅: Πολλές αποκρούσεις δεν έχει χρειαστεί να κάνει. Ορισμένες πάντως ήταν εντυπωσιακές και... σωτήριες επιβεβαιώνοντας το όνομά του. Διαβάζει τις φάσεις και με 40 επεμβάσεις είναι ο τέταρτος της λίστας των γκολκίπερ, ενώ κατευθύνει σωστά τους αμυντικούς του.

❌: Οι έξοδοι είναι ένα πρόβλημα των Ελλήνων τερματοφυλάκων. Βγάζει λίγο φόβο, μια διστακτικότητα, αλλά αυτό φεύγει με τα παιχνίδια.

Γιάννης Μπουζούκης

Μια 11άδα γεμάτη από MVP. Ποιος είναι ο πολυτιμότερος;
EUROKINISSI

Άρχισε μ' ένα εντυπωσιακό γκολ στην Ξάνθη, απέκτησε ψυχολογία και από τότε έχει έναν ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού που δεν συνάδει με την ηλικία του, αλλά του αρέσει και ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό.

✅: Συμμετέχει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, καλύπτοντας όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου. Τρέχει, πιέζει, κόβει από τη μία (17 κλεψίματα) και ράβει από την άλλη φτιάχνοντας παιχνίδι από τον άξονα - δεύτερο πασέρ (61), στο κατόπι του Κουρμπέλη. Απειλεί δε με το φαρμακερό σουτ του (17 τελικές).

❌: Δικαιολογείται ως ένα βαθμό το γεγονός πως σε κάποια διαστήματα χάνεται, ενώ στα 2 από τα 3 ντέρμπι δεν φάνηκε όσο στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Έρικ Γέντρισεκ

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο 32χρονος Τσέχος επιθετικός δεν είναι πολύ ψηλός για 'κολώνα' στην επίθεση. Ούτε τρομερά ταχύς για 'αιχμή του δόρατος'. Έχει ένα μοναδικό τρόπο πάντως ν' αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ξάνθη απ' όταν ήρθε.

✅: Έχει ήδη 7 γκολ σε 10 συμμετοχές και είναι ο δεύτερος σκόρερ της λίγκας. Βρίσκει δίχτυα δε με το υψηλό 25% στις τελικές που εκτελεί - το τέταρτο καλύτερο ποσοστό όλων.

❌: Δεν τον βοηθάει πολύ ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του Μίλαν Ράσταβατς. Σε μια πιο δημιουργική ομάδα, ενδεχομένως να είχε ήδη δηψήφιο αριθμό τερμάτων.

Ματέο Γκαρσία

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Ερέρα έφυγε από τον Άρη, ο Αργεντινός παικταράς έμεινε. Δανεικός από τη Λας Πάλμας, έχει ήδη αρχίσει ν' απασχολεί τους ισχυρούς της λίγκας, καθώς είναι μεσοεπιθετικός που τα κάνει όλα και συμφέρει. Μόλις 22 χρόνων δε!

✅: Είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη (5 γκολ) και τέταρτος του πρωταθλήματος, ο καλύτερος σε ποσοστό 'εκτελεστής' του (1 γκολ σε 3.6 τελικές), ο πρώτος 'κλέφτης' του (27) και αυτός που κάνει όλους τους υπόλοιπους καλύτερους.

❌: Επειδή ξεχωρίζει και αυτό είναι αυταπόδεικτο, ψάχνει να δημιουργήσει ακόμη και υπό μη ιδανικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να μην αποφεύγει κάποια λάθη που θα μπορούσε να μετριάσει.

* Τα στατιστικά στοιχεία προέρχεται από τη galanissportsdata που συνεργάζεται με τη Super League.

Η ψήφος σου μετράει

Photo Credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK