Ήταν ΑΕΚ για 15 λεπτά

Πετυχαίνοντας τρία γκολ στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα η ΑΕΚ ξέσπασε και νίκησε 3-0 τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ ξεφεύγοντας από την εσωστρέφεια. Σωτηρίου (αυτ.) Μάνταλος και Αραβίδης οι σκόρερ της Ένωσης, η οποία πάντως προβλημάτισε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την απόδοσή της. Ελάχιστος κόσμος στο ΟΑΚΑ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Φανερά επηρεασμένη ψυχολογικά από τις απανωτές γκέλες, η ΑΕΚ προβλημάτισε πολύ για 75 λεπτά στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον πολύ καλά οργανωμένο Πλατανιά. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τη φάση του πρώτου γκολ, η Ένωση δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία στο ματς, με τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες, να δυσανασχετεί και σε αυτό το ματς.

Τα πάντα άλλαξαν όμως όταν άρχισε η... αντίστροφη μέτρηση στον φωτεινό πίνακα του Σταδίου, με τους "κιτρινόμαυρους" να καταφέρνουν να βρουν δίχτυα στο 77', όταν ο Μάνταλος από κοντά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αυτή μετά την απόκρουση του Σωτηρίου βρήκε στο δοκάρι, χτύπησε στο πόδι του πεσμένου τερματοφύλακα του Πλατανιά και πέρασε οριακά τη γραμμή.

Από το σημείο αυτό και έπειτα η ομάδα του Μοράις μεταμορφώθηκε σε ΑΕΚ και στο 87' ο Αραβίδης έσπρωξε από κοντά την μπάλα εντός της εστίας, ενώ είχε προηγηθεί εντυπωσιακή απόκρουση του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων πάνω στη γραμμή. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι κυπελλούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ, με τον Μάνταλο να σουτάρει έξω από την περιοχή, με τον Σωτηρίου να μην καταφέρνει να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν για την ΑΕΚ, η οποία μετέτρεψε -με το ξέσπασμά της στο τέλος- την... κηδεία σε... θρίαμβο. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την Ένωση, με τον Ζοζέ Μοράις στον πάγκο της.

*Πρώτο ματς μετά τον τραυματισμό του που ο Μάνταλος αγωνίστηκε δίχως μάσκα και στο τέλος έμελλε να είναι αυτός ο πρωταγωνιστής.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (63΄ Γαλανόπουλος), Αραβίδης, Μάνταλος, Πατίτο (90΄+2 Τσέλιος), Αλμέιδα (63΄ Πέκχαρτ)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (80΄ Γουνδουλάκης), Καρυπίδης, Γιορέντε, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος (67΄ Μενδρινός), Ντεβέσα (67΄ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK